Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahrádkářské kolonii na Libeňském ostrově se počátkem 90. let schází v malé hospůdce U Buddyho parta kamarádů, nepříliš úspěšných, přesto ve svém skromném světě více či méně spokojených outsiderů. Bývalý disident Tonda, který vede hospodu se svým synem, pankáčem Jáchymem, a družkou Andulou, rybář Láďa s kamarádem Frantou, nesmělý Kája, Tondův otec Balun, Jáchymova přítelkyně Bára a bývalý kouzelník Mrklas, jehož přezdívka je zkomoleninou jeho uměleckého jména Mr. Class. Hrají desetníkový mariáš, prožívají drobné životní radosti i ústrky, ať už je to Kájova nepříjemná manželka Jíťa, neochota ostatních hrát karty s Mrklasem nebo Tondovy starosti se zlodějíčkem Pepem. Všichni se ale jednoho dne spojí, aby pomohli Kájovi, který zabloudil na velký bleší trh a stal se obětí bandy skořápkářů, jež ho obrala o pracně nabyté úspory. Mrklas, kterého nešťastný Kája požádá o pomoc, vymyslí podraz. Potřebuje však pomoc všech štamgastů Tondovy hospůdky. Vysvětlí jim, jak funguje podvod se skořápkami a v čem spočívá jeho plán. Samozvaní mstitelé nadšeně vezmou spravedlnost do svých rukou a pustí se do velkého dobrodružství. (TV Nova)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (868)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

a aby som neoriginálne parafrázoval názov filmu - u mě ne až tak dobrý . . . hlavne prvá polovica filmu je dosť o ničom, chaotické defilé niekde hlboko a v neviemkoľkom pláne zaujímavých postáv, no veľmi povrchne a nezaujímavo spracovaných, prekopávanie filmov a nápadov minulých, recyklácia poetiky, snaha o hláškovosť, ktorá ostáva pri snahe a miestami na povrch presvitajúca nuda okorenené o viditeľne samoúčelnú prehliadku dobových anomálií a normálií (síce milých, no zjavne nefunkčných) - v druhej polovici zachraňuje "žánrová" zápletka (á la "dannyho parťáci po česky"), kde partia porevolučných looserov odrbe partičku porevolučných odrbávačov, aby zistila, aká je sila kamarátstva - čo je už len moje povýšenie niekde hlboko skrytej myšlienky, ktorá vo filme takéhoto razenia nie je vôbec nutná, všakáno? "Dokonce mi naznačila . . . že by chtěla mít se mnou dítě." "Přímo s tebou?!" ()

Arsenal83 odpad!

všetky recenzie používateľa

U mě tupý až nechutný. Najmä, keď tam tá tlusťoška dávala akože sexy tanečky a Vladyka si dobre nevyhonil, a to sa na vladyku, teda gréckokatolíckeho či pravoslávneho biskupa, ani nehodí. Pohľad na Babčákovú bol tiež taký, že Banášová má teda zdatnú konkurenciu a celkovo to bola taká nevtipná výstava oblúd, ktoré trepú piate od deviateho, len aby sa naplnil 100 minútový materiál. ()

Reklama

JANARYBA 

všetky recenzie používateľa

Na Hřebejka zklamání, ale v kontextu jiných nových českých filmů stále ještě nadprůměr. Každopádně spousta výborných nápadů (kominíček, peep show...) a kdo tehdá nenaletěl skořápkářům asi není hravý typ (já hravý typ rozhodně jsem - ale poté co jsem v jedné hře takto pozbyla 1/3 tehdejšího platu, tak jsem se z té iluze lehké výhry vyléčila). Rozhodně je skvělé, že se v té naší "zahuštěné Praze" dají ještě najít takovéto oázy klidu. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Panenko skákavá, a to čo bolo? Po obsahovej stránke totálne o ničom, príbeh ma trochu zaujal až svojim záverom kde Bolek Polívka a spol. napálili tých podvodníkov. Inak len urevané, ufňukané, uťahané a s melanchóliou, ktorá tu bola skôr na škodu ako na osoh, keďže príbeh nemal žiaden poriadny zmysel - také veľké nič. Ešte šťastie, že na hercov sa dalo pozerať. Veľmi slabý priemer, ale so zlým svedomím. 50/100 ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Príjemná letná variácia príbehu o zlatej rybke. Na splnenie jej prianí túžobne čakajú všetci tí, čo uvidia kominára a rýchlo hľadajú gombík na gatiach, tí čo v túžbe za fantastickým úlovkom prepečlivo chystajú rybárske náčinie, tí čo túžia po dovolenke svojich snov, tí čo predávajú predražené žieraviny a karcinogény eufemizujúco označené ako kozmetika, tí čo predvádzajú peep show, a za ňou ako satisfakciu za utratené peniaze podvodné hry a v neposlednom rade aj tí, čo sa nechajú na tieto atrakcie nalákať. Všetkým je spoločná predovšetkým túžba zahrať si s ostatnými, so sebou aj s osudom, aj keď podvedomie musí našepkávať, že žiadna veľká výhra sa konať nebude. A tak v popredí príbehu je súboj partie neambicióznych pijanov so škrupinkármi, odierajúcimi sviatočných buranov s nabitými peňaženkami. Ako niekdajšieho škrupinkového hráča a pravidelného návštevníka podobnej krčmy na dunajskom ramene ma práve tento film nesmierne potešil. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (45)

  • Název filmu je hláška z karetních her, v tomto případě mariáše. (sator)
  • Skutečný majitel Hospody u Budyho se jmenoval Milan Bukovský a zemřel v roce 2018. (sator)
  • Hospoda "U Budyho" je v skutočnosti funkčná krčma na Libeňskom ostrove, ktorú práve tento film preslávil. (Jello Biafra)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Josef Somr

Zemřel herec Josef Somr

16.10.2022

Česká kinematografie v neděli přišla o jedno z velkých hereckých jmen, ve věku osmaosmdesáti let totiž odešel známý český filmový a divadelní herec Josef Somr. Mnozí diváci si na něj vzpomenou jako… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené