Reklama

Reklama

Hrdinovia vojny

  • Česko Hrdinové války (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Pojďte s námi do roku 1948, kdy celou zemí lomcuje občanská válka. Gu je velitelem deváté divize a má za úkol až do odvolání bránit určené území. Rádio mlčí dlouhé desítky hodin, náboje docházejí, kamarádi odcházejí, trpělivost mizí. V žáru bitvy však velitel přeslechne rozkaz k ústupu a nechce věřit svému poručíkovi, že opravdu zazněl. Rádio utichlo a Gu je rozhodnut bojovat do posledního dechu. Všichni jeho kamarádi padnou a on je zajat nepřítelem. Je hnán touhou zjistit, jak to tenkrát bylo. A říct jednou světu, že jeho kamarádi byli do jednoho velcí hrdinové. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (133)

Smok 

všetky recenzie používateľa

Od úvodnej minúty ma pán Xiaogang Feng nešetril a kŕmil ma skvelou vojnovou akciou, kde lietali vzduchom črevá, chlpy, ruky a iné náhradné diely a krv striekala až za kameramanov golier. Vizuálne u mňa skoro tromfol skvelého Ryana. Škoda, že v druhej polovici som sa preniesol do patetickej drámy, mohlo to byť za plný. Ale v každom prípade som aspoň zistil, že aj produkcia HK / Čína vie prekvapiť a natočiť vizuálne skvelý vojnový masaker. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Tak aj Cina natocila poriadny vojnovy velkofilm, ktory nepôsobi ako komunisticka agitka, ale ma aj putavy pribeh. V prvej polovici sledujeme osudy 9. roty Cinskej ludovej armady behom obcianskej vojny, takze sa dockame mnoho spickovo prevedenych vojnovych scen v style Vojaka Ryana. Velkolepostou sa Ryanovi vyrovnaju a o triedu prekonavaju napriklad aj korejske Taegukgi. Samozrejme je to vsetko natocene v stavnatom R-kovom prevedeni. Ale cely cas sa nezabuda na to najdôlezitejsie a to su postavy. V tomto pripade len jedna, ktora prezije cely ten masaker a v druhej polovici sledujeme jeho snahu dokazat vlade, co sa s jeho rotou stalo a aby im uznali zasluhy. Tato snaha je skoro rovnako trnista ako samotne boje a prakvapivo do urcitej akceptovatelnej miery film kritizuje aj konanie Cinskej vlady k vojakom alebo k pozostalym. Velkym plusom je aj neskutocne charimaticky Hanyu Zhang ako predstavitel hlavneho hrdinu, vdaka comu jeho pribeh dokaze v divakovi vyvolat potrebne emocie. Ja som z filmu nejaku silnu komunisticku propagandu necitil. Namiesto vyzdvihnutia komunistickych myslienok sa film venuje vyzdvihnutiu hrdinstva jednotlivcov, ktorych pribeh sa prilis nelíši napriklad od legendarnych Spartanov z bitky o Thermopyl. Ale divakom, ktorym vadia neustale vlajuce americke vlajky v USA filmoch budu najskôr vadit aj Cinske vlajky v Assembly. Ich problem. Ja som spokojny a nenapada ma nic, co by som na filme vylepsil. 8/10. ()

Reklama

ArdathBay 

všetky recenzie používateľa

Válečné scény jsou bez diskuze dechberoucí a hyperrealisticky explicitní, přehledné a dobře se v nich orientuje. Ryanův look je dnes skoro standardem a pořád se na to dobře kouká. Snímek je natočen v Číně a za jejich peníze, takže je jasné, že musí být politicky korektní, ale naštěstí propaganda je znát - politruk je nejdůležitější voják v rotě. Naštěstí to není zase tak znát. Boj hlavního hrdiny za uznání padlých kamarádů za hrdiny tvoří většinu stopáže a tady film může nudit. Trochu. I pro to čtyři hvězdy. Kdo má rád válečné filmy, neměl by "Assembly" minout. A kdo má domácí kino nechť si přidá pár bodíků :) ()

Thomassi 

všetky recenzie používateľa

Když jsem zjístil, že na Východě zase jednou natočili válečnou řežbu ve stylu Zachraňte vojína Ryana a Bratrstva neohrožených, dychtil jsem to hned vidět. Spíše bych to pak srovnal k Poutům války, které ukázaly luxusně zpracovaný konflikt jiného ražení než druhá světová. Po dokoukání mě hřálo u srdce, protože slib války bez příkras byl dodoržen a naprosto bez hnutí se na to dívalo. Toto realistické zpracování občanské války v Číně mě dostalo. Film je rozdělen na dvě části, v té první sledujeme válečnou vřavu přirovnanou ke zmíněným snímkům. Druhá část se pak odehrává po válce, kdy se přeživší hrdina snaží najít své spolubojovníky v dole, kde se tenkrát odehrávaly zuřivé bitvy. A to je důvod, proč dávám "jen" 4 hvězdy. Ne že by ta druhá část byla nezajímavá, ale měl jsem pocit, že jsem viděl dva rozdílné filmy. Kdyby se válčilo ještě o takových 30 minut dýl a pak to bylo zakončeno tím hledáním v kratším provedení, bylo by to jasných 5 hvězd. Pořád se ale jedná o jeden z těch nejlepších válečných filmů poslední doby. ()

Loki81 

všetky recenzie používateľa

Urcite to nejsou cele 4*, ovsem 3 se mi zdaly prece jen malo... prvni polovina filmu je pomerne slusny jatkoidni narez ve stylu Taegeukgi Hwinallimyeo, druha polovina je sice slabsi, presto na dustojnosti fimu az zase tak neubira. A na filmy podle skutecnych udalosti mam jistou slabost... urcite to nebyly promarnene 2h... 71% ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (2)

  • Herec Zhang Hanyu v roce 2008 získal cenu Golden Horse v kategorii nejlepší herec. V roce 2009 zvítězil film na čínském filmovém festivalu Sto květin. V roce 2008 získal prestižní čínskou cenu Zlatý kohout v kategorii nejlepší film. Mezinárodní filmový festival v Pchjongjangu udělil snímku dvě hlavní ceny, a to v kategorii nejlepší kamera (Lü Yue) a nejlepší režie (Feng Xiaogang). (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "Guan Si", který napsal scénárista filmu Liu Heng v roce 1992. (Terva)

Reklama

Reklama