Reklama

Reklama

Prekliaty ostrov

  • Česko Prokletý ostrov (viac)
Trailer 2

Je rok 1954 a USA, ktoré sa stále celkom nespamätali z 2. svetovej vojny, sú ovládané paranojou a protikomunistickou hystériou. Detektív Teddy Daniels (Di Caprio) a jeho kolega  Chuck (Mark Ruffalo) prichádzajú na ostrov pátrať po šialenej vrahyni, ktorá zmizla zo svojej cely v psychiatrickej liečebni. Daniels je vojnový veterán, ktorý stále spomína na prežitú traumu a na dôvažok sa musí vyrovnať i so smrťou manželky. Ako skúsený detektív však rýchlo vycíti, že na ostrove nie je niečo v poriadku... (STV)

(viac)

Diskusia

boul

boul (hodnotenie, recenzie)

karlik4801

SPOILER...viděl jsem to několikrát a o dvou majácích nic nevím, ale podle mě blázen byl.. udělali na něj velký divadlo

na príspevok reagoval liskam

karlik4801

karlik4801 (hodnotenie, recenzie)

SPOILER Četl někdo knihu, nebo má někdo nějakou teorii? Byl Teddy blázen? A někdo mi říkal že jsou ty majáky dva, je to tak? 

na príspevok reagoval boul, liskam

warv

warv (hodnotenie, recenzie)

videl jsem ritual stacilo me to a kdyz jsem koukal na tohle tak jsem neskutecne nudil a vedel co se stane v konci  :/

na príspevok reagoval BoncheR, kluzo

SarumanKo

SarumanKo (hodnotenie, recenzie)

Toto by chcelo chytro vymeniť plagát, lebo tento je fakt nepekný. Obecne ma pridávanie týchto edícií s rámčekmi a modročiernych premium collection posterov strašne štve. Keď sa už aj pridajú do zoznamu plagátov, mali by ich pridať na koniec zoznamu, nie aby potom hyzdili väčšine užívateľov profily.

PetrVabruscak

PetrVabruscak (hodnotenie, recenzie)

MartinezZ: Je to film a tak se fantazii meze nekladou. Hoorší by bylo, kdyby v tom filmu nikdo nic nehledal a nikomu nic nedal.

MartinezZ

MartinezZ (hodnotenie, recenzie)

Stále mě udivuje, jak po takové době stále někteří hledají něco tam, kde nic není...

Keys1

Keys1 (hodnotenie, recenzie)

Film som videl 3x, dnes som dočítal knihu, a myslím si že fakt neviem ako to vlastne skončilo :) (Môj nazor je taky že oboch sa snažili zmiasť , hlavne jeho parťaka aby sa povedzme dostal z ostrova tak mu slubili aby to nahral na Teddyho že je jeho ošetrovatel a psychiater ... Myslím si že posledna veta: na to sme moc bystrí hovori za všetko (že neboli ani jeden blazni) a posledne oslovenie Chucka znelo: Teddy a nie to nove meno čo mu vymysleli ) , inak kniha je fakt super majstrovo dielo ako aj tento film , ktorému asi nikdy nepochopím.

rounen

rounen (hodnotenie, recenzie)

Markus: to nevím, a myslím si, že Teddymu to bylo jedno, pro něho bylo priorita zapomenout na děcka a ženu... to další bylo pro něj irelevantní... navíc tam mám dojem měl většinou jen nepřítelé z jeho strany a na všechny měl skoro vztek...

marek.stone

marek.stone (hodnotenie, recenzie)

rounen: A to zabudol na úplne všetko, alebo iba na tú udalosť a veci, ktoré nasledovali potom?

rounen

rounen (hodnotenie, recenzie)

Markus: podle mě chtěl podstoupit zákrok, protože se s tou smrtí svých děcek nesmířil, a po zákroku zapomene na všechno... a má klid, nemusí se ničím trápit...

marek.stone

marek.stone (hodnotenie, recenzie)

Inak tá lobotomia (či ako sa to volá) mu mala čo spôsobiť? Podľa mňa on na konci vedel pravdu, ale chcel podstúpiť ten zákrok.

r1z1ko

r1z1ko (hodnotenie, recenzie)

Keď som to videl v kine, tak som si myslel že ho zmanipulovali, pretože toho vedel veľa. Zmanipulovali a ako bolo vo filme povedané, "keď ťa vyhlásia za blázna, všetko čo spravíš,  len okolie utvrdí v tom že majú pravdu" takže ho "umlčali": Keď som ho dopozeral dnes, vnukla sa mi mišlienka že naozaj zabil svoju ženu a že "hra na detektíva" bola vážne reálna pomoc od doktora, ktorý mu chcel pomôcť no nepomohlo to tak dobrovolňe išiel (koniec) podstúpiť lobotómiu. Ale zasa mi to nedá, pretože keby tak chceli pomáhať ľudom, tak by ich nezatvárali do tak otrasných podmienok (blok C) a určite by nediskutovali že ich priviažu o zem. (takže záverom si zasa myslím že ho zmanipulovali a na konci proste akceptoval že sa odtiaľ nikdy nedostane)

Sám neviem a úprimne? nevadím mi to. Aspoň dobrý námet na večerné diskusie o detailoch a režisérskemu umeniu M. Scorsesa.

hypnos11

hypnos11 (hodnotenie, recenzie)

marian85: tak jasne, zadny film se nemuze libit vsem. ale me tohle dostalo hned od zacatku svoji atmosferou, konec pro me byl uz jenom takovym wtf momentem :)

pakobylka

pakobylka (hodnotenie, recenzie)

Armageddon a Prokletý ostrov nejde dost dobře srovnávat, každý z nich patří do trochu jiné škatulky, ovšem takový barbar  jako já dá klidně bez mrknutí oka 5* oběma, neboť je mám ráda bez ohledu na jejich i moje stáří  ;-)

marian85

marian85 (hodnotenie, recenzie)

hypnos11: ja vám váš názor neberiem, proste neviem ja som sa u toho filmu skoro celý čas nudil a len som čakal kým sa to skončí, zaujímavé to začalo byť až v tom majáku ale do vtedy to pre mňa zaujímavé nebolo. Každý má predsa iný názor na film a to že som dal Armagedonu 5 hviezd bolo preto lebo v tej dobe čiže veľa rokov do zadu keď som bol oveľa mladší ma ten film vtedy veľmi bavil. A katastrofický žáner je môj obľúbený, nehodnotil som ten film z dnešného pohľadu ale z pohľadu kedy som ho prvý krát videl. 

marian85

marian85 (hodnotenie, recenzie)

PetrVabruscak: dal som mu to preto lebo na svoju dobu to nebol zlý film ak by vyšiel teraz s tým čo ponúka tak by 5 nedostal 

marian85

marian85 (hodnotenie, recenzie)

Nato že to má tak vysoké hodnotenie som čakal niečo viac, zachraňovalo to posledných 25min. a to je dosť málo nato aký to je dlhý film. Podobný námet má aj Dream House a tam som sa bavil  podstane viac ako tu. 

Gurtak

Gurtak (hodnotenie, recenzie)

Nevím jak vy, ale já si to do konce (ani po něm) nechtěl přiznat :-) Ne, že bych během filmu přišel na to, že je pacient, ale taková myšlenka si s mozkem taky pohrávala.

Súvisiace novinky

DiCaprio krutým zabijákem

DiCaprio krutým zabijákem

12.08.2015

Gangy New Yorku, Letec, Skrytá identita, Prokletý ostrov a Vlk z Wall Street. Pětice společných filmů Leonarda DiCapria a Martina Scorseseho je impozantním odkazem, který se již brzy rozšíří o šestý… (viac)

DiCaprio a král současného thrilleru

DiCaprio a král současného thrilleru

24.05.2013

Dennis Lehane je jeden z mála spisovatelů, kteří se nemůžou stěžovat na filmové adaptace svých knih. Filmy jako Sbohem, baby, Tajemná řeka nebo Prokletý ostrov byly úspěšné komerčně i u kritiků.… (viac)

Kate Beckinsale v blázinci plném hvězd

Kate Beckinsale v blázinci plném hvězd

16.04.2013

Povídka klasika žánru Edgara Allana Poea se stala základem pro „dobový psychologický thriller" Eliza Graves, který měl původně režírovat paranormálně aktivní Oren Peli, ale nedávno jej převzal Brad… (viac)

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

18.01.2013

To samozřejmě vyvolá spoustu spekulací o podílu Jamese Camerona na pátém pokračování ságy, kterou před téměř třiceti lety odstartoval. Teď ale fakta: produkční společnost Annapurna Films, která před… (viac)

Reklama

Reklama