Reklama

Reklama

Akt teroru, pri ktorom Gordy stratil celú rodinu, nebol osobný - jeho pomsta však osobná bude... Losangeleský hasič Gordy Brewer (Arnold Schwarzenegger) sa po náročnej záchrane niekoľkých ľudí z horiaceho domu vydá na schôdzku s milovanou manželkou Anne (Lindsay Frost) a synom Mattom (Ethan Dampf), ktorí naňho čakajú v kaviarni pred kolumbijským konzulátom. Tú však zmetie mohutná explózia... Zúfalý Gordy, ktorému priamo pred očami zahynú obaja jeho najbližší, si uvedomí, že krátko pred odpálením nálože s atentátnikom, prezlečeným za amerického policajta, hovoril... Agent FBI Peter Brandt (Elias Koteas) dáva Gordymu sľub, že kolumbijského teroristu Claudia Perriniho, prezývaného Vlk (Cliff Curtis), určite chytia. Ibaže vinou politických tlakov je vyšetrovanie prípadu odložené a jednotky CIA sa z kolumbijského územia stiahnu. Gordy, ktorý nemá čo stratiť, sa rozhodne nájsť vraha a pomstiť smrť svojich blízkych na vlastnú päsť. Vyhľadá si potrebné informácie na internete, skontaktuje sa s bývalým vojenským poradcom pre Kolumbiu Edom Coontsom (J. Kenneth Campbell) a po krátkej inštruktáži sa napriek všetkým varovaniam vydá do Kolumbie. Netuší, že po prvom stretnutí s miestnymi partizánmi sa mu dostáva na stopu nielen agent Brandt, ktorý ho sleduje pomocou satelitu, ale aj Vlk. Ten naňho pošle svojich mužov... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (269)

Dr.film 

všetky recenzie používateľa

Scénáristické duo David Griffiths a Peter Griffiths mají na svědomí také o nic lepší film The Hunted a zdá se, že je zjevně stejně pitomoučký. Protiúder v prvé řadě nepřináší na poli akčního žánru vůbec nic nového a je doslova tuctově zpracován bez jakého koliv osvěžujícího nápadu. Akce hodně průměrná a nezáživná. Dialogy sunoucí děj kupředu jsou jedním slovem katastrofální. Očko ale musím mírně přimhouřit pro docela překvapivý závěr. Tedy ne, že bych z něho spadl údivem na zadek, ale mírně překvapivé to rozhodně bylo. ()

nash. 

všetky recenzie používateľa

Konzumní akční Arnold, od kterého jsem nečekal nic světoborného, jen nenáročnou zábavu plnou akce, explozí a sveřepého šakala Arnolda, který je sice vyloženě rodinný typ, ale stejně to všem natře. No a přesně to jsem taky dostal. Konec trošku víc přitažený za vlasy než to ostatní, ale nijak výrazně to v rámci filmu nevadilo. Prostě filmová zábava na jedno použití. ()

Reklama

HAL 

všetky recenzie používateľa

On to vlastně ani není takový ten "jeden z blbějších Arnoldových akčňáků" - protože Arnold je tady tragicky neakční, prostě jen taťka od rodiny který se sice tváří drsně, ale zbraň do ruky nevezme, místo toho si jen párkrát trochu hraje na McGyvera, a těch pár unylých přestřelek a letmé vykydlení tábora v povstalců v džungli berou do rukou jinak zcela zapomenutelné vedlejší postavy. Atributy brakové zábavnosti tak umírají na úbytě, nablblé je to přitom ale pořád jako ty nejhloupější akční braky, takže na drama se dá taky zapomenout. Co zbyde? Vlastně jen výborný štěk Johna Turturro, jinak nic co by stálo za řeč. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Útok teroristov nebol osobný. Jeho pomsta bude.“ Keď sa na scéne nachádza robustný titan Schwarzenegger, je i ČERVENÁ SONJA zrazu o čosi znesiteľnejšia. Treba povedať, že Veľký Arnold sa pod režijným vedením zručného Andrewa Davisa (UTEČENEC, DOKONALÁ VRAŽDA, NICO, PREPADNUTIE V PACIFIKU) cíti dobre. Hoci od Rakúskeho dubu scenár vyžaduje zopár grimás (to je to, čo začne používať, keď má v niektorej scéne hrať, možno najúžasnejšie v celej svojej filmografii to predviedol v scéne z T3, keď musel zahrať „zlyhanie systému“), takmer vôbec nie je nechcene smiešny. Čo sa týka scenára, je to horšie. O dosť. A to aj v prípade, že necháme bokom fakt, že sa americký rodinne založený požiarnik prediera drogovou džungľou Kolumbie (smutná spomienka na PREDÁTORA?) a vybavuje si účty s teroristami (vedených čajovým Cliffom Curtisom). Proste to nefunguje. Dlho sa to rozbieha a ani potom sa nejedná o žiadnu strhujúcu jazdu (už úvodný výbuch mohol byť pôsobivejší). Nezachraňuje to ani „háklivý“ scenár, kvôli ktorému musela byť snímka kvôli útoku na "Dvojičky" v septembri 2001 nejaký čas držaná v trezore štúdia Warner Bros. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Aj keď Schwarzenegger už nieje ten pravý borec a dosť zostarol stále vie ešte niečo ukázať. Je to dobrodružno-napínavo-thrilerovsky-akčne, ale chýbajú tomu nejaké lepšie scény, kde by sa šponovalo napätie. Andrew Davis je dobrý režisér, no tu mi prišlo ako keby sa nevedel rozhodnúť, či to bude akčný film alebo dráma. Nakoniec je to s každého trošku a aj keď to nefunguje tak ako by mohlo, nenudil som sa a na druhu stranu, stále je to film, ktorí ma čím zaujať. 75% - 4* ()

Galéria (77)

Zaujímavosti (8)

  • Ve svém životopise Arnold Schwarzenegger uvádí, že film byl v souvislosti s 11. zářím zcela přestřihán a scény, které by evokovali atentát na dvojčata, byly vystřihány úplně. Odstraněna byla například scéna únosu letadla. (sator)
  • I tentokrát se natáčení zúčastnil Arnoldův kamarád a častý spolupracovník Sven-Ole Thorsen. Tentokrát se objevil v cameo roli muže, který sedí na ulici a stane se obětí výbuchu bomby. (Rominator)
  • Z dôvodu atentátov na newyorské dvojičky bola premiéra filmu odsunutá, keďže hlavnou témou filmu bol atentát. (andykovac)

Reklama

Reklama