Reklama

Reklama

Terminátor: Príbeh Sáry Connorovej

(seriál)
  • Česko Terminátor: Příběh Sáry Connorové (viac)
USA, (2008–2009), 22 h 50 min (Minutáž: 41–53 min)

Tvorcovia:

Josh Friedman

Hudba:

Bear McCreary

Hrajú:

Lena Headey, Thomas Dekker, Summer Glau, Richard T. Jones, Edoardo Ballerini, Tony Amendola, Lee Thompson Young, Brian Bloom, Brian Austin Green (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(31)

Píše sa rok 1999. Sarah Connorová (Lena Headey) a jej syn John (Thomas Dekker) sa po tom, čo zničili jednu z najvýznamnejších vývojárskych firiem v krajine a odvrátili tak hroziaci Deň zúčtovania, pod falošnými menami zúfalo pokúšajú viesť úplne obyčajný život – čo však vôbec nie je ľahké, keď máte za chrbtom vládnych agentov, ktorí vás považujú za psychopatických teroristov! A tiež... Ďalšie vraždiace stroje z budúcnosti! Napriek tomu, že sa nikdy nezdržia dlho na jednom mieste, predsa len sa terminátorovi T-888 menom Cromartie (Garret Dillahunt) podarí vystopovať Johna a pokúsi sa ho zabiť priamo v jeho novej škole! Ibaže sa ukáže, že Johnova pôvabná spolužiačka Cameron Phillipsová (Summer Glau) je v skutočnosti taktiež terminátor – a jej úlohou je Johna chrániť! Spolu sa im podarí nebezpečnému T-888 ujsť. O niečo neskôr sa aj so Sarah zabarikádujú v bankovom trezore, odkiaľ sa im podarí ujsť použitím časostroja... Po dramatickom skoku do roku 2007 sa všetci traja, spolu s Johnovým strýkom Derekom Reesom (Brian Austin Green), ktorý sa k nim zakrátko pripojí z budúcnosti, pokúšajú zabrániť vzmáhajúcej sa počítačovej sieti Skynet v ovládnutí všetkých strojov a v prevzatí moci nad svetom, ako ho poznáme a opäť raz odvrátiť nemilosrdne sa blížiaci Deň zúčtovania, ktorý má podľa Cameron nastať v roku 2011... Nanešťastie však znovuobjavenie sa Sarah a Johna v roku 2007 neušlo nielen bystrému agentovi FBI Jamesovi Ellisonovi (Richard T. Jones) a Sarahinmu bývalému snúbencovi Charleymu Dixonovi (Dean Winters), ale i vražednému Cromartiemu, ktorý sa opäť vydal v ich stopách... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (275)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Tak ďalší dávny seriálový rest za mnou. Prvá séria je krátka, dynamická a akčná, takže nevadí, že je to totálne blbé a v akcii to často cituje pôvodné filmy, len v horšom lacnejšom prevedení. Najviac sa mi páčilo herecké obsadenie. Lena Headey je po Linde najlepšou Sárou. Thomas Dekker ako John je tiež ok. Summer Glau je sexy. A finále je celkom vydarené. Takže prvá séria je pozerateľný priemer, ktorý ma bavil viac ako posledné 2 filmy. V druhej sa to ale všetko posralo. 22 dielov mi pripadalo nekonečných. Síce pribudlo množstvo vedľajších línií a už to dejovo nebolo furt len o hone zlého terminátora na Connorovic famíliu, ale aj nejaké tie tajomné pikle, ale väčšina z nich bola hrozne nudná a nezmyselná. Otvorené finále bez akýchkoľvek vysvetlení tiež dosť naštve. V tejto sérii ma úplne prestala zaujímať Johnova línia. Akcie bolo málo a bola na mizernej úrovni. Jediné, čo ma držalo v napätí bola úloha terminátorky typu T1000 a jej pikle v podaní mojej obľúbenej speváčky Shirley Manson. Ale až do konca sme sa vlastne nedozvedeli o čo jej išlo. Takže výsledný dojem je na hovno. Keby som to vzdal po pilote ako v dobe premiéry, tak by som o nič extra neprišiel. Ako celok to je za slabých 3/10. ()

gogos 

všetky recenzie používateľa

Vseobecne nemam moc v lasce serialy, ktery se neradi do zanru sitcomu ci komedie. Uz vubec nemam rad sci-fi serialy posledni doby, ale tohle ma v sobe kouzlo. Serie Terminator je jedna z mych nejoblibenejsich a vzdy, kdyz se chysta neco noveho, ocekavam to s otevrenou naruci... Po prvnich trech dilech to vypada vice nez dobre... ()

Reklama

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Terminátora jako takového zbožňuju už od svých dětských let a vůbec mi nevadilo, že se dočkal tří pokračování, protože každé mělo svou kvalitu a jedná se o jednu z nejlepších sérií co kdy vznikla. Tento seriál je jen parazitování na úspěšném jménu, který v sobě nemá vůbec nic co by dokázalo zaujmout a pobavit. ()

Bat55 odpad!

všetky recenzie používateľa

Naprosto zbytočný seriál, ktorý nemal nikdy vzniknúť. Herci nezaujímaví a tragickí, fighty nič moc, a po scénaristickej stránke ide o ďaľšiu slátinu, ktorá sa snaží aspoň trocha nadviazať na oveľa úspešnejšiu a omnoho vydarenejšiu filmovú sériu. Proti tomuto aj T-Salvation vyzerá ohromne skvelo. /9%/ ()

Jacinda 

všetky recenzie používateľa

Trochu sporný seriál. První díl jsem už podruhé neviděla, druhý působil trošku zvláštně. Sára mi přijde zbytečně uřvaná a omýlající to samé. Nicméně děj se zajímavě rozjede, podíl na tom má i příchod bratra K.Reese. Nutno podotknout, že jsem se u toho seriálu bála více než u filmů. Hlavně roboti zde působí nebezpečněji, možná právě proto, že nevíme kdo to může být. Radost přinese i to, že vyšetřovatel z FBI má mozek. Závěrečný zátah na robota mi přišel trochu přehnaný (to komando ho prostě muselo zrušit), nicméně přežití agenta byla velmi silná scéna a "vypnutí" robota v hangáru (a následná snaha o ukořistění klíčů vysící mu kolem krku) byla extrémně napínavá. I když je to jedna z alternativ Terminátora, nijak nesouvisící s T.Salvation, přesto je to zdařilé dílko...DODATEK: z 2. serie jsem viděla jen kousky, ale musím říct, že se to asi promněnilo ve sračku. Proto jsem snížila hodnocení ()

Galéria (304)

Zaujímavosti (19)

  • V seriálu je vidět, že k vyjmutí či vložení čipu do kyborga, musíme použít nůž a kleště. Čip zatlačit  dovnitř a mírně pootočit. Jenže ve scéně, když se chystá John (Thomas Dekker) vložit čip do Cameron (Summer Glau), tak to udělá během vteřiny, a bez nářadí. (OndrejKW)

Súvisiace novinky

Terminátor bez krve

Terminátor bez krve

09.05.2008

Přestože do obsazení Terminator 4 (tak momentálně zní oficiální název) přibyla kočka z Cesty bojovníka Moon Bloodgood (na nás nekoukejte, my ji na indiánské matrice nezapisovali), pokračování sci-fi… (viac)

Reklama

Reklama