Reklama

Reklama

Pôvabná Kalifornčanka Susan Murphyová je v podstate úplne obyčajná mladá žena – no len do dňa svojej svadby, keď ju pri páde na Zem trafí meteorit plný vesmírneho slizu, ktorého pôsobením Susan v priebehu niekoľkých minút narastie do úctyhodnej výšky pätnásť metrov! Nečudo, že sa „na mieste činu“ okamžite objaví armáda, ktorá ju spacifikuje a odvezie na prísne tajnú základňu, ktorej existenciu vláda z dobrých dôvodov pred svetom starostlivo chráni ako oko v hlave. Tam ju „oštempľujú“ spočiatku nelichotivo znejúcim prívlastkom Monštrum, premenujú na Enormiku a prijmú medzi tiež dosť nezvyčajne vyzerajúcich členov veľmi špeciálnej bojovej jednotky s invenčným krycím názvom, ehm... Monštrá. Patria k nim brilantný vedec Dr. Šváb, ktorému po nevydarenom prevratnom experimente ostala namiesto vlastnej hmyzia hlava; unikátny kríženec ryby a opice - predstavujúci dosiaľ neznámy vývojový stupeň ľudskej rasy - a zároveň sukničkár na pohľadanie s priliehavým menom Chýbajúci článok alias Rybo; nezničiteľný želatínový B.O.B. s obrovským apetítom, vysokou priepustnosťou a temer nulovým IQ a napokon 100 metrov vysoká mĺkva larva Hmyzosaurus! Dni ich nedobrovoľnej izolácie pred svetom sú však razom zabudnuté, keď na Zemi pristane čudesný mimozemský robot a začne nemilosrdne nivočiť všetko, čo samu postaví do cesty! Nie práve závratnou inteligenciu a invenčnosťou oplývajúci prezident si našťastie dá poradiť a poverí hrdinského generála MacBombu, ktorý sa má postaviť do čela pestrej skupinky Monštier a spolu s nimi zachrániť našu rodnú planétu pred hroziacim zánikom! (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 3

Recenzie (585)

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Henry Jackman: 1. A Giant Transformation [3:05] ,2. When You See (Those Flying Saucers) - The Buchanan Brothers [2:17] ,3. Tell Him - The Exciters [2:35] ,4. A Wedding Interrupted [2:09] ,5. Meet the Monsters [2:29] ,6. Planet Claire - The B-52's [4:37] ,7. Do Something Violent! [2:07] ,8. The Grand Tour [2:10] ,9. Oversized Tin Can [3:38] ,10. The Battle at Golden Gate Bridge [6:08] ,11. Didn't Mean to Cursh You [1:51] ,12. Reminiscing - Little River Band [4:14] ,13. Imprisoned by a Strange Being [5:28] ,14. Galaxar as a Squidling [2:06] ,15. March of the Buffoons [5:15] ,16. Wolly Bully - Sam the Sham and the Pharaohs [2:21] ,17. Susan's Call to Arms [3:02] ,18. The Ginormica Suite [5:51] ,19. Monster Mojo [2:08] ,20. Purple People Eater - Sheb Wooley [2:15], ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Planéta Zem je v ohrození. Napadli ju agresívni votrelci. Ľudstvo nemá šancu sa im ubrániť. Preto sú do boja vyslané zmutované monštrá. Začína bizarný súboj medzi pozemskými monštrami a mimozemskými votrelcami. Monštrá verzus votrelci. "Monsters vs. Aliens". Tento americký, rodinný, animovaný sci-fi film z roku 2009 je taká bežná oddychovka. Dalo sa na to pozreť, ale nijak zvlášť ma to neuchvátilo, ani nepobavilo. Tieto celovečerné pestrofarebné animáky ma už akosi neberú. ** ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Naozaj bombastický a to doslova, animák od Pixaru. Úžasné, ako sa vždy tvorcovia dokážu trafiť do vkusu prevažnej väčšiny a každým animákom naplno zabodovať. Nemá zmysel rozoberať grafickú stránku, je bezchybná ako vždy, humor funguje skvele a príbeh odsýpa jedna radosť. Moje deti si ju veľmi obľúbili, ja takisto a Megacica je u nás už mesiac najpoužívanejšie slovo. V rámci žánru 100%. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Mírné zklamání, popravdě animáky Pixaru mají laťku položenou úplně někde jinde. Trošku se začínám obávat jestli nám nezačal boom v podobě dětsko dospělých animáků. O ději filmu jsem úpřímně dopředu vůbec nepátral. Začátek mě nechával naprosto klidným. Sám jsem si kladl otázku jakou originalitu lze vlastně ještě stvořit. Příběh je poskládaný trošku z Mars Útočí!, Akta X bych ani neřekl, nějaké ty superhrdinské motivy typu Fantastická 4, kde každý umí něco. Komu unikne tenhle film o moc nepříjde, ale koukat se na to samozřejmě dá. PS: Podruhé jsou Monsters vs. Aliens určitě o dost lepší. Bavil jsem se. 75% ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Dobře udělaný film se skvělou animací, kde vás rozesměje modrý Bob (který i když má místo mozku želatinu, chrlí vtipné hlášky jak na běžícím pásu) či bezobratlý příbuzný Godzilly. I když jde v mnohých směrech o parodování jiných filmů, zachoval si tento příjemný snímek svou originalitu a důstojnost - 75%. ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (21)

  • Záběry B.O.B.a (Seth Rogen) unikajícího přes dveře z laboratoře jsou shodné se záběry z filmu The Blob (1958). (HellFire)
  • Ve scéně v závěrečných titulcích se prezident zeptá, kdo chce zmrazit jeho hlavu. Stephen Colbert, který poskytl svůj hlas prezidentovi, ve své knize „I Am America and So Can You“ detailně popisuje, jak chce ve vzdálené budoucnosti nechat rozmrazit svou hlavu. (HellFire)

Reklama

Reklama