Reklama

Reklama

Thorovmu otcovi, vládcovi bohov Odinovi, trvalo veľa rokov, kým vo svojej ríši Asgard nastolil krehký mier. Jeho arogantný a domýšľavý syn ale robí všetko preto, aby túto rovnováhu narušil. Keď pohár trpezlivosti jeho otca pretečie, Odin Thora exemplárne potrestá. Odoberie mu jeho božské schopnosti a zvrhne ho medzi obyčajných smrteľníkov na planétu Zem. Zvrhnutý a zavrhnutý Thor spočiatku ľuďmi opovrhuje, ale postupne sa mu dostávajú pod kožu, najmä pohľadná vedkyňa Jane Foster. Thorovi ale nie je dopriate užívať si pozemský pokoj. Jeho brat Loki chce využiť Thorove aktuálne oslabenie a pošle naňho armádu všetkého schopných zabijakov, ktorá rozpúta peklo na Zemi. Odinov synček sa bude musieť rýchlo rozhodnúť, či nechá ľudí za seba umierať, alebo sa vzchopí a vyrazí do boja. (TV JOJ)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (1 947)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Tvoji predkovia tomu hovorili kúzla. Ty tomu hovoríš veda. Pochádzam zo sveta, v ktorom je to niečo medzi tým.“ Branaghovho FRANKENSTEINA zbožňujem, ale i tak je prepracovaná robustná vízia, ktorú v THOROVI tento slávny a vo svete veľmi uznávaný divadelník a shakespearovec ponúka, prekvapivo vizionárska. Cítil som sa ako chlapec, ktorý bez dychu čučí na televízor a úplne zabudol nielen na školu, ale aj jedenie a pitie. Je to vtipné, milé, ale i dojímavé (priznávam, pár krát som mal slzy na krajíčku), vzrušujúco mytologické a vizuálne odvážne, až mierne inovujúce. Neviem, či ma viac bavili triky, akčné scény, dialógy, postavy, vzťahy, príbeh, zvraty alebo masívne prepojenie s pripravovanými THE AVENGERS (Nick Fury, agent Coulson, lukostrelec Hawkeye, obrovský priestor pre agentúru S.H.I.E.L.D.). Super, palec hore, príjemne strávený čas. Branagh to natrel. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Komiks podle Shakespeara? No, vlastně proč ne. Akce je slušná (v první „tmavé“ třetině jí ale podráží nohy 3D), příběh se vyvaruje přílišných logických lapsů a Thor se během filmu vyprofiluje v jednoho z největších žánrových sympaťáků. Využití postav je ale sporné. Zatímco „trojúhelníku“ na hradě (král a dva synové) dává Branagh prostoru dostatek, ostatní postavy nechává nedůstojně paběrkovat (což je extrémně znát především na žalostném představení Thorových spolubojovníků). Režijně se Branagh se svou „první velkou akcí“ popral celkem srdnatě, jisté rezervy ale zakrýt nedokázal (špatné zpomalovačky, nevhodné zkosené úhly). Spíše velkolepější pilot seriálu, nežli plnohodnotný film, který nabízí více herectví, než je na žánr zvykem. Ve zkratce: Thor je svým vyrovnaným tempem o něco lepší, než druhý Iron Man, první Iron Man ale fungoval lépe coby celek a Neuvěřitelný Hulk zase nabídl o chlup vydařenější akční scény. Přijatelných 70%. ()

Reklama

Botič 

všetky recenzie používateľa

Pravá a nefalšovaná MARVEL tragedy, v tom nejlepším slova smyslu!!! Nejpohádkovější komiksová adaptace široko daleko. Neokoukaná variace na Shakespearovské tragédie se srdcem na pravém místě. Tam kde už jedničky a nuly nestačí přichází ke slovu charaktery z masa a kostí a to z Thora dělá možná sympatičtější postavu než je Tony Stark. Byť v ne zrovna atraktivně oslnivých kulisách. Zpoza rohu sice vykukuje Superman nebo Den, kdy se zastavila země, ale ve výsledku na tom nesejde, protože Thor vládne jak Mjolnir-em, tak hodně osobitým kouzlem. Za Asgard! Za Chrise Hemswortha! Za J. Michaela Straczynskiho! Kenneth Branagh is my MASTER now. Překvapivě chutná komiksová krmě. ()

robbiee 

všetky recenzie používateľa

[imdb: 7.2/10] | me: Proste dobre spravená komixovka. Pôvodne boli moje očakávania malé, ale to všetko sa rozplynulo ako prach nad Jotunheimom. Slušná audio-vizuálna show s veľmi vhodným výberom (povedal by som všetkých) hlavných predstaviteľov, ktorá ladí snáď po všetkých stránkach. Dejovo nič prekvapujúce, ale to sa od tohoto žánru očakáva. Celkovo by som však určite priložil za vrece akcie, pretože tej tam mohlo byť podľa môjho vkusu podstatne viac. Ináč, to je veľmi pohodový film, ktorý pobaví a určite stojí za pozretie. Podľa mňa - omnoho lepšia zábava (po každej stránke) než kolega Captain America. ... You want to go to Jotunheim? This isn't like going to Earth, where you summon a little lightning and they worshipped you as a god! ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Popravde moc nechapu ty kydy o komiksu podle Shakespeara a podobne, jasne, reziroval to Branagh a co jako. Me to prislo jako normalni, kvalitni komiksovej film. Postavy proste nejsou nejak extremne propracovany, ale ani to nevadi, aspon film nikde moc nedrhne. I kdyz, prostredni cast je precejen zbytecne moc ukecana na ukor akce, obzvlast po vyzivnym zacatku to trochu zamrzi. Jasne, jsou tu kvalitni herci, ktery to utahnou a film tak ani minutu nenudi, ale vic akce tu rozhodne bejt mohlo. Prekvapil me Hermsworth, kterej vypada, ze by se hodil leda tak do Pobrezni hlidky a ve vysledku to je namakanej borec a zaroven velkej sympatak, kterej solidne hraje a akci zvlada bez problemu. Navic obstoji i v nejaky ty odlehcenejsi scene, kterejch tu je prekvapive dost. Jinak akce, s tou Branagh prekvapil, ta je fakt povedena, obzvlast ve spojeni s paradnima trikama a dokonalou vizualni strankou, obzvlast, co se tyce Asgardu. Celkove proste po vsech strankach povedenej komiksovej film, ale na druhou stranu, ne nic super vyjimecnyho, proto jen lepsi 4*. ()

Galéria (171)

Zaujímavosti (173)

  • Kostýmy vedoucích postav z Asgardu byly až příliš pevné. Herci v nich byli poměrně dost omezeni v pohybu a nemohli se ani předklonit. Většina z nich to ovšem brala s nadhledem a optimismem. Shodli se na tom, že díky tomu, že museli být stále narovnaní, měli více hrdinské držení postavy. (Kubaaa97)
  • Když Odin (Anthony Hopkins) promluví k Mjolniru a řekne „Kdo to kladivo získá, tak spolu s ním získá i Thorovu moc“ (v originále „Whoever wields this hammer, if he be worthy, shall possess the power of Thor“), tak se jedná o odkaz na to, co je téměř doslovně napsáno na Mjolniru v prvním komiksovém sešitu, kde se Thor (Chris Hemsworth) vyskytne. Tam je na něm uvedeno: „Whosoever holds this hammer, if he be worthy, shall possess the power of… THOR.“ (Kubaaa97)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (viac)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (viac)

Captain Marvel 2 našla režisérku

Captain Marvel 2 našla režisérku

06.08.2020

Pokračování komiksové Captain Marvel nakonec natočí režisérka Nia DaCosta, jež má za sebou například čerstvě remake Candymana nebo snímek indie drama Little Woods. Střídá tak předchozí dvojici Annu… (viac)

Reklama

Reklama