Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna inscenácia veršovanej psychologickej drámy M. J. Lermontova. Básnicko-psychologická skladba vykresľujúca osud staršieho muža, ktorý podľahol falošným spoločenským informáciám, čo ho dohnali k tragickému skutku. (STV)

Recenzie (6)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Veršovaná dráma Michaila Jurieviča Lermontova z roku 1935 vyniká psychologickou drobnokresbou postáv, ľahkosťou rýmu a skvelým vykreslením petrohradskej vysokej spoločnosti. Rozvíja príbeh osudového omylu zámeny dvoch žien a trýznivej žiarlivosti manžela jednej z nich, ktorý ústí do antických rozmerov. Mám rád túto hru, ocenil som ju aj v modernom spracovaní ( seriál Nesmrteľní ), a hoci je v tomto prípade verná pôvodnému textu, a po hereckej stránke sa jedná o výnimočný kus, čo oceňujem, jej technické spracovanie mi nepripadá na absolútnej úrovni. ()

mchnk 

všetky recenzie používateľa

"Či ak som bez hriechu, mám si ho vymyslieť pre vaši útěchu? Boh vám odplatí..." "Som mu k službám, madam...". Teprve na soudě božím odhazujeme své masky. Další neskutečně sehraná klasika od ruského klasika, tentokrát v doprovodu nádherně tajemného valčíku. Zavádí nás do časů, kdy čest a hrdost člověka převažovala nad vším ostatním. Dokonce i nad životem mým či druhého. Byl to vlastně život sám, chvílemi bujarý a šťastný, jak kypící radost v mladém ženském těle a záhy podezřívavý a pomstychtivý, bez ohledu na důsledky. Překrásný sloh, který nelze vstřebat napoprvé a nadprůměrně nadprůměrné herectví. Pro československého fajnšmekra vážně slastná podívaná. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Bezpochyby výborne zahraná dráma špičkovými hercami. Trochu veľa žiarlivosti v jedinej osobe vyčnievalo nad ostatné postavy, až toho bolo priveľa, ako sa všetko sústredilo do Chudíkovej postavy. O niečo viac ma zaujali ženské postavy (dokonalá Javorková) a bez nich boli čisto mužské scény dosť nudné. Preto sa prikloním skôr k priemernému hodnoteniu než k vyššiemu. ()

rivah 

všetky recenzie používateľa

Příkladná inscenace klasika, v tom byly slovenské inscenace za totality mistrovské. Objektivně čtyři hvězdičky, avšak za výkon L.Chudíka navyšuji. Mnohostrunná role blahovolně povýšeného, sebestředného a ironického kritika společnosti, který se z uražené pýchy a zklamaného citu uchýlí ke zločinu, patří k nejlepším v celé jeho herecké kariéře. ()

Reklama

Reklama