Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent tajné americké služby, která se zabývá unášením a výzkumem dětí s výjimečnými psychickými schopnostmi, Ben Childress, unáší syna Robina svému bývalému kolegovi ze CIA Peterovi Sandzovi a při tomto únosu málem Petera zabije. Peterovou jedinou možností k nalezení syna je spojit se s ním pomocí mladé dívky Gillian Bellaver, která je obdařená stejnými schopnostmi jako Robin. Peter a Gillian spojují své síly, aby dostali Robina co nejdříve ze zajetí. (Chatterer)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (36)

Dale 

všetky recenzie používateľa

V 70-tych rokoch bol De Palma ešte podpriemerný režisér a keď sa k tomu pridá mizerný B-čkový scenár, nemohlo to dopadnúť dobre. Nezachráni to ani Kirk. Príbeh je na hlavu, koniec je úplne dementný a tie spomalené zábery je niečo strašné. Aspoň máme v tomto filme niekoľko hereckých debutov - Daryl Hannah, James Belushi či Dennis Franz. ()

BoredSeal 

všetky recenzie používateľa

Telepatičtí mutanti v 70. letech od Briana DePalmy v tehdy hvězdném obsazení? Mohla by to být zábava. Bohužel se jedná o nudnou blbost - strašně se vleče, postrádá DePalmovy tradiční vychytávky s kamerou (kromě "vize na schodech" je to konvenčně nasnímaný film), scénář je trapnej a hroznej. Kirk Douglas hraje jak o Oscara, což je v případě béčka útok na bránici, všechny postavy se chovají nesmyslně a závěr několikaminutová zpomalená scéna útěku spíš působí jako scéna z Bláznivé střely. Ke cti lze dodat jen to, že BluRay verze obsahuje nezkrácenou verzi s pěknou scannerovskou explozí ve finále - efekty od Ricka Bakera. ()

Reklama

Visáč 

všetky recenzie používateľa

De Palma na kokse. Posilnený úspechom Carrie, vrhol sa opäť do vôd nadprirodzena, ibaže bez kvalitnej predlohy na úrovni Stephena Kinga, zato s partou šialene prehrávajúcich hercov. Budúca pani Spielbergová, vcelku sympatická Amy Irving, chce byť druhou Sissy Spacek – lenže vyzerá, akoby mala permanentne krámy. Šesťdesiatnik Kirk Douglas pre zmenu nemohol odolať príležitosti byť zase na chvíľu „in“ a tak popri staromódnej zadnej projekcii trapácky šaškuje alebo dokazuje svoju stareckú mužnosť, keď nafackuje hlavnej hrdinke. Cassavetes je do počtu a jeho vskutku dramatický odchod zo scény je jedno veľké WTF, pri ktorom si spätne uvedomíte, že takmer všetky postavy boli na jedno použitie a vysublimovali podivnou (často komickou) smrťou. Hoci skladateľ John Williams okato imituje soundtracky Bernarda Herrmanna, je prakticky jedinou skutočnou devízou špatne zostrihaného thrilleru, postrádajúceho dynamiku, zrozumiteľný príbeh a plnokrvné charaktery. Keby som nemal slabosť pre De Palmu a netrpel nostalgiou za pozdnými 70s, keď celý Hollywood surfoval na vlne bieleho prachu, tak hodnotím nekompromisnejšie. ()

drankeryth 

všetky recenzie používateľa

Stary kultovy film, kde si aj zahral Kirk Douglas, ale nie zas vo velkej miere, skor v takej vedlajsej ulohe. V pohodovom tempe plynuci dej filmu vam utecie ako voda. Film sa mi dejom podobal na film Scanners, ale tento je starsi film, takze mozno reziser Scanners sa aj inspiroval tymto starsim filmom, kde tiez ucinkuju ludia s telepatickymi schopnostami. Koniec filmu ma dost prekvapil, pretoze v tejto zaverecnej casti filmu sa aj preukazal taky mensi prvok zo zanru najdesivejsieho spomedzi inych zanrov filmu. Celkom navnadena strasidelna atmosfera bola v tmavej miestnosti, kde sa nad zemou vznasal vzdy mrzuty Robin. Na uplny koniec filmu sa aj do filmu vtesnal gore zaber, ked hlavny zloduch explodoval od ucinkov telepatickych schopnosti. To som vobec necakal, ze to daju do tohoto filmu, pretoze dej filmu sa skor niesol v takom thrilleri a nie hororu. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

70. roky priali thrillerom s nadprirodzenými motívmi. S kľudom môžem ZÚRIVOSŤ označiť za jeden z najvydarenejších onej dekády. De Palma vynikajúco natočil priemerný príbeh s niekoľkými perfektnými scénami ( záver, spomalene snímaná pasáž Gillianinho úteku z kliniky ) zdatne doprevádzaný klasickým a klasicky výborným Williamsovým hudobným doprovodom. Nech sa páči. ()

Galéria (96)

Zaujímavosti (5)

  • John Williams se v hudebním doprovodu snažil v určitém směru odkázat na práci zesnulého Bernarda Herrmanna, takže vedle výskytu specificky herrmannovských orchestračních postupů můžeme zaregistrovat i legendární elektronický nástroj theremin. (Lavran)
  • Hudební kompozici k tomuto filmu měl mít původně na starosti velikán filmové hudby Bernard Herrmann, který s De Palmou spolupracoval již na snímcích Sisters a Obsession, ten ale bohužel v prosinci roku 1975 zemřel, a tak se režisér obrátil na Johna Williamse, který byl jedním z mála Herrmannových přátel. (Lavran)
  • Filmový debut Daryl Hannah a Laury Innes. (Chatterer)

Reklama

Reklama