Reklama

Reklama

Zohan: Krycie meno Kaderník

  • Slovensko Dajte si pozor na Zohana (viac)
Trailer 1
USA, 2008, 113 min

Réžia:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrajú:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Komédia od scenáristov Adama Sandlera, Roberta Smigel a Judda Apatowa, kde sa Adam Sandler predstaví v úlohe Zohana, špičkového izraelského bojovníka proti terorizmu, ktorý predstiera vlastnú smrť, aby si mohol splniť sen: stať sa kaderníkom v New Yorku . Hoci chce na svoj život  zasvätený boju s terorizmom  zabudnúť, čoskoro zisťuje, že uniknúť vlastnému osudu nie je tak jednoduché, ako si myslel. Jeho starí aj noví nepriatelia sa ale čoskoro dozvedia jednu zásadnú vec: s kaderníkmi si neradno zahrávať. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (1 069)

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Sandlera moc nemusím, ale nalákala mne ta izraelsko-palestinská zápletka. Začátek byl docela super a Zohan jako největší borec IDF mne docela bavil. Ale pak to začalo být až pekelně  lascivní a to v tom negativním slova smyslu. Já nejsem žádný puritán, ale tady to fakt bylo hooodně za čarou. Mám rád komedie , kde jsou náznaky, kde je divák ponechán si věci domýšlet a ne tento typ  pro jednoduchého diváka, kde se prdí, krká, zvrací případně vystrkuje to ostatní jako zde. Pokud si Sandler sám částečně napsal scénář, tak opravdu nebude zcela normální. Je to trochu škoda. Kdyby se to drželo spíše na té protiteroristické lince, mohlo to být fajn. Takto dávám jen za dvě trvalé. * * ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Zohan mal super nadprirodzené schopnosti, ako že chytil guľku v lete alebo plával kraula rýchlosťou motorového člna. Zo začiatku super zábava, pretože presne tak nejak som si to predstavoval. Ten začiatok vyzeral, že by to mohlo byť dobré, ale akonáhle sa hlavný hrdina chcel stať kaderníkom, stal sa z toho Brüno 2. Adama mám rád a na film som sa pozeral hlavne kvôli nemu, ale dlho som nebol takto sklamaný. Nesmial som sa vtipom, ale že to vôbec mohli natočiť. Asi najhorší film, čo som s ním videl. ()

Reklama

Jordan 

všetky recenzie používateľa

so zohanom (pardon - scrappy cocom) z izra . . . chaustrálie si naozaj netreba začínať (jedine, ak chcete zapôsobiť na svojich blízkych očarujúcou vlasovou kreáciou avalon), nielen preto, že okrem toho, že jeho piraňovzdorné ohanbie sa nezastaví pred ničím, preclíky pletie jedine z ľudských ingrediencií a zvláda naraz grilovať, tancovať a hrať bedminton, ale predovšetkým preto, že s razanciou, akou likviduje palestínskych teroristov, útočí na bránicu diváka, ktorý vie, že od dvojice Dugan/Sandler nemá čakať nič viac, ako kryštalickú nenáročnú zábavu. Sympatický sandálový Sandler so svojim chakcentom je síce nezastieranou židovskou kópiou Cohenovho Borata, ale človek je schopný toto poloplagiátorstvo odpustiť, ak ho výsledok dokáže pobaviť - a veruže dokáže; dokonca aj vtipy, ktoré sú pomerne zaužívanou výbavou amerických bláznivých komédií dokáže sandler podať v novom svetle a dotiahnutím ich pointy na hranicu bizarnosti (občas u niekoho možno blízko k hranici nevkusu) ich resuscituje a robí ich znova vtipnými (zohanov špeciálny kop, jeho sexuálny apetít); vzťah palestína - izrael vo svojej odľahčenej komediálnej a do ameriky prenesenej roviny poskytuje priestor na príležitostnú a zľahka umiernenú politickú nekorektnosť a ponúka priestor na záverečné americké "moralizovanie", ktoré je však tiež v znesiteľnej miere umiernené, takže človeka nevyruší; doplnené výborným soundtrackom (odporúčam mať vo vašom hudobnom archíve) a ťahané ústrednou dvojicou Sandler/Turturro s čerešničkou na torte v podobe krásnej Emmanuelle Chiriqui je Zohan, chutiaci Fuzzy Bublachom, humusom, muchentuchenom a sprejom na vlasy, veľmi zábavná a svižná komédia; ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Sandler, Turturo, Chriqui-ová -tváre tohto filmu. Plno narážok na dnešnú situáciu vo svete vôbec a hlavne na konflikt medzi Izraelom a Palestínom. Zohan ala “ beng bum Superman” s nožnicami v rukách a tancom vo vetre valcuje chodníkmi Ameriky. Hlavná postava je absolútne šialená bez štipky serióznosti - a to je presne ono! Lezie vám Sandler na nervy ? Neodporúčam. Neprekáža vám alebo s ním dokonca sympatizujete? V tom prípade nemáte nad čím váhať. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Rupert Gregson-Williams: 1. Ma Sheba Ba - Hadag Nahash (4:07) ,2. (Keep Feeling) Fascination - Human League (3:43) ,3. Hine Ani Ba - Hadag Nahash (4:01) ,4. Hallo Hallo - Ace of Base (2:51) ,5. NYC Beat - Armand Van Helden (3:00 ) ,6. Wa-Do-Dem - Eek-A-Mouse 3:55) ,7. I Wanna Sex You Up - Color Me Badd (4:00) ,8. Look on the Floor / Hypnotic Tango - Bananarama (7:36) ,9. Excellent - Mobbing (6:46) ,10. It Takes Two - Rob Base and DJ E-Z Rock (5:01) ,11. Connected - Stereo MC's (3:59) ,12. All Night Long - Mary Jane Girls (5:46) ,13. The Hampsterdance Song - Hampton the Hampster (3:33) ,14. 9/4 the Ladies - Balkan Beat Box (4:06) ,15. Beautiful Life - Ace of Base (3:39) ,16. Strip - Adam Ant (3:58) ,17. California - Hadag Nahash (3:33) ,18. I Can't Wait - Nu Shooz (5:26) ,19. Pump Up the Jam - Technotronic (3:37) ,20. Hillbilly Band - Marshall Tucker Band (2:32) ,21. Catch Me (I'm Falling) - Pretty Poison (4:25) ,22. Fantasy - Mariah Carey (4:03) ,23. Gonna Fly Now - Carol Connors, Bill Conti and Ayn Robbins (3:18) ,24. Artillery - Infected Mushroom (4:28) ,25. The Star Spangled Banner - Mariah Carey and the Boston Pops (4:35) ,26. Ain't No Stoppin' Us Now - McFadden & Whitehead (3:39) ,27. I'll Be Lovin' You Long Time - Mariah Carey (3:03) ,28. Feels Good - David Morales & Angela Hunte (8:17) ,29. Lo Mevater - Hadag Nahash (4:51) ,30. I Already Don't Remember - Singapore (4:21) ,31. Somebody's Watching Me - Rockwell featuring Michael Jackson (3:58) ,32. Get Carter (Main Title) Get Dancing Remix - Bombay Dub Orchestra 8:56) ,33. Jimmy Jimmy Aaja Aaja (Disco Dancer Remix) - Bappi Lahiri (3:04) ,34. Hakol Ze Letova (Amir Afergan Remix) - Dana International (3:43) ,35. Dynamic Force - Delirious (7:44) ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (31)

  • Nápad na stvorenie Zohana, drsného izraelského vojaka, ktorý sa vzdá boja s terorizmom, aby si mohol splniť sen stať sa kaderníkom, dostal Adam Sandler už pred rokmi. Pri písaní scenára si prizval k spolupráci dvoch dobrých kamarátov: kolegu zo Saturday Night Live (od r. 1975) Roberta Smigela a bývalého spolubývajúceho - a budúceho krá'la komediálneho žánru - Judda Apatowa. (PeterJon)
  • Vo filme môžeme vidieť aj vtedajšieho prezidenta filmovej Akadémie Sida Ganisa. „Takže asi nebudeme nominovaní na Oscara, pretože Sid musí byť nestranný,“ povedal scenárista Robert Smigel. (PeterJon)
  • Jedním Sandlerovým (Zohan) pomocníkom bol Eytan Ben-David, ktorý – akokoľvek to môže pôsobiť zvláštne – je bývalý izraelský vojak, ktorý v súčasnosti pracuje v kaderníctve v Los Angeles. Ben-David sa so Sandlerom zišiel a poradil mu, ako sa kaderník správa, ako drží nožničky a ako rozpráva. (PeterJon)

Reklama

Reklama