Reklama

Reklama

Sériový vrah si našiel dokonalého komplica - internetové publikum!
Nevystopovateľný vrah svoje obete pred zavraždením sníma webovou kamerou a signál vysiela na internete, pričom zneužíva odvrátené stránky ľudského charakteru - zvedavosť a vrodenú potrebu človeka robiť potajomky niečo zakázané. Čím viac návštevníkov tieto stránky navštívi, tým rýchlejšie dochádza k usmrteniu obete. Keď návštevnosť prekročí stanovený limit, vrah svoju obeť pred očami publika zahubí. Agenti FBI na čele s Jennifer Marshovou si nevedia rady. Jedno je však isté - čím dlhšie im bude trvať, než dolapia vraha, tým budú smrteľné internetové stránky populárnejšie a viac ľudí príde o život. Agenti FBI pritom vôbec netušia, že hlavným objektom záujmu majiteľa stránok sú práve oni sami! Keď do rúk brutálneho vraha padne agent Dowd, jeho kolegyňa Marshová musí spojiť svoje sily s miestnym policajným detektívom Ericom Boxom a nájsť vraha, skôr než jej kolega podľahne vražednej hre. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (272)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Smrť on line je v zlom zmysle slova komerčný kvázi cool triler. Chel som napísať že pre masy, ale tržby a ohlasy potvrdzujú, že už takáto schéma nefunguje ani na nenáročných divákov. Treba to brať tak, že to nie je nuda, že je tam sexi vyšetrovateľka Diane Lane a že to nakrútil Gregory Hoblit, ktorého ostatné filmy mám dosť rád, takže mu tú polhviezdu s odretými ušami pridám. Toto fičalo v 90tych rokoch. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Sice standartně nablblá a dějově jednoduchá žánrovka, kde jsou vraždy víceméně okopírované ze slavné masírky SAW, nicméně nápad celé to natočit na kameru a prezentovat na internetu pod velice zajímavě se tvářící webovou stránkou se mi docela zamlouval a po dlouhé době tak byli tvůrci v rámci žánru alespoň trochu originální. Samozřejmě dějově se jedná o typicky lineární naháněčku na vraha, ale největší překvapení je paradoxně to, jak jasně je příběh nalinkován. Žádný divoký zvrat, přechod na druhou stranu barikády, ani děsivé zjištění, že je to vlastně tak či onak. Někdo to ocení, někdo ne. ()

Reklama

petero 

všetky recenzie používateľa

Gregory Hoblit si u mňa od ´96 za každý jeho film vyslúžil 4*. Tentoraz si však vybral priemerný scenár a tak to aj dopadlo. Je to remeselne dobre zvládnutý film so zaujímavým námetom a Diane Lane tá úloha sekne ale pohnútka šialenca je nepresvedčivá, o obete sa niet prečo báť a scény mučenia nedosahujú ani tú kúzelne úchylnú rafinovanosť akou sa môže pochváliť hociktorý diel Saw. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Další rutinní thriller, bez kterého bychom se obešli!! Nicméně se stačí dneska podívat na internet a člověk záhy pozná, odkud vítr vane!! Společnost se nenávratně změnila, a tak není divu, že se můžeme „kochat“ tím, jak někdo trpí před stylizovanými mordy jako ze série Saw. Přesto Gregory Hoblit, jak už ostatně několikrát, nedokázal přitlačit na PILU. Kdysi stál u zrodu jednoho ze seriálových fenoménů Policie – New York, a náležitě vnesl do daného žánru značnou dávku každodenního civilismu. Tady mu ale leccos schází. Nejsem příznivec jeho režie, je nenáročná, chladně mechanická, nepříliš nápaditá a naprosto zapomenutelná. A ano, největší problém asi tkví v předpověditelném scénáři (připočtěte i směšně doslovný závěr), který je prakticky vystavěn JEN na jedné mrazivé skutečnosti (stejně jako v předešlém dramatu Okamžik zlomu, tam šlo o jednu "dokonalou" vraždu), ale právě tady potřebovali herci (ani jinde maximálně spolehlivá Diane Lane nepotěší) režisérovu pomocnou ruku. Jenže, ouha.. A ať už v suterénu psychopatického mladíka skončil kdokoliv divákovi blízký, emoce se jaksi rozprchly. Colin Hanks mimochodem podruhé v krátké době nad klávesami počítače (vřele doporučuji jeho malý milý psychopatický úlet v thrilleru Alone With Her, 2006)!! Každopádně zbytečně odbytá a odtažitá Smrt on-line zapadne hodně hluboko!! Spíš jen 2 a ½.. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Smrť v priamom prenose patrí do stovky mojich najobľúbenejších filmov. Vtip je iba v tom, že ide o rovnomenný film. ČSFD je, okrem iného, dobrá aj na zistenie, že tento film som už pred časom videl. Nič som si z neho nepamätal. Lepšie si pamätám jeho podobnosť s filmami série Saw alebo s jedným dielom seriálu Most. Pri takýchto filmoch si uvedomujem nedokonalosť mojich kritérií hodnotenia. A tiež zbytočnosť toho, aby som sa o tomto filme nejako rozpisoval. Morálna spoluúčasť divákov na páchanom zločine je dobrým námetom, ale zaslúžil by si lepšie spracovanie. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (12)

  • Ve filmu si zahráli sami sebe i skuteční televizní hlasatelé z Portlandu. Byli to Marilyn Deutsch, Pete Ferryman, David Freitas, Jim Hyde, Kimberly Maus a Kerry Tomlinson ze stanice Oregon KPTV Fox 12. (Dr Lizal)
  • Do kin byl snímek distribuován pod názvem One Way Lane. (Dr Lizal)
  • Některé zbraně používané ve filmu jsou airsoftové repliky zakoupené v místním obchodě. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama