Reklama

Reklama

Lúpež po taliansky

  • Česko Prácička v Itálii (viac)
Trailer

Zlodejíčka Charlieho práve prepustili z väzenia a už rozmýšľa nad ďalšou akciou. Vymyslí plán na krádež štyroch miliónov libier v zlate, ktoré sú dopravované do talianskeho Turína z Číny, a to všetko priamo pred očami mafie. Na svoju lúpež však potrebuje peniaze... (STV)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (142)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Hlavne v prvej polhodinke štýlový mix Jamesa Bonda a Dannyho jedenástky dopláca na príliš ľahkovážny scenár so slabou zápletkou a nevýraznými postavami. Heist bol síce v plienkach, ale taká Asfaltová džungľa alebo Rififi boli pôsobivejšie aspoň v samotnom heiste. Ten je tu síce dlhý ale aj vďaka absencii hudby nevýrazný. ()

Attta 

všetky recenzie používateľa

Konečně jsem se na tenhle filmový šperk po dlouhých letech podíval a neudělal jsem rozhodně blbost. Mladý Michael Caine rozhodně dodal filmu šmrnc a atmosféra té doby by se v tomto smínku dala krájet! Nádherné auta, pěkné ženské a skvělá muzika, která vytáhla tento film ještě o kousek výš. Po filmové stránce na tom film je hodně průměrně, ale naštěstí filmařina není to co tenhle film dělá tak výjímečným. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Prečo bol Michael Cane sexuálny symbol nechápem, ak by bol Bondom, bol by určite najškaredším. Takže jeho sexuálne eskapády v expozícii ma dosť iritovali. Potom sme boli svedkami nijako obzvlášť zábavných a neprehľadných príprav, aby sme sa v tretej tretine dočkali parádnej a nápaditej lúpeže a následnej automobilovej naháňačky ulicami fotogenického Turína. A Benny Hill absolútne rules. Našťastie moderný remake originál nekopíruje a preto je obstojný. Anglická elegancia sa však prerobiť do nového šatu nedá. ()

šerminator 

všetky recenzie používateľa

Samozřejmě jsem viděl nejprve remake s Nortonem (2003). No když jsem si po letech ten remake pustil, nebyl jsem z toho zas tak odvázaný. Právě o to víc jsem se těšil na původní verzi. Avšak celkově jsem mírně zklamán. Celkově musím říct, že remake je více propracovanější, tento původní film je takový víc jednodušší, mezery v ději, občas až moc náhoda. Zároveň jsem byl překvapený, že tento film je docela jiný než remake. Hodně oceňuju Michaela Caina, jeho výkon je bezesporu vyníkající. Film je zpočátku takový pomalejší, ale finální akce stojí zato. ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

Užít si tenhle film lze pouze za předpokladu, že je člověk vybaven notnou dávkou nadhledu, v opačném případě by těžko akceptoval, že mafiáni vypadají jako banda šašků se stejnokroji a buřinkami, nemaje nic jiného na práci, než stát daleko v horách u silnice, že lze policajty "vyřadit z provozu" jednou ranou do zad, že obyčejné prkno jako závora ustojí opakovaný náraz nákladního vozu atd. Navíc mi příliš neseděl ten suchý britský humor a co bych vyčetl režisérovi nejvíce je to, že se zcela vykašlal na charakterizaci postav, takže mi nebylo dopřáno blíže se seznámit s hlavními postavami a aspoň trochu se s jejich osudy sžít. Díky aspoň za tu skvělou honičku v závěru a potlesk za poněkud bizarní, otevřený konec. ()

Galéria (89)

Zaujímavosti (17)

  • Hláška: "You're only supposed to blow the bloody doors off!" ("Měl jsi jenom vyhodit ty zatracený dveře!") byla britským publikem zvolena nejoblíbenější filmovou větou. (venus)
  • Lietadlo privážajúce zlato z Číny na turínske letisko je jedno zo štrnástich vyrobených lietadiel typu Douglas C-74 Globemaster. (Laslo)
  • Studio Paramount původně chtělo do hlavní role obsadit Roberta Redforda, avšak zcela originální Caineův akcent a přirozená vizáž profesionálního lupiče-gentlemana rozhodly jinak. (venus)

Reklama

Reklama