Reklama

Reklama

Ako si vycvičiť draka

  • Slovensko Ako vycvičiť draka (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Na malom ostrovčeku Berk, ďaleko na severe, sa zbytočne s ničím a nikým neokolkuje. Nečudo, šialene silní Vikingovia, ktorí tu žijú, totiž musia svoje domovy denno-denne chrániť pred nájazdmi divokých a krvilačných drakov, ktorí im robia zo života peklo! Aj neduživý tínedžer Štikút je, pochopiteľne, obrovským fanúšikom lovcov drakov a jedného dňa by sa sám rád stal jedným z nich, no nanešťastie mu to so zbraňami veľmi nejde. Ehm, na rovinu – má v tomto smere obe ruky ľavé! No keďže jeho otec nie je nik iný, ako Chladnobrv obrovský, náčelník kmeňa Vikingov a známy drakobijca, musí sa Štikút bez debaty priučiť i drsnému umeniu boja Vikingov. Lenže skôr, než sa Štikút, ktorý je mimochodom tiež nadšený a všetkými masťami mazaný vynálezca, vôbec môže v tomto obávanom „študijnom odbore“ čo i len začať vzdelávať, zaútočí na jeho rodnú dedinu dračia armáda! Štikút v tom vidí jedinečnú šancu poraziť niektorého z drakov a zachrániť tak otcovu dobrú povesť a dorásť do jeho nekonečne veľkých šľapají. Vďaka veľkej odvahe a bystrej hlave sa mu skutočne podarí zostreliť jedného z nočných tieňov – azda najnebezpečnejšieho dračieho druhu. No namiesto toho, aby sa so svojím úctyhodným úlovkom pochválil otcovi, sa Štikút s nočným tieňom spriatelí. A toto priateľstvo obráti Štikútov svet hore nohami! Viking, ktorý má za kamaráta draka? Tým predsa hanobí vikinskú česť, ktorú si jeho otec cení nadovšetko... (TV Markíza)

(viac)

Videá (29)

Trailer 1

Recenzie (1 771)

TheDarKnig 

všetky recenzie používateľa

priznam se, po prvnim traileru sem tomu ani za mak neveril.. rikal sem si, to se ti DW uz uplne zblaznili, v dobe, kdy Pixar dela jednu hitovku s velkym H za druhou a vizualne je uplne na vrcholu, tihle si natoci filmek, ktery zase vypada jako sice zabavna taskarice, ale bez nejakych hloubek a s vizualem sto let za opicemi.. Ano, za tohle se ted hluboce stydim, jelikoz sem dokonce i cetl predlohu, ktera mela neco spolecneho s velkoleposti, a taky sem videl zvysujici se uroven DW animaku a presto sem neveril.. Ted uz verim.. a hned ted napisu, ze to cekani na dvojku asi nevydrzim.. Proste je to totalni, kulervouci narez, absolutne dokonaly po vsech strankach (ano, dokonce i po te vizualni, ta se projevila a plne vykristalizovala az v tech 100 minutach uzasneho 3D letu plneho zabavy, lasky, vzajemnem porozumeni, epicnosti, draku, vikingu a powellovy mistrovske hudby. Postavy nejsou ani za mak otravne, hlavne draci vzbuzuji bud respekt nebo vypadaji roztomile a vzbuzuji pocit: toho chci mit doma (jak uz to napsali nekteri dalsi).. Nejaka ta trochu otravna myslenka tam zase je, ale nemuzeme chtit po animaku uz uplnou dospelost, kdyz mnoho hranych filmů tomuhle nesaha ani po pas... Pixar tenhle rok asi poprve po mnoha letech prohraje.. mozna za to bude moci i fakt, ze tento rok poprve po dlouhe dobe nema na svoji strane novy pribeh, ale jen pokracovani.. Ale urcite je to silny protivnik a ma schovane nejake trumfy, takze pockam si na neho. No takze Jak vycvicit draka je dobrodruzna adventura, kterou si lze vychutnat nejlepe v 3D kine, jelikoz lety na drakovi, krasne prirodni scenerie zamlzene vikignske severske drsne zeme a pohledy na tvrdy vikingsky i kdyz dosti zparodovany a draky okoreneny zivot opravdu stoji za to.. A jak sem jiz na pocatku vzpomenul, Powellova hudba jakbysmet. Ten se doslova prekonal a v mnoha faktorech se soundtrack vyrovna jeho predchozim zarezum na poli greengrass thrilleru.. A tato hudba vytvari stejne jako u Avatara, neskutecnou atmosferu a pocity extaze... Ano, je to rozhodne nejlepsi fantasy pribeh za nevim kolik poslednich let a bylo toho opravdu potreba.. fantasy totiz od LOTRA uz nebyva to, co byvalo... doufejme, ze tenhle animak zajem a snahu znovu probudil. Ted se opravdu tesim na dalsi letajici animak, ktery bude mit na sve strane jeste mistra coolovosti Snydera.. PS: Mel Gibson se ted bude muset opravdu snazit, protoze aby stvoril lepsi velkofilm ze sveta vikingu nez byl tenhle, bude muset vycerpat vsechny svoje skryte sily nacerpane v Statecnem srdci.. A nebude to mit vubec lehke vybornych 5 ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Čím sa v tejto snímke v žiadnom prípade nešetrí, je poriadna dávka humoru, ktorý je tak perfektný, že nepozorovane zastrel absenciu emocionality. Viem si predstaviť, ako by som bola z dráčika nažhavená v 3D prevedení, jeho vizuálne pohnútky sú úžasné a príbeh takisto nenudil. 4* za humor, švih a nadšenie, ale aj tak radím "Jak vycvičiť draka" k animákom, ktoré nemajú výpovednú hodnotu a pri ich pozeraní je popcorn tým najlepším možným spoločníkom. ()

Reklama

Fr 

všetky recenzie používateľa

Tohle je Blp. Máme rádi lov, rybolov. Jediným problémem jsou škůdci. Většinu míst trápí myši nebo komáři nás trápí..... Jestli vaše děti mají rádi Pokémony – není co řešit! Slova POUŠTĚT DRAKA dostávají jinej význam! Napětí, radost, neštěstí ...u Thorových vousů – občas je to i dojemné! ZATRACENĚ DOBREJ ANIMÁK! ........ Tohle je Blp. Všechno co tady roste je houževnaté a nechutné. A lidé co tu vyrůstají, ještě víc. Jedinou světlo stránkou jsou domácí mazlíčci. Jinde mají poníky nebo papoušky. My máme ..... Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím jak vypadá vyflusanej drak. 2.) Ztrácí se nám levný ponožky. 3.) Ještě nejsem rozhodnutej, jestli z hospody vodit opici nebo draka. 4.) Hledám náhradu za plyšáka Pikachu. PŘÍBĚH ***** HUMOR **** AKCE *** NAPĚTÍ * Víte, že? Film je natočen podle knížky anglické spisovatelky Cressidy Cowell? ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Štvrtú hviezdičku pridávam za Nočného besa, či ako ho to volali, lebo bol neskutočne chutný - na rozdiel od svojho chvíľami neskutočne otravného pánička ;-) V podstate v rade megaúspešných animákov nejde o nič vynimočné a už vôbec nie nové... ale Ako vycvičiť draka má neodolateľné čaro, ktoré aj dospelého môže na chvíľku preniesť do iného sveta. ;-) ()

flanker.27 

všetky recenzie používateľa

Měřítkem filmu pro děti - ano, film, na který bych se s dětmi klidně vydal. Díky nepokleslému humoru, příjemnému příběhu a dialogům na úrovni celkem ideální rodinná záležitost (v tomto případě nejde o nikterak hanlivé označení, naopak), s ohledem na zaměření nemusí tolik vadit celkem neoriginální příběh a odhadnutelný vývoj. Sympzatické je, že hlavní hrdina není vůbec otravný jako ve většině současné produkce, když chce něco dělat podle sebe, tak o tom všude nekecá, ale opravdu pro to něco udělá a co oceňuju především, snaží se za svoje rozhodnutí nést odpovědnost. A překvapivě z boje nakonec nevyjde bez - prostě tak docela nevyjde. K tomu správně burácí soundtrack Johna Powella, který překonává většinu toho, co jeho kolegové tvoří pro hrané "blokbástry". Jen ten dojem, že dneska už v zájmu všeobecného blaha i šupinatá okřídlená nestvůra musí bejt vykreslená jako domácí mazlíček, zůstává. Kde jsou ty časy, kdy se v pohádkách utínaly hlavy sedmihlavým saním... Update po zhlédnutí druhého dílu: Protože jsem dvojce dal i přes četné výhrady čtyři hvězdné body, přidávám jedničce pátý, páč je objektivně lepší. ()

Galéria (134)

Zaujímavosti (31)

  • Náčelník Vikingov Stoick (Chladnobrv) má svoje meno po stoickej filozofii, ktorá vznikla koncom 4. storočia p.n.l. a učila o súdržnosti človeka s prírodou a zachovaniu pokoja a apatie. (Lukoh)
  • Když hlavní hrdina narazí v rokli na Bezzubku, draka si nakreslí a záhy mu umaže jedno ze zadních křídel. Při příchodu do knihovny a následném prohlížení knihy o dracích vyndá nakonec svůj zápisník s obrázkem draka, ovšem ten je v původním nákresu. (Jardaboss)

Súvisiace novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (viac)

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (viac)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (viac)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (viac)

Reklama

Reklama