Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obchodník Steven spekuloval na burze tak, že jedinou možností jak odvrátit konkurz, je vražda jeho bohaté manželky Emily. Na tuto vraždu si najme milence své manželky Davida, kterého Steven vydírá. Avšak plán se mu vymkne z ruky: naopak je to Steven, na koho padne podezření... (oficiálny text distribútora)

Recenzie (353)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Posledných pár minút je rozpačitých. Čo v rámci toho, ako veľmi ten film ide na istotu trochu zamrzí. Inak sa jedná o typickú hru na mačku a myš, kde sa úlohy tých, čo majú eso v rukáve niekoľko krát počas príbehu zmení. Funkčné vďaka hercom a aj vďaka sofistikovanej zápletke. Jeden z tých filmov kedy Douglasovi stačil jeden pohľad, aby pôsobila scéna mrazivo a kedy bola Gwyneth ešte zárukou hereckej aj ženskej dokonalosti. Výborná žánrová chuťovka s perfektnou atmosférou starých krimi filmov. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Malíř Viggo několikrát smočí (a nejenom štětec), Gwyneth smilní jako by byla v Se7en a Douglas v roli chladnokrevné toalety kuje pikle, neboť zase chce peníze těch druhých.. Hitchcock sem, Hitchcock tam…, já viděl dobře zahraný, svižně odsýpající thriller s velmi konzervativním rozuzlením, nicméně Davisův vrchol s názvem Fugitive to jen zlostně kope do kotníku. Apropo, Hercule působil dojmem, že ani není schopen zjistit, který holič ho zbavil porostu pod nosem, ale nakonec případ uzavřen a salám alejkum.. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Zatím můžu s tvou ženou šoustat nebo ne?" Zajímavej trojúhelník - hajzl manžel, hajzl milenec a oblafnutá cizoložnice. Jeden potřebuje prachy, druhej potřebuje prachy a ta naivní paní je má. To je tak nespravedlivý a já oběma štramákům rozumím. Takže zbývá ten trojúhelník spočítat a všichni budou spokojení. Já bych na to šel přes tangens úhlu David, rozpůlil bych přeponu Emily a spočítal dluhy odvěsny Stevena. A máme to. Výsledek je ... velmi uspokojivej. Je to totiž napínavý, vychytralý a při troše zapomětlivosti se na to dá mrknout i podruhý. ()

ladko 

všetky recenzie používateľa

Dosť predvídateľný thriller avšak s veľmi dobrou atmosférou a pomerne napínavý(aj napriek tej predvídateľnosti). Prvá polovica bola vynikajúca, potom to už akosi len plynie do konca a záujem mierne opadá. Herci hrali v poriadku. Akurát sa mi nepáčil koniec filmu(chyba je možno aj vo mne-už mám dosť tých hollywoodskych koncov). ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Je iba málo remakeov, ktoré sa aspoň vyrovnajú originálu, takže ich nakrúcanie je skôr odôvodnené scenáristickou núdzou, než ambíciami nových tvorcov. Hitchcockov originál si už pamätám iba matne, tento film o niečo lepšie, ale aj tak bolo užitočné pozrieť si ho opakovane. Andrew Davis sa okrem Utečenca príliš nevyznamenal, takže som neočakával žiaden zázrak. Napriek tomu trojica dobrých hercov zahrala diabolskú hru s potrebným gradujúcim napätím, takže som nemal problém prihodiť hviezdičku. Akurát oholený Suchet toho veľa nenavyšetroval a bol tam takmer za štatistu. Celkove spokojnosť, ktorá znesie porovnanie aj so slávnym Utečencom. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (1)

  • Obrazy, které se nachází u Davida doma, jsou skutečnou tvorbou herce Vigga Mortensena, který roli malíře Davida Shawa ztvárnil. (Xavi6)

Reklama

Reklama