Reklama

Reklama

Transformers: Pomsta porazených

  • Česko Transformers: Pomsta poražených (viac)
Trailer 1
USA, 2009, 150 min (Alternatívna 144 min)

Réžia:

Michael Bay

Kamera:

Ben Seresin

Hrajú:

Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro, Ramon Rodriguez, Kevin Dunn, Julie White, Isabel Lucas, Matthew Marsden, Michael Papajohn (viac)
(ďalšie profesie)

Tínedžer Sam Witwicky (Shia LaBeouf) sa už ako-tak spamätal z prvého stretnutia s dobrými Autobotmi a zlými Deceptikonmi. Navyše medzičasom dospel a začal sa pripravovať na opustenie rodného hniezda, v ústrety búrlivému vysokoškolskému životu. Náladu mu kazí azda len fakt, že svoj vzťah s rozkošnou Mikaelou Banesovou (Megan Fox) bude chtiac-nechtiac zmeniť na chodenie na diaľku, pretože ona na štúdium na univerzite jednoducho nemá peniaze... Ich odlúčenie však našťastie netrvá dlho. Keď totiž Sam objaví úlomok matérie, o ktorú spolu Autoboti a Deceptikoni odnepamäti tak úporne bojovali, a získa z nej pre obe strany drahocenné informácie, prilepia sa mu na päty mechanickí gauneri z celej galaxie! A je ich naozaj požehnane... Nečudo, že Samovi preto zakrátko začne univerzitná pôda doslova horieť pod nohami a spolu s Mikaelou, verným Autobotom Bumblebeem, ktorý sa dokáže pretransformovať na nádherný Chevrolet, a bohužiaľ i s oboma rodičmi pred nimi uteká cestou-necestou... (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (1 664)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Absencia citu pre mieru a dobrý vkus Michaela Baya v kúzelnom, uhladenom svete prvých Transformers?! Transformeri zažívajú podobný posun ako Bad Boys. Producent Spielberg sa vytratil, Bay sa utrhol z reťaze. Jednotka bola skvelou vďaka niekoľkým príjemným, s mierou namixovaným aspektom: vizuálna oslava krásy Megan Fox, jej iskrivé zbližovanie sa s hanblivým Shiom, postupné oboznámenie sa s prďáckymi robotmi, z ktorých každý mal v scenári svoje miesto, vzbudzoval úžas a sympatie. Film sa nikam neponáhľal, vychutnával si každú scénku a jediné, čo ho trochu oslabilo bola neprehľadnosť finálnej akcie. V dvojke sa už Megan so Shiom (v rovnako neprehľadných akciách) iba vyhýbajú explóziám a na rad prišiel humor typu malý robotík sa psíčkovo honí na Meganinej kozačke (!). Robotmi sa doslova plýtva, potenciál ich individualizmu je pochovaný, niektorí sú dokonca otravní (“dvojičky” sprevádzajúce hrdinov). A keď aj nejaký robot konečne nadchne, je razom zosadený z trónu jeho veľkými oceľovými varlatami, spod ktorých John Turturro vysielačkou privoláva námornú pechotu (!!). Toto proste nie je smer, ktorým som chcel vidieť sa Transformers uberať. O celkovej roztrieštenosti scenára, v ktorom je dej iba tenúčkou nitkou pre neustále akčné orgie, ktoré už po dvoch hodinách proste NEMÔŽU uspokojovať, nehovoriac... ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Dáte si roboty, nádherně sexy Megan Fox, pár in/exteriérů třeba z Armageddonu, hodně infantilního humoru v doprovodu dokonalých efektů? Dvojka Transformerů je stvořená přesně pro vás. Budete ignorovat vše, co Michael Bay na tomhle filmu nezvládl a přepálil a užijete si hromadu hloupé (a více humornou než sci-fi) zábavy, uvařenou speciálně pro "chytré" americké publikum. Tohle je totiž reklama na Ameriku se vším, co ji definuje, včetně US army v plné kráse. Michael Bay a jeho ™, tělo Megan, sympatický Shia, lepší hudba než v jedničce atd. Nepřítomnost napětí nebo atmosféry, podporované "primitivním" příběhem, je jen smutným důkazem, že Bay umí akci, ale to je tak vše (i ty hromady výbuchů už působí jen na efektivně na oko a smysl nemají). Krom toho film je tak nechutně předimenzovaný nejen potenciálem a délkou, ale i "skvělými nápady", z nichž většina smutně končí v propadlišti dějin (devastator, kdo? Fallen a jeho 5 minut slávy? Můj toaster má raketomet? Ano, šukající psy a roboti už nejsou tak funny jako před lety..., my nevykrádáme terminátora). Scénář na mě působí, jako by ho sepsal nějaký pisálek od Hasbra a hodil na stůl Bayovi s velkou sumou peněz... Jinak si velkou část filmu nedokážu vysvětlit. Přes všechny zmíněné vady na kráse jsou Tr2 zábavným filmem plným (někdy) zábavné a (někdy) přehledné akce, která potěší a pro pochopení/orientaci vám budou stačit mozkové buňky 4letého děcka. Doufám, že na dvd vyjde "only action cut" bez těch všech "řekni to... ne řekni to ty.... proč to nechceš říct" dialogů (mimochodem kdo říkal, že Terminátor má tupé dialogy?). Do krajnosti předimenzovaný megafilm. Peter má King Konga. Bryan Supermana. Michael Transformers 2... teď už jen, aby James Cameron všem vytřel zrak... Více zde. PS:Umpalumpa nevyužit:) ()

Reklama

Shit 

všetky recenzie používateľa

Ty krávo, ty vole, ty krávo vole, Michael Bay je prostě záruka, že jeden nočník nezůstane suchej, to bylo zase neuvěřitelný audiovizuální akční pošušňáníčko, tohle já jednoznačně můžu, absolutní triková fantazie.a akce byla tak kulervoucí, že po skouknutí všichni můžou rovnou narukovat do kláštera. Jediný co bych tak filmu vytknul je zbytečně dlouhá příprava na závěrečnej bombastickej masakr, jelikož přece jenom druhá půlka za tou první značně pokulhává hlavně z toho důvodu, že je v ní až přespříliš dialogů a až moc se hledá namísto, aby to bylo našlapaný úžasnou akcí s velkolepým hudebním doprovodem, jak to umí dneska snad jenom Bay a možná by se dalo říct, že tam byl i náznak nudy, ale jinak jsem se prostě bavil úžasně, možná i proto, že sem kvůli zdejším sucharům a jejich zapšklým hodnocením od toho až zas tak moc nečekal a navíc tu zůstali starý známí, kdy Megan Fox je tu tradičně sexbomba filmu, Shia LaBeouf sympaťák a John Turrturo je tam z účelem srandy, zbytek za řeč nestojí, ale všechno to funguje báječně ()

robbiee 

všetky recenzie používateľa

[imdb: 6.4/10] | me: Ťažko hodnotiť tento film komplexne, pretože to je niečo tak veľké, že to ani nejde. Poviem to tak: Jednotke som dal 5 hviezdičiek a to je fakt, to tak ostane. Tento krát dávam 4 (a menej nedám ani p*či, pretože som videl filmy hodné troch hviezdičiek a tento tam nepatrí), ale to len z celkového dojmu, pretože tento krát som vo filme našiel aj iritujúce faktory,... ktoré podľa mňa do celkového nádychu filmu nepasovali. Bay vytvoril neskutočne skvelý akčný filmový náter už s prvými Transformermi. Tento krát strojnásobil akciu a ja mu veľmi pekne ďakujem, pretože to urobil vynikajúco, ale taktiež aj strojnásobil počty transformerov na oboch stranách pričom sa však už nevyhol nadmerným rušivým prvkom, ktoré sice majú byť vtipné, ale celkovo skôr budia smiešny dojem a to sa mi k Transformers nehodí. Jendotka bola vtipná a to sedí, to je ok a to aj spôsobilo celkové odľahčenie a urobilo z filmu skvelý zážitok. Dvojka je miestami až hlúpo smiešna a to mi vadí, pretože takýmto nadbytočným faktorom sa dalo vyhnúť a ponechať si tak tvár zábavnej akčnejšej a rozšíremej jednotky, čo by bol totálny akčný epos. Ale ... nestalo sa tak úplne. Celkovo som sa výborne bavil a z kina som odchádzal spokojný a určite si to pozriem ešte pár krát, pretože to je magalománsky epochálne, Megan je snáď ešte viac sexi a Shia je "zábavná klučina" :) ale nemôžem sa zbaviť toho pocitu, že ma tam isté veci miestami otravovali. Proste tento krát tam je prvkov viac než dosť, niektorých až moc a pomer akcia-zábava sa tak miestami nesprávne vyvažuje a to aj trošku irituje. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $200miliónovTržby USA $402,111,870Tržby Celosvetovo $836,519,699Tržby za predaj Blu-ray v USA $51,497,314 //počet predaných kusov 2,421,259 Tržby za predaj DVD v USA $222,781,215 //počet predaných kusov 10,021,520Akčná Jazda ako Hrom! Áno Michael Bay sa takmer nikam príbeh neposúva, v podstate šablónovo odrapkáva všetko, čo sme videli v prvom filme úplne na novo. V podstate spravil upgrade prvej časti v nadštandardnom lesku, kde je všetko v rámci popcornovej zábavky vyladené na maximum, akcia srší v plnom prúde od začiatku po koniec, keď sa nebojuje tak sa výdatne vtípkuje na plné obrátky(dokonca aj Turturro tu bol znesiteľnejší, takže hluché miesta tu proste nehrozia), k tomu príde výdatná dávka spomalených záberov, či už pri bombastických súbojoch robotov alebo aj pri ladných pohyboch "či už stojacej alebo utekajúcej" Megan Fox(tá je doslova na zjedenie zlatá, aj keď po hereckej stránke umelá ako sa len dá) či "terminátorskej T-X" Isabel Lucas, k tomu pekne ladia zaužívane hudobné robotie motívy od Steva Jablonsky,... no proste blockbastrová pecka roka 2009 spolu s novým Star Trekom. ...ale ak mi toto Bay ponúkne aj na tretí krát už mu to nezožeriem, lebo tu urobil okrem príbehu možné maximum, treba sa už trošku venovať aj príbehovej zložke ináč to nebude mať už žiadny význam, tak ako celá príbehovo prázdna trilógia Pirátov Karibiku. Pripravte sa na vizuálne vyleštený Mega klip. /videl v kine: 95%/ ()

Galéria (148)

Zaujímavosti (105)

  • Shanghaiská scéna bola v skutočnosti natáčaná v Pennsylvánii a v Kalifornii na Long Beach. (Greenpeacak)
  • Shia LaBeouf (Sam Witwicky) si během natáčení vážně poranil oko. Zranění si vyžádalo sedm stehů a herec na nějakou dobu částečně oslepl. Později to popsal jako nejšílenější zážitek v životě, ale to mu nebránilo dále natáčet - za dvě hodiny byl opět na place. (GreatestFan)
  • Šlo o poslední film natočený ve spolupráci studií DreamWorks a Paramount Pictures. (GreatestFan)

Súvisiace novinky

Připravte se na novou Transformeří trilogii

Připravte se na novou Transformeří trilogii

13.04.2014

Michaelu Bayovi (Skála, Mizerové) původně přišli roboti, kteří se v hraném filmu skládají na auta, jako velice hloupý nápad. Nakonec se ale Transformers přeci jen ujal a započal tak velkou… (viac)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (viac)

Na Transformers 3 se už pracuje

Na Transformers 3 se už pracuje

03.10.2009

Michael Bay několik týdnů tvrdil, že si potřebuje od mimozemských robotů odpočinout a než se pustí do třetí části, natočí si „osobnější filmeček“ Pain & Gain. Jenomže Transformers: Pomsta… (viac)

Shia a miliardová soudní pře

Shia a miliardová soudní pře

03.12.2008

John Grisham = bestseller. Tečka. Není potřeba se o tom obšírněji rozepisovat. Z knih slavného autora právnických thrillerů se na světě doposud prodalo odhadem asi 235 milionů výtisků, takže na jeho… (viac)

Reklama

Reklama