Reklama

Reklama

V kocke

(študentský film)
Krátkometrážny / Animovaný
Slovensko, 1999, 6 min

Réžia:

Michal Struss

Kamera:

Peter Bencsík

Obsahy(1)

Krátky animovaný film o obmedzeniach alebo o sizyfovskom snažení. Figúrka uzavretá v malom priestore objaví vďaka náhode neznámy lúč svetla. Prichádzajúce svetlo je prísľubom cesty von. (Fest Anča)

Recenzie (11)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Slovenská animovaná verzia hororu Kocka. Či skôr jeho alternatívna expozícia. Struss sa u nej asi dosť inšpiroval, ale tak prečo nie. ()

louisa 

všetky recenzie používateľa

V kocke je animovaná snímka Michala Strussa, ktorá v roku 1999 získala študentského Oscara. Tento film vovádza diváka do sveta imaginácie, za hranicu vedomia. Hlavná postava diela – bábka, pripomínajúca Giacomettiho „Kráčajúceho muža“, sa totiž prejavuje priam nadpozemskými schopnosťami. Napr. „ponorí“ ruky do steny a posunie ju. Neskôr zase kráča po všetkých stenách kocky a rozkrúti ju ako ruské kolo. Momenty, odohrávajúce sa v kocke, sú totiž zaujímavou metaforou absurdnosti skutočného diania, ale aj sveta, s ktorým sa človek môže stretnúť len vo svojej fantázii. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všetky recenzie používateľa

Jeden loutkový Homo Kuszdřevus, pár stěn a jedna díra ve stěně... Je toho nemnoho, ale přesto to funguje výborně, dokonce ani lehce předvídatelný děj tomu nemůže ublížit, dobře odvedený řemeslo je totiž dobře odvedený řemeslo, navíc když funguje pointa (byť už nejednou viděná). Zvláštní pochvalu má ode mě autor za to, že odolal vlastní tvořivosti a ukrotil délku na přípustné mezi, mít V kocke o půl minuty víc, byl by výsledek mnohem rozvláčnější a já si nemám dokonce ani na co stěžovat a ani mě nenapadá žádné infantilní přirovnání k gumové kačence v rukou artritického psouna stepního a podobné infantilní blbiny. ()

Deimos 

všetky recenzie používateľa

TV/// Postavy 5/10 Děj 9/10 Hudba 6/10 Animace 8/10/// +námět, provedení -v závěru mohlo být více poodhaleno kde, že se to postava přesně nacházela/// Tedy tohle mě dokázalo upoutat. Celých šest minut jsem na to koukal s otevřenou pusou a sledoval jestli si s tím hlavní (jediná) postava poradí. Výborně vymyšleno, je potřeba vidět vícekrát./// Celkem 75%/// ()

Galéria (1)

Zaujímavosti (1)

  • Film byl nominován na studentského Oscara americké Akademie filmového umění a věd. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama