Reklama

Reklama

V každom z nás sa ukrýva superhrdina a k jeho odhaleniu postačí občas trochu mágie. V prípade Billyho Batsona (Asher Angel), stačí vykríknuť jedno slovo – SHAZAM! – a toto 14 ročné decko vychované ulicou sa zásluhou starého čarodejníka môže premeniť na dospelého superhrdinu Shazama (Zachary Levi). V dospeláckej verzii so superbožským telom no s dušou dieťaťa sa Shazam púšťa do všetkého tak, ako by to robil každý tínedžer obdarený schopnosťami: užíval by si ich! Dokáže lietať? Má röntgenové oči? Môže rukami vrhať blesky či vynechať test zo sociológie? Shazam sa rozhodne otestovať všetky svoje superschopnosti. No osvojiť si ich bude musieť veľmi rýchlo aby dokázal bojovať proti smrteľným silám zla, ovládaných Dr. Thaddeusom Sivanom (Mark Strong). (Continental film)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (606)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Hodne, hodne prijemny prekvapeni. Krome Deadpoola jsem se asi u zadnyho komiksovyho filmu jeste takhle nebavil. Samozrejme tu jsme svazany pristupnosti, takze necekejte zabavu ve stylu cernyho humoru nebo fuckovani, tady se jede spis na tu rodinnou svandu a lehce infantilni humor, ale to nemeni nic na tom, ze to je proste zabavny. Po povinnym uvodu, kterej je jeste natocenej relativne atmosfericky a drsne, se rozjede neco pres hodinu bezdejovyho saskovani hlavniho hrdiny, ktery snad nema slaby misto. Hlaska stiha hlasku, nikdy to nespadne do trapnosti, Levi i detsky herci jsou super sympataci a i kdyz to je vlastne o nicem, je radost na to koukat. Na zaver samozrejme nemuze chybet superpadouch a povinny souboje, ty sice neprinasi nic novyho, ale rozhodne jsou nadprumerny, Strong a jeho sedmicka poskoku vypadaj cool, trikove naprosto bezchybny a i sem se dari kazdou chvilku propasovat nejaky humorny sceny nebo hlasky. Takze nakonec tech 130 minut utece jako nic a clovek by si klidne jeste par minut dal. Eventuelni druhej dil je naprosty must-see. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Na moje prekvapenie príjemná záležitosť, celkom vtipná, určená mladším ročníkom, ale zabaví sa aj dospelák. To je asi tak v skratke, čo sa dá povedať o tomto nie výnimočnom, ale oddychovom filme. A to stačí. Lebo sú tu aj takí užívatelia ako puberťák filmfanouch, ktorý tu napísal komentár podľa počtu znakov na 3 strany, čiže pri ňom už padajú normy. Neviem či si tento portál nezmýlil s písaním e-knihy. ()

Reklama

boshke 

všetky recenzie používateľa

Na Shazama jsem se těšil od prvních trailerů, no bohužel jakkoli zde jdu často proti proudu, tak v tomto případě jsem ho měl poslechnout... Nebo minimálně se nedivit (ne)čekané dětinskosti filmu, když je zmíněná v každém komentáři. Mark Strong super, prostá pointa filmu (rodina je důležitá) fajn, no dětinskost někdy fakt bolí. To už si dospělák najde víc humoru v animácích než v Shazamovi. Chtěl jsem výš, ale fakt to nejde... 70% ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Je skvelé vidieť, že štúdio DC konečne zvládlo vtipnú akčnú jazdu, aká má byť. Snímku budete vďaka roztrúseným vtipným momentom sledovať s veľkým úškrnom na tvári a vo viacerých chvíľach sa vám do očí budú tlačiť slzy. Nevyhýba sa síce ohraniť klišé scenárom či prestreleným finále, ale chváli sa úžasnými postavami, filmárčinou a hereckými výkonmi. Shazam! je dokonalý úvod ikonického hrdinu, ktorý bude veľkým ťahačom v budúcnosti štúdia. Z pohľadu divákov sa môžeme tešiť, pretože takmer každý aspekt filmu je skvele zvládnutý. V skratke ide o starý dobrý recept superhrdinského príbehu, ale na vyššej úrovni. Napadlo iba mňa, že by bolo zaujímavé jedného dňa vidieť Supermana a Shazama v jednom filme? Bláznivý nápad ale nie najhorší. ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Od DC filmů v zásadě nic neočekávám, ale tohle se podařilo. Velice vtipné a po všech směrech vydařené. Akce byla o trochu slabší, ale v tomhle ohledu jsem možná trochu zaujatý, jelikož nemám rád hrdiny typu superman. Kteří jsou prakticky nepřemožitelní a mají všechny možné i nemožné schopnosti. dávám 3 hvězdy. 55-60% ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (36)

  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „Do You Hear What I Hear“ od Bing Crosby. V 8. minutě hraje „The Real Thing“ od Cook Classics feat. Outasight. V 58. minutě hraje „Don't Stop Me Now“ od Queen. (Duoscop)
  • Scéna s dverami, kde si postavy vyberajú, ktoré sú tie správne, aby sa dostali von, je narážka na scény s dverami vo filme To (2017) a To Kapitola 2 (2019). (EvilMatus)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2019 v Torontu. (Varan)

Súvisiace novinky

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (viac)

Novinky z DC Fandome

Novinky z DC Fandome

24.08.2020

Víkendová událost DC Fandom jistě potěšila nejednoho filmového fanouška. Kromě nových trailerů na Batmana, Wonder Woman a Sebevražedný oddíl jsme se ale dočkali taky kupy nových informací o… (viac)

Black Adam nabírá obsazení

Black Adam nabírá obsazení

17.07.2020

Filmový spin-off Shazama! Black Adam s Dwaynem Johnsonem coby titulním antihrdinou nabírá další obsazení. Nově jsme se dozvěděli, že postavu Atom Smashera – super silného a super velkého potomka… (viac)

Henry Cavill zpátky jako Superman?

Henry Cavill zpátky jako Superman?

28.05.2020

Ještě než se stihnete po přečtení titulku dnešní zprávy nadchnout, musím vás zarazit. Ano, server Deadline potvrdil, že Henry Cavill (Muž z oceli, Mission: Impossible – Fallout) skutečně jedná o… (viac)

Reklama

Reklama