Reklama

Reklama

Pravda vždy vítězí – nebo snad ne? Původně filmový publicista, posléze úspěšně zavedený scenárista a režisér Rod Lurie (Poslední pevnost, Strašáci, seriál Zatracení) natočil snímek o dvou silných, i když naprosto odlišných ženách, které se snaží chránit to, co ve svých životech považují za podstatné. Rachel Armstrongová (Kate Beckinsaleová), mladá reportérka významného washingtonského deníku, ve svém výbušném článku odhalila totožnost agentky CIA Eriky Van Dorenové (Vera Farmigaová) a upozornila na nečisté praktiky americké administrativy. Zatímco Erica musí bojovat o svou pověst v agentuře, Rachel se za každou cenu snaží ochránit svého informátora, ale stojí proti ní příliš silný soupeř – samotná americká vláda. V dalších rolích napínavého thrilleru Nic než pravda se představují Angela Bassettová (Avengers: Endgame), David Schwimmer (Přátelé), Matt Dillon (Jack staví dům) a Alan Alda (M*A*S*H). (Česká televize)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (383)

Marsik 

všetky recenzie používateľa

Pro mě to bylo vynikající drama ze soudního prostředí, které jsem si fakt užil a které mě i po druhém shlédnutí utvrdilo v tom, že bylo bezchybně natočené. Kate Beckinsale byla výborná. Moc jí to slušelo a výkon byl velmi přesvědčivý. Jinak ostatní herci zahráli také výborně a samotný námět filmu mě velice oslovil. Dávám slušivých 80%. // (26.10.2013) NOVA CINEMA - CZ dabing v pořádku, na TV Nova málo reklam (pouze 2) a opět jsem si rád připomněl jedno z těch lepších soudních dramat. Ponechávám 80%. ()

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Znáte to, někdo se tváří jako největší hvězda a vy si jen říkáte, co to je zase za přetvařujícího se blbečka. S tímto filmem je to podobné. Tváří se vážně a syrově, ale celkově vyznívá do prázdna. Velká škoda, že můj oblíbenec David nedostal více prostoru, i když mi do dramatu příliš nesedí. U Kate platí čím starší, tím krásnější a navíc je zde jako jedna z mála opravdu přesvědčivá. Pokud to vypnete těšně před koncem s tím, že se nedočkáte vysvětlení, uděláte velkou chybu. ()

Reklama

lamps 

všetky recenzie používateľa

Člověk by si měl stát za svým. Maminky nám to sice vtloukají do hlavy již odmala, ale teprve po boku věrné a urputné reportérky Kate Beckinsale máme možnost odkrýt pravý význam téhle prosté věty. Poctivé soudní drama, které svým průběhem možná nijak neohromí a nezůstane v paměti, ale díky výborným hercům se na něj krásně kouká a zásluhou perfektně vymyšlené pointy natolik překvapí, že na něj zaručeně nezapomeneme. A Kate to navíc náramně sluší. :-) 80% ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

K.Beckinsale predvádza jeden zo svojich najlepších hereckých výkonov, možno aj preto, že je čo hrať. A ak navyše máte po boku tak presvedčivého herca akým je A.Alda, tak to je radosť. V. Farmiga ma už nieviem po koľký krát v priebehu roka presvedčila, že má neuveriteľne dobré našliapnuté na jednu z najobsadzovanejších herečiek. Príbeh je v podstate jednoduchý a prevažná väčšina bude so mnou súhlasiť, že by sa zachovali podobne ako hlavná hrdinka. Až do samého záveru som pevne stál za jej rozhodnutím, ale zrazu prišlo odhalenie a ja som zneistel, pretože čo by sa asi tak mohlo po zverejnení zdroja stať? Súd by celú túto záležitosť mohol v sekunde uzavrieť a obžalovanú prepustiť. Trošku lacná a nepresvedčivá bodka, za inak výborným filmom. 80%. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Vôbec nie slzopudná, civilná novinárska dráma s uveriteľnými výkonmi veľkých hviezd v malom filme o tom, ako ľahko je možné stratiť slobodu. O ústavných zákonoch, ktoré nemyslia na všetko, o orgánoch, ktoré zabúdajú na ľudí tam dole. O záludnej zdanlivej demokracii, o nedomyslenom systéme, o absencii jasne stanovených pravidiel, o chýbajúcej etike a morálke. O ctižiadostivých novinároch bez chrbtovej kosti a o štátnych úradníkoch, ktorí fungujú ako mlynček na mäso Mladá, hrdá ambiciózna novinárka Rachel Armstrong je symbolom boja do poslednej chvíle, zdanlivým mementom obhajoby pochybných ideálov mediálneho biznisu, konfrontovaného so zodpovednosťou za vlastné činy. Možno drsné, chladné, emočne neprístupné (s výnimkou záveru, ktorý je akoby z iného filmu a oslabuje silu výpovednej hodnoty a spoločenskej dôležitosti) - prosto presne také, aké by to malo byť. Perfektná kamera a minimalistická hudba. Jeden z posledných poctivých filmov na tému vnútroštátnej politiky, ktorá sa týka nás všetkých bez ohľadu na čas a miesto. Bez príkras a bez nadbytočných prvkov, jednoducho nič než pravda. 80% ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (8)

  • Floyd Abrams, ktorý vo filme hrá sudcu a je tiež považovaný za technického poradcu, je skutočným právnikom Americkej únie občianskych slobôd (ACLU), pre ktorú viedol súdne spory týkajúce sa práv prvého dodatku a národnej bezpečnosti, ktoré sú podobné tomu, čo je ústredným motívom filmu. (Arsenal83)
  • Režisér Rod Lurie o založení filmu na skutočných udalostiach: "Musím povedať, že film nie je o žiadnej skutočnej žene ako Judith Miller alebo Valerie Plame, aj keď ich príbehy určite ovplyvnili vytváranie postáv a situácie, v ktorých sa ocitnú." (Arsenal83)
  • Film sa nikdy nedostal do kín. (Arsenal83)

Reklama

Reklama