Reklama

Reklama

Kráľ Škorpión 2: Zrod bojovníka

  • Slovensko Kráľ Škorpión 2: Návrat kráľa (viac)

Trinásťročný Akadčan Mathayus (Pierre Marais) sa mohol len bezmocne prizerať, keď zradný čarodejník Sargon (Randy Couture) uniesol a zavraždil jeho milovaného otca, pretože mu závidel a považoval ho za svojho najväčšieho protivníka. Prešlo sedem rokov, počas ktorých z neho tajný Rád Čierneho škorpióna tvrdým drilom spravil dokonalého bojovníka (Michael Copon), schopného pomstiť otcovu smrť. No aby dokázal poraziť Sargona, ktorého moc sa vďaka čiernej mágii v uplynulých rokoch znásobila, musí z podsvetia priniesť legendárny prekliaty Damoklov meč! Preto sa s odvážnou a krásnou Laylou (Karen Shenaz David), gréckym spisovateľom Arim (Simon Quarterman) a oslobodeným zajatcom Fongom (Tom Wu) vydáva do Egypta na dych vyrážajúcu odyseu, aby sa nielen pomstil, ale tiež zachránil Akádsku ríšu – a svoju vlastnú dušu... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (165)

Vojcl 

všetky recenzie používateľa

Inu, co dodat?! Lacině natočené akčně-dobrodružné béčko, které snad kromě názvu nemá s původním králem škorpionem nic společného. Stokrát ohranný příběh, druhořadí přehrávající herci, nekvalitní bojové scény... Jednu hvězdičku dávám zato, že jsem se chvílemi docela dobře bavil, jak tvůrci smíchali dohromady skutečné historické postavy se starořeckými legendami a fikcí a některé dialogy vážně stojí za to ("Hej Minotaure, tvoje máma byla kráva!") Nevím jestli to byl záměr, každopádně díky tomu jsem to s vypětím všech sil alespoň dokoukal do konce:-) ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Priznávám, celkom som sa tešil. Jednotku považujem za jedno z najzábavnejších béčok vôbec. Ale už prológ, ktorý doslova kopíruje siluetovú bojovú scénu z úvodu Coppolovho Draculu, naznačil, že bude zle. A bolo. Možno by mi až tak nevadilo, že je to také hlúpe a že to mieša miesta a historické obdobia vzdialené od seba tisícky míľ a tisícky rokov (Akkad, minojská Kréta, klasické Grécko, hehe). Som vycvičený Xenou, takže mám v tomto ohľade vysokú odolnosť. Pokiaľ sa to vezme s nadhľadom a humorom (hláška z jednotky: "Gomora, ach, Gomora, čo môže byť lepšie po celom dni lúpenia ako Gomora? No... možno ešte Sodoma."), mávnem rukou. Lenže druhý Škorpión onú béčkovú zábavnosť nemá. Je to len direct-to-dvd shit. Nudne zrežírovaný, hrozne zahraný blábol. Tupé wrestlerské hovädo v úlohe prefíkaného zákerného čarodejníka je wtf, ale skutočné peklo je až tá zlá bohyňa. A triky sú vážne mizerné a mám podozrenie, že obrovský škorpión zo záverečnej scény je neviditeľný len preto, že tvorcom už na viditeľného nezostali prachy. Uvažoval som o "odpade", ale dám jednu hviezdičku za chrumkavé mŕtvoly v záhrobnom lese, akú-takú výpravnosť a pekné (rozumej počítačom dorobené a fantasy gýčové ;-)) scenérie. ()

Reklama

Mihail123 odpad!

všetky recenzie používateľa

All-new movie. No paráda! Nesympatický hlavný hrdina, ktorý sa snaží vyzerať stále drsne a cool a ktorý nemá s pôvodným filmom nič spoločné. Vážne debilný a hlavne nepotrebný film s radou neznámych hercov (skôr nehercov). Jediné čo sa dá trocha zniesť sú osobné súboje. Efekty ala videohra (záverečný súboj ruluje). Mulcahy už nevie čo má od dobroty robiť. ()

drankeryth 

všetky recenzie používateľa

Vacsina ludi tento fim zatracuje, ale mna to nejako bavilo a to putovanie za tym Damoklovym mecom bolo zabavne a aj obcas napinave. Najlepsie sceny boli v tom podsveti, kde boli mrtvi, rozne cervy a aj prisery. Bolo to pekne vymyslene. Samotna bohyna Astarte bola skor na smiech a moc ma nepresvedcila, ze by ma nejako oslovila. Skoda aj bolo toho Minotaura, ktoreho aj mohli brat z lepsieho uhlu pohladu, ako aj zaverecny boss Sargon, ktory sa zhmotnil do neviditelneho skorpiona. Tato cast filmu ma sklamala, skor by sa do filmu hodilo, keby bol viditelny, takto to vyzeralo take odflaknute. Aspon pred koncom suboja ho ako tak ukazali a veru tiez nevyzeral k svetu. Film je tiez nainfikovany komedialnymi prvkami a tak vo filme to zavana obcasnymi dialogmi, nad ktorymi sa aj da pousmiat, ale nie zasmiat. Film je tu zbytocne podcenovany, pretoze to neni ziadna sracka, ale slusna zabava na skratenie vecera pri telke:) ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Nemastné neslané jako většina projektů kdysi uznávaného australského režiséra Russella Mulcahyho (Highlander, Vraždy podle Jidáše, Resident Evil: Zánik). Přehlídka provařených klišé, ale i slušných nápadů, je trestuhodně dušena křečovitými dialogy, takže žádný zázrak se nekoná. Většina lidí tak podle všeho do druhého dne zapomene, že Škorpiona vůbec kdy viděla. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (2)

  • V roce 2008 byl uveden prequel Krále Škorpiona Král Škorpion: Vzestup Říše, kde Dwayna Johnsona v roli mladého Škorpiona nahradil Michael Copon. (Čiban)
  • Natáčelo se v Jihoafrické republice (města Atlantis, Epping a Cape Town, Richtersveld National Park). (fiLLthe3DD)

Súvisiace novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (viac)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (viac)

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

20.10.2007

Dnes tu máme dva hrdiny, kterým se neradno stavět do cesty, protože by vás nejspíš naporcovali na malé kousíčky. Ten první svými vysouvacími adamantiovými drápy, druhý pečlivě nabroušeným mečem. U… (viac)

Reklama

Reklama