Reklama

Reklama

Admirál

  • Česko Admirál (viac)
Trailer

Admirál Alexander Kolčak (Konstantin Chabenskij) bol hrdinom 1. svetovej vojny, velil námornému vojsku a zohral dôležitú úlohu počas Februárovej revolúcie a občianskej vojne, ktorá sa v Rusku rozpútala po prevzatí moci boľševikmi. Kolčak má na prvý pohľad všetko – manželku, dieťa a skvelú vojenskú kariéru. Nenávidí boľševický režim a je rozhodnutý ho poraziť. V tom čase sa zoznámi s Annou Vasilievnou (Jelizaveta Bojarskaja), manželkou svojho najlepšieho priateľa, a bláznivo sa do nej zaľúbi. Na lásku sa však zdá nesprávny čas – bielogvardejci a dočasná vláda sa musia brániť Červenej armáde na Sibíri... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (151)

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Určite to má svoje chyby, ako filmové, tak asi aj historické. Ale v danej chvíli som mala chuť presne na takúto výpravnú historickú romancu a fungovala na jednotku. Ocenila som skvelé efekty, dobré akčné scény, bŕŕŕ atmosféru poriadnej ruskej zimy (najlepšie sledovanej spod deky), pekné kostýmy aj sexi uniformy... a Konstantinova papuľka za tie dve hodiny stála :-) ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Průměr jako řemen a přitom ze začátku to vypadalo mnohem nadějněji. Admirál by potřeboval buď kratší stopáž nebo zajímavější postavy a bohatší děj - takhle totiž nudí a obzvlášť druhá hodina filmu je prázdná až hanba. Pochválit musím některé opravdu dobře natočené scény (úvodní plavba mezi minami, ostřelování zákopů na pevnině - zkrátka všechno, co se odehrává na palubách lodí), hudbu a to, že hlavní hrdinové byli alespoň sympatičtí, když už mezi nimi tedy nefungovala žádná ta "chemie".__P.S. Už nelituji, že mi tenhle "ruský Pearl Harbor" ve Filmovém klubu utekl.__P.P.S. Ve filmu jsou i Češi - mluví se o nich jako o chamradi, jen tak mimochodem. ()

Reklama

Dubro 

všetky recenzie používateľa

Andrej Kravchuk sa pokúsil poraziť boľševika, no vzhľadom na známe holé fakty mu to, bohužiaľ, nevyšlo. Teda historicky, nie filmovo. Každopádne pokus to bol dobrý, hlavne kamera, takmer solídne triky a výprava upútajú od prvého výstrelu. Chabenskij stvárnil admirála Kolčaka typicky po rusky (skoro bez chuti, vône a zápachu) a Liza Bojarskaja (celý čas pomáha Kolčakovi s romantikou, no medzi „hrají“ sa tu akosi nekvalifikovala?), viac než sympatická ´85-ka, musela urobiť kamerové skúšky na výbornú, pretože pozerať sa na ňu dá hoci aj dve hodiny a tri minúty. Ak divákovi nechýbajú vo filme posteľné scény a zaujíma ho revolučné obdobie v cárskom Rusku, či vojna bielych s červenými, tak potom rešpekt. Četyre. ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Rusové bohužel i v oblasti válečných filmů začali napodobovat americké vzory. Máme tu různé zpomalené detaily rozbíjejících se sklenic apod., romantickou zápletku a kdesi v pozadí ukrytý příběh admirála Kolčaka, který byl dostatečně zajímavý, ale tady ho zastínily nějaké romantické ptákoviny podle obvyklých šablon. Takže promarněná příležitost. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Zklamani jak prase. Valecny filmy mam rad, tady se navic melo bojovat na mori a trailer vypadal paradne. Jiste, jedna se o ruskej film, kdy clovek nikdy nevi, ale precejen obcas vyflusnou i rusove nejakou pecku, takze jsem se docela tesil. Jenze Kravcuk to svoji kravskou rezii naprosto pohrbil. Film je sice valecnej, to jo, ze zacatku se bojuje na vode a pak se boje presunou i na pevninu, jenze to je absolutne nenapinavy, nezajimavy, bez emoci a bez poradny hudby. Takze zbydou jen docela pekne vypadajici bitvy, i kdyz obcas smrdici nejakym tim digitalnim trikem a plus je, ze jsou vcelku krvavy, takze o mrtvoly a utrhany koncetiny neni nouze. Problem je, ze i presto, ze to bojovani neni natoceny buhvijak, slo by na to dobre koukat, jenze to ne, misto toho jsem byl vetsinu casu nucenej sledovat neskutecne neverohodnou romantiku mezi admiralem a zenskou jeho dustojnika. A to je fakt tragedie, mezi dvema hlavnima predstavitelama to absolutne nejiskri a i kdyz porad hazi hlasky typu miluju te, nemel jsem te nikdy opoustet a podobne, tvari se u toho absolutne znudene. Hrebickem do rakve pak je, ze se celej film nehorazne tahne, obcas jsem se v deji ztracel a konec ala variace na Titanic je hodne stupidni. Behem sledovani jsem se opravdu nekolikrat silne premahal to nevypnout, kdyz uz jsem po stopadesaty videl podobnou nefungujici romantickou scenu, nebo nezajimave natoceny bojovani, kteryho tu je navic dost malo. ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (8)

  • Ruský bielogvardejský admirál Alexander Vasilievič Kolčak bol jedným z najvýznamnejších organizátorov odboja proti boľševickej revolúcii v Rusku. Narodil sa 16. 11. 1874 a bol popravený (zastrelený) 7. 2. 1920. (MikaelSVK)
  • Německá loď z úvodní scény z roku 1916 je Kolčakovem identifikována jako Friedrich Carl. Obrněný křižník SMS Friedrich Carl byl ve skutečnosti potopen také v ruském minovém poli, avšak již o dva roky dříve v listopadu roku 1914. (Adrai)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené