Reklama

Reklama

Ztracený ostrov

  • USA After Dusk They Come (viac)

Skupina přátel přežije ztroskotání lodi a doplave na neprozkoumaný ostrov. Brzy jsou unášeni jeden po druhém členy starobylého kanibalského kmene, na který evoluce již dávno zapomněla. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (114)

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Slabý film. Veľmi slabý. Nezachránili ho ani ani originálne kulisy, rozumej nie originálne námetom, ale originálne spracovaním, čiže nejde v tomto prípade o čisto štúdiovú produkciu. Bohužiaľ. Tešil som sa po prečítaní komentára od autora Livingdead, ktorý má v 99% rovnaký vkus ako ja, ale teraz sa zrovna trafil do toho 1%, ktoré je u nás odlišné. Takže čo k filmu dodať? Ide o prototyp predvídateľnosti, kto prežije ako jediný som vedel hneď po prvých pár sekundách, doktora z Atlantis si po ukončení jej seriálu konečne strihla lepšiu hlavnú úlohu, ale bohužiaľ jej to k zvýšeniu slávy asi moc nepomôže. Veľmi ale veľmi vidno naozaj nízky rozpočet, ktorý v spojení s chabým scenárom zabil možnostiam filmu na úspech posledné klince do rakvy. A určite odmietam zrovnanie so snímkami typu Kongo a Ostrov Dr. Moroa, pretože to boli oproti tomuto oscarové snímky aj čo sa týka spracovania príbehu, aj čo sa týka výpravy, celkového technického prevedenia a taktiež hereckých výkonov hlavných postáv. Takže slabé 2*. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Piati mladí, nesympatickí Američania - dvaja blbečkovia, dve štetky a jeden nechutný, obézny somár, stroskotajú s malou výletnou jachtou na "Stratenom ostrove". Veľmi skoro zisťujú, že tam nie sú sami. Sú vydaní napospas nemilosrdnej rase, primitívnych, mimoriadne agresívnych kreatúr, čo vyzerajú ako potomkovia úchylného, zoofilného Predatora, ktorý sa spáril so slepou opicou. Vo filme sa objavia len krátko, až v posledných scénach. Väčšinou počuť len ich vrčanie, mľaskanie, kvílenie, fučanie a podobné pazvuky. Tento šablonovitý, béčkový horror natočil, ako svoje debutové dielo, režisér Jorg Ihle. Keďže sa jedná o jeho prvotinu, tak s prižmúreným okom, tomu dám dve hviezdičky. Ale nabudúce už budem prísnejší. ** ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Ako to už často dopadne, po atmosfére zostali len pozostatky, po kvalitnom scenári zakrvavené trosky a z postáv prehliadka nudnej mizérie. Do toho klišé, banality a stereotyp, od režisérskeho až po vizuálny. Napriek tomu to úplne zlé nie je a to práve vďaka pozostatkom solídnej atmosféry. Na ostrove sa objaví skupinka mladých ľudí, tu ich ale napadne niečo, čo zrejme mali byť bratranci príšer z Pádu do tmy. Na filme je bohužiaľ vidieť nie len nedostatok peňazí (OK, ani Pád do tmy nebol veľkofilm, ale režisér mal talent), no i celkový nezáujme vytvoriť niečo viac, než len bohapustý (pod)priemer. ()

Jizni Tlapa 

všetky recenzie používateľa

Neuvěřitelná (v tom nejhorším smyslu) přehlídka demence ústřední pětice všech zúčastněných! Jejich touha přežít (a nebo nepřežit??) je až k nevíře. Celé to završí hlavní hrdinka, která svým nadprůměrným hrdinstvím neumožňuje divákovi úvěřit ani na minutu... Pomyslnou třešničkou na hororovém dortu je pak už "vykrádačka" predátora a kýčovitého zakončení v podobě odjíždějící přeživší hrdinky za svitu měsíce..zůstává tak jediné pozitivum a sice nádherné exteriéry ostrova! ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Těžko se ubránit myšlenkám na Predátora. Věta "Střílejte na stromy." se trefila přímo do černého. Trošku škoda že těch evolučních potvor hlavní hrdinka nevyhubila více, ale vlastně historka o Alpha samci nám vše vysvětlila. Těžko si představit, že bych si tohle béčko ještě někdy pustil, nicméně čas strávený s tímhle filmem celkem rychle utekl. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (1)

  • Film se měl původně jmenovat The Tribe. (Chatterer)

Reklama

Reklama