Reklama

Reklama

VOD (1)

Predstavte si, že sa so svojou životnou láskou konečne nasťahujete do vysnívaného nového domova a... Váš nový sused každú noc osvetľuje silnými reflektormi nielen svoj pozemok, ale má ich tiež nasmerované priamo do vašej spálne! Na vaše prosby, aby vám doprial súkromie a svetlá odstránil, reaguje s nepochopením a agresivitou - a navyše ho zjavne tiež extrémne irituje, že váš životný partner má inú farbu pleti. A nanešťastie to ešte stále nie je všetko! Skúsili by ste sa naňho sťažovať? Udali ho na polícii? Lenže čo ak váš neustále vás terorizujúci a ponižujúci sused je sám policajt?! Presne to sa totiž stalo mladomanželom Lise (Kerry Washington) a Chrisovi (Patrick Wilson) Mattsonovcom, ktorí sa práve nasťahovali do svojho kalifornského domu snov. Ten sa však, rovnako ako celý ich život, vďaka ich nepríjemnému, rasisticky založenému susedovi Abelovi Turnerovi (Samuel L. Jackson) veľmi rýchlo zmení na nočnú moru! (TV Doma)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (255)

bartias 

všetky recenzie používateľa

Slibný začátek takřka psychologického dramatu zkombinovaného s poctivým thrillerem se brzy rozplizne v dlouhou přehlídku vzájemných sousedských naschválů. Samuel L. Jackson je zlej hajzl, kterému na mladém přistěhovaném páru vadí úplně všechno. Když to ti dva konečně pochopí, snaží se mu poctivě oplácet. Napětí se brzy rozplyne, zvědavost jak to asi dopadne ale visí ve vzduchu až do konce. ()

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

Znepokojujúce, to áno... Kerry sa mi vo svojej úlohe tiež páčila, ale ten zvyšok bola čistá urážka môjho už aj tak dosť chabého intelektu. Musel som sa veľmi snažiť vcítiť do príbehu, aby som neumrel čistou nudou. A vtiahnutie kľudne aj do stupídneho deja by mala byť pri obdobných hollywoodskych prvoplánovkách samozrejmosť... Tu dej bol síce relatívne jednoduchý, ale potentný, z čoho sa dalo vyťažiť 100x viac. Pre mňa nutné zlo, pri ktorom tie "lepšie" (scenárovo, herecky, atmosfericky viac prepracované) filmy, ktorých nás spoza veľkej mláky ostrelujú, nemôžeme považovať sa samozrejmosť. Suma sumárum: Na mňa táto fušerina pôsobila ako reklama na ostatnú hollywoodsku produkciu. ()

Reklama

brutale 

všetky recenzie používateľa

Samuel sa zobudil a príjemne prekvapil. V úlohe rasistického policajta, chorobne prísneho otca s armádnymi pravidlami a nadovšetko nepríjemného psychopatického suseda, sa cítil ako ryba vo vode. Škoda, že snímka po druhej tretine nesleduje líniu napätia a slabne pred samotným vyriešením “ susedského sporu“ . Snímka by upadla do zabudnutia, ale nemôžem tvorcom odoprieť, že cez Samuela do mňa vryli pocit, ktorý by som nechcel prežiť na vlastnej koži. ()

Smok 

všetky recenzie používateľa

Jeden z filmov, ktoré stoja a padajú na jednom hercovi. Pravdou je, že susedov a rodinu si človek nevyberie a Sammy je toho excelentným dôkazom. Nie je totiž typ suseda, ktorý vás príde privítať s čerstvo upečenými buchtami, ale skôr ukážkového psycho "morousa", ktorý nadovšetko ctí (a sám aj je) zákon, konvencie a spoločenské pravidlá a má viac ako zvláštny zmysel pre humor a poriadok. A to prosím pekne za každú cenu. Svojim výkonom u mňa zľahka vyťahuje túto snímku nad priemer. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $20miliónovTržby USA $39,263,506Tržby Celosvetovo $44,653,637Tržby za predaj DVD v USA $22,181,399 //počet predaných kusov 1,326,221║ šikovný thriller s dobre obsadenou dvojicou Samuel L. Jackson a Patrick Wilson /60%/ ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (7)

  • Jeden z mála filmů s ratingem PG-13, kterému bylo dovoleno používat slovo „fuck“. (Dr Lizal)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)

Reklama

Reklama