Reklama

Reklama

Admirál

  • Česko Admirál (viac)
Trailer

Admirál Alexander Kolčak (Konstantin Chabenskij) bol hrdinom 1. svetovej vojny, velil námornému vojsku a zohral dôležitú úlohu počas Februárovej revolúcie a občianskej vojne, ktorá sa v Rusku rozpútala po prevzatí moci boľševikmi. Kolčak má na prvý pohľad všetko – manželku, dieťa a skvelú vojenskú kariéru. Nenávidí boľševický režim a je rozhodnutý ho poraziť. V tom čase sa zoznámi s Annou Vasilievnou (Jelizaveta Bojarskaja), manželkou svojho najlepšieho priateľa, a bláznivo sa do nej zaľúbi. Na lásku sa však zdá nesprávny čas – bielogvardejci a dočasná vláda sa musia brániť Červenej armáde na Sibíri... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (151)

mysiak 

všetky recenzie používateľa

Ruský Pearl Harbor...inak sa to pre mňa nedá nazvať...romantická lovestory na pozadí vojny v ktorej sa stretáva ruská herecká elita...film síce stráca tempo, ale v pohode sa môže rovnať s americkými filmami...v tomto ohľade sa teším na každý nový kúsok ruskej kinematografie..pretože Admirál je svetlým prízrakom ruských filmov..a Konstantin Chabenskij je pre mňa herecká jednička Ruska... ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

Úvodní lodní bitva byla povedená, ale docela krátká. Velice zvláštní byl záběr na tříštící se skleničku ze šampáněm. Film je hodně prošpikován láskou, Ruskou historií a zabíjením. Čas válek a revolucí 1915 - 1920...nasadit bodáky a hudba na můj povel !!! Alexander Vasiljevič Kolčak to neměl lehké, žil v těžké době. Koukatelný snímek, který vás provede dějinami Ruska. ()

Reklama

paascha 

všetky recenzie používateľa

Vyrovnávání se s vlastní minulostí Rusákům zatím moc nešlo, ale tímto kouskem, natočeným pochopitelně osvědčenou velkolepou metodou, dohánějí resty ostošest. Trošičku bych přidal na na syrovosti při líčení bolševického teroru, ale ono je to i takhle dost ostré, zvlášť pro Rusáky a jiné soudruhy. Takže celkově je to pěkné a poučné ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý námet, Rusko prišlo s niečim, čo im zmenilo minulosť...občianska vojna. Admirál nepatrí medzi 1. ligu historických, vojenských filmov, ale ani neprepadol. Keďže môj pradedo tiež vtedy bojoval proti bolševikom, je mi to celkom blízke. A nakoniec vzťah od tela medzi ústrednou dvojkou je zlatučký :) ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Až neuveriteľne nádherná výprava v záberoch, ktoré sú pastvou pre oči, hrdinský osud idúci proti dejinám, veľká osudová láska a OBROVSKÉ udalosti... a pritom tak studené a bez emócií. Nevadí mi, že je to namiesto o Kolčakovi o jeho ( druhej ? ) láske. Ak je ale odstup až taký veľký, že sa k postavám nedá dostať a dramaturgická výstavba tak medzerovitá, že chronológia a predstava o udalostiach spočiatku úplne unikajú, pričom v závere filmu sa dostane k opačnej, detailnej popisnosti, je tu niečo nezvládnuté a premrhané. K tomu ešte záverečná scéna, dojímavá, ale akoby odkopírovaná z TITANICU až príliš pripomína, že v Hollywoode vedia veľkolepú epiku, dramatickú akciu, fatálne dejiny a tragickú lásku namiešať omnoho účinnejšie... ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (8)

  • Kolčakovi (Konstantin Chabenskij) byl slíben bezpečný odchod s legiemi z Ruska, Čechoslováci ho ale museli vydat levicové vládě v Irkutsku, aby jim povolila průjezd. Proto se nelze divit, že jeho poslední slova před popravou byla: „Děkuji, čeští psi.“ (sator)
  • Ruský bielogvardejský admirál Alexander Vasilievič Kolčak bol jedným z najvýznamnejších organizátorov odboja proti boľševickej revolúcii v Rusku. Narodil sa 16. 11. 1874 a bol popravený (zastrelený) 7. 2. 1920. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama