Reklama

Reklama

Alice Sebold

Alice Sebold

nar. 06.09.1962 (61 rokov)
Madison, Wisconsin, USA

Zaujímavosti (8)

Pevné puto (2009)

  • Od 22. novembra 2021 bolo odsúdenie Anthonyho Broadwatera, ktorý strávil 16 rokov vo väzení za údajné znásilnenie Alice Seboldovej, autorky knihy "V mojom nebi", zrušené pre nedostatky v stíhaní. (Pat.Ko)

Pevné puto (2009)

  • V pôvodnom románe Alice Seboldovej je detailne opísaná scéna znásilnenia, ktorú autorka zažila ako mladá žena. Scenárista, producent a režisér Peter Jackson sa rozhodol túto časť príbehu vynechať, pretože sa domnieval, že by to malo vplyv na pôsobenie filmu, ale taktiež bolo by to príliš traumatické pre mladú Saoirse Ronan. Alice Sebold údajne nesúhlasila s touto úpravou. Stanley Tucci zase uviedol, že bolo ťažké pre neho hrať scény, v ktorých George uvažoval o obťažovaní Susie a že by nikdy nesúhlasil so zahraním scény znásilnenia. (Pat.Ko)

Pevné puto (2009)

  • Mnohé detaily a postup udalostí vo filme sa líšia od románu Alice Seboldovej. V románe George Harvey rozreže telo Susie a zbaví sa ho tým, že ho dá do trezoru okamžite po vražde (na rozdiel od filmu, kde sa to stane oveľa neskôr). No George omylom stratí jej lakeť, ktorú neskôr nájde polícia, čo donúti rodinu Salmonovcov uvedomiť si jej smrť skôr, ako vo filme. (Pat.Ko)

Pevné puto (2009)

  • Už vo februári 2001 sa pracovalo na písaní filmovej adaptácie románu Alice Sebold. Definitívny scenár bol napísaný v roku 2006 a mal 120 strán. (Greenpeacak)

Pevné puto (2009)

  • Peter Jackson se snažil získat práva na stejnojmennou knižní předlohu Alice Sebold již během prací na filmu Pán prstenů: Dvě věže (2002), ale práva v té době získalo britské studio ITV. Protože však ke zfilmování knihy nakonec nedošlo, práva propadla. Během natáčení filmu King Kong (2005) producentka Tessa Ross zjistila, že práva na zfilmování jsou opět k dispozici, a spolu s Jacksonem je zakoupila. (CrypzzXD)

Pevné puto (2009)

  • Předlohou pro školu, kterou Susie (Saoirse Ronan) navštěvuje, je General Wayne Middle School v Malvern v Pensylvánii, kterou autorka knižní předlohy Alice Sebold v 70. letech navštěvovala. (TomikZlesa)

Pevné puto (2009)

  • Autorka předlohy Alice Sebold si přála, aby byla do role Susie Salmon obsazena neznámá herečka. Po obsazení do této role byla poměrně neznámá Saoirse Ronan nominována na Oscara za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli za film Pokání (2007). (Martin00x)

Spisovateľka

Filmy
2009

Pevné puto - kniha

Reklama

Reklama