Reklama

Reklama

Štrnásťročná Susie žije šťastný život v dome s rodičmi a dvoma súrodencami. Tajne miluje svojho spolužiaka Raya (Reece Ritchie) a chce sa stať fotografom divokej prírody Jedného dňa si skráti cestu zo školy cez pole, čo sa jej stane osudným. Zavraždí ju nenápadný muž zo susedstva George Harvey  (Stanley Tucci). Následne sa duša Susie ocitne v surrealistickom svete medzi nebom a zemou, kde putuje v snahe nájsť odpovede na základné otázky "prečo" a "čo ďalej". Prechádza sa ulicami a vidí svojho otca Jacka (Mark Wahlberg), ako chodí po meste a hľadá ju. Sleduje detektíva, ktorý vyšetruje jej prípad. Pozoruje aj muža, ktorý spôsobil jej smrť - jej vraha, ktorý si pomaly vyberá ďalšiu obeť. Pre Jacka sa zmysel života zredukoval na túžbu nájsť a potrestať toho, kto spôsobil ich strašnú stratu. Mama Abigail (Rachel Weiszová) zasa robí všetko pre to, aby si zachovala dcérinu pamiatku, až kým sa nezačne dusiť v domácom mauzóleu a neutečie. Ostatné deti, Lindsay a Buckley, sa úmerne svojmu veku snažia vyrovnať so stratou sestry a zároveň si chcú vynútiť pozornosť rodičov, ktorí žijú len pre mŕtvu Susie. Jediný, kto si v tejto kríze dokáže zachovať chladnú hlavu, je svojrázna babička Lynn (Susan Sarandonová), ktorá sa zo všetkých síl snaží udržať rozpadajúcu sa rodinu pohromade. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (1 083)

KevSpa 

všetky recenzie používateľa

Pevné pouto je "slátanina", která sice nabízí několik silných momentů, ale jako celek vůbec nedrží pohromadě. Zatímco část odehrávající se v realitě má slušnou atmosféru, snové scény se utápějí v kýčovitých obrázcích a prazvláštní poetice. Film má sice v první třetině slibný rozjezd, ale nakonec se jeho sledování stává značně ubíjejícím zážitkem. ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Stručně řečeno, zvláštní. Jackson umí, ale přiběh přebíhá od jedné roviny k druhé až příliš často a člověk si nedokáže k žádné z nich vytvořit dostatečně pevné pouto. Vizuálně lahůdkové a emocionálně hodně silné scény z "meziprostoru" občas divně kontrastují s "reálným světem" (ano, hlavně s dýmící Susan Sarandon), ale i přes to všechno se to Jacksonovi daří udržet pohromadě. Ono někdy nejde o to jaký příběh vyprávíte, ale jak ho vyprávíte. ()

Reklama

Zeck 

všetky recenzie používateľa

Pevné pouto. Film, který patřil mezi mých devatenáct nejočekávanějších filmů, pro rok 2010. Rovněž, jako The Road nedopadl moc dobře. Filmy, od kterých jsem očekával hodně, zklamaly. Naopak Sherlock Holmes, od kterého jsem nečekal nic, zatím vévodí letošní "nadílce". Pevné pouto je skvěle sestříhaný a zrežírovaný film a Peter Jackson zde naplno pouští uzdu své fantazii. Bohužel, fantazie zabírá většinu filmu a po dvaceti minutách už mi ten kýč lezl krkem. Celý snímek bych rozdělil na tři části - před vraždou, mezisvět, závěr. První jmenovaná část byla velmi dobrá, vrah byl dokonale záporně-uchylný. Wahlberg byl skvělej fotr a příběh diváka tlačil do fandění hlavní postavě. Způsob, jakým vrah dostal svojí oběť, byl velmi napínavý. Mezisvět byl děsná nuda, rozvleklá, natahovaná, zbytečná (chvílema mi připomínala reklamu na Coca-Colu). Závěr se mi nelíbil vůbec, protože se v něm vyskytlo až moc nelogičnosti a přehnanosti. Hlavní postava nebyla schopná zahrát tak, abych jí fandil, byla mi spíše nesympatická, než naopak. Co tenhle film srazilo do kolen, byl paradoxně prvek, který na něj měl upozornit. Už při zhlédnutí traileru jsem si říkal, jakej blbec může z dvou minut udělat takový megaspoiler, který prozradí všechny bomby, kvůli kterým se na filmy chodí do kina. 60% 29.01. 2010...19/19 nejočekávanějších 2010 ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Katalogová nuda! Pan Jackson je snad pod vlivem Prstenu nebo Braindead. Půlka filmu vypadá jako Volpejpr psychotického hráče sci-fi her či obrázková výstavní stěna maloměstských obýváků. Nudím se!! Je li tohle nebe, mám chuť obložit se výbušninou a risknout to s bandou panen u konkurence. Ésoterické prostředí jde ruku v ruce s ésoterickými žvásty! Tedy pokud nemáte rádi hlubokomyslné filosofování čtrnáctiletých holčiček. Jo a už jsem se zmínil, jaká to byla výstavní nuda?? Tedy pokud nemáte rádi půlhodinové záběry pana Tucciho, kterak veze do sběru sejf nebo kope díru v kukuřičném poli! Je nesporné, že pan Tucci je ukázkový úchyl a už ho nikdy nechci vidět v komedii. Ač u tohohle filmu poznala moje prdel středověk, za něj jednu dám! A druhou dám za Susan Sarandon! To je totiž z ryze gerontofilního hlediska jediná píchatelná šedesátka na světě. A nemůžu přece Velkému Peterovi dát odpad, že?! Jo, a na tomto místě bych chtěl pro méně pečlivé čtenáře ještě zdůraznit, že to byla příšerná, monstrózní, gigantická, téměř nekonečná nuda! Tak pane Jacksone, už máte svou Fontánu a příště bych opět prosil nějaký výživný kulinářský pořad o vyjídání mozků či výpravnou sondu do života liliputů! ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrá fantasy dráma. Má veľmi dobrý príbeh o dievčati z malého mestečka, ktoré žije ideálny život, má milujúcu rodinu a navyše sa aj zamilovala, lenže všetko sa pokazí, keď ju raz na ceste zo školy domov oklame a zavraždí jej sused. A tak sa dostane do miesta medzi zemou a nebom, kde sa s tým pomaly vyrovnáva, ale zároveň to samozrejme veľmi ovplyvní aj jej rodinu a priateľov, ktorí sa s tým zmierujú len ťažko, navyše jej telo sa stále nenašlo a postupne niektorí začínajú tušiť, že práve sused by to mohol mať na svedomí. So spracovaním som spokojný, v porovnaní s knihou zostal dej takmer úplne totožný, len sa zbavil tých najzbytočnejších situácií a prvkov, takže po tejto stránke to dopadlo viac než dobre. Sadol mi už úvod, ktorý ideálne zoznámi so všetkým dôležitým, ale po tom zásadnom prvku, teda smrti hlavnej postavy sa to ešte vylepší. Film je prakticky rozdelený na tri línie z odlišných žánrov, tá kriminálna je asi najmenej zaujímavá, aj keď pár situácií, hlavne sliedenie po dome sa skutočne vydarilo, väčší priestor má už tá dramatická, kde táto veľmi nepríjemná udalosť radikálne ovplyvní životy niekoľkých ľudí, čo mi prišlo ideálne, teda až na tú postavu starej mamy, ktorá to trochu kazí. Ale najväčší priestor má samozrejme hlavná hrdinka po smrti, síce tu cítim ešte trochu väčší potenciál, ale aj tak je to výborne zvládnuté, o rôzne nápady, či už vizuálne alebo obsahové tu nie je núdza, obzvlášť scény, ako užívanie si života po smrti, nachádzanie jednotlivých obetí a pár ďalších je skvelých. A vrcholom je pre mňa scéna s privítaním od detí, to ma dostalo. A hlavne tá posledná polhodina sa skutočne vydarila, tu už jedna výborná scéna strieda druhú. Herecké obsadenie je skvelé, perfektná Saoirse Ronan v hlavnej úlohe, k tomu výborné zloženie rodičov, ktorými sú Mark Wahlberg, Rachel Weisz, aj keď práve tá nemá moc priestoru, bavila ma aj postava sestry, k tomu správne slizký Stanley Tucci ako sused a plno zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú výborné, pochváliť musím obzvlášť perfektnú vizuálnu stránku, len ma mrzelo, že som pri tom nepociťoval žiadne emócie. Ale aj to sa zmenilo v spomínanej scéne s privítaním od detí, ktorá je perfektná. A chválim aj výber hudby. Takže Pevné puto síce nie je taký skvelý film, aký by mohol byť, ale aj tak ma to dosť bavilo a ešte si to niekedy pozriem. 75% ()

Galéria (96)

Zaujímavosti (68)

  • Manželka Stanleyho Tucciho (George Harvey) nabádala svojho manžela, aby neprijal rolu sériového vraha v tomto filme, pretože podľa knihy bol zobrazovaný príliš kruto. (Greenpeacak)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 65 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • George Harvey (Stanley Tucci) musel vykopať pomerne veľké množstvo zeminy, aby postavil podzemnú miestnosť, v ktorej zavraždil Susie (Saoirse Ronan). Keď ho vidíme, ako láka Susie do miestnosti, nikde v okolí nie je viditeľná kopa zeminy. Po rozobratí miestnosti by musel použiť zeminu, aby zasypal jamu. Okrem toho vykopal túto hlbokú podzemnú miestnosť za jednu noc uprostred zimy, pričom použil k tomu iba lopatu. To je nemožné, pretože v Pennsylvánii je pôda typicky zamrznutá počas celého zimného obdobia a hlboké jamy nie je možné vykopať bez špeciálnej výbavy. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Peter Jackson jde do války

Peter Jackson jde do války

19.12.2009

Dokonce hned do dvou. Není divu – jeho „rodinný thriller“ Pevné pouto prozatím sbírá rozpačité recenze, takže Jackson příště zrežíruje něco, co mu jde nejlíp – nějakou megalomanskou válečnou řež. Ve… (viac)

Hobit bez přidané hodnoty?

Hobit bez přidané hodnoty?

20.04.2009

Peter Jackson má napilno. Stále dokončuje svůj „rodinný thriller“ The Lovely Bones (kdy konečně uvidíme nějakou ukázku nebo alespoň foto z natáčení?), nedávno rozjel postprodukci The Adventures of… (viac)

Novinková smršť

Novinková smršť

30.08.2008

Čachrování s podzimními premiérami, Downey, Jr. jako komiksový padouch, Spielbergův Tintin a obrovští roboti na vás čekají v dnešním souhrnu. Přesun šestého Harryho Pottera na příští léto vyvolal v… (viac)

Vzpoura na Brosnanově lodi

Vzpoura na Brosnanově lodi

18.07.2008

Danny DeVito se chystá na historicko-dobrodružnou plavbu pod napjatými plachtami. Zní vám to divně? Rychle si na to zvykněte. Dannyho nový režijní počin se začne natáčet už v září. Půjde o adaptací… (viac)

Reklama

Reklama