Reklama

Reklama

Vortice mortale

  • Taliansko La lavatrice (viac)

Recenzie (17)

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

DEODATO - málo známý, ale absolutně špičkový!!! V 90. letech se vrací až do 70. let v podobě temného, eroticky nabitého gialla-kriminálky, která zejména svým zpracováním a kamerou bere dech!!! Opravdu jsem ve finále nemohl dát jinak než plný počet, mírně jsem možná film nadhodnotil, přece jen má svoje nedotaženosti, ale... ta atmosféra to je něco neuvěřitelného ...!! Doporučuju!! ()

pepua 

všetky recenzie používateľa

Devadesátkový trash, z kterého 70. léta smrdí na sto honů. Natáčení v bezútěšné a špinavé Budapešti tomu dost napomáhá, ale tak si i říkám, jestli tam netočili jenom proto, že to prostě bylo levnější, než točit v demokratických a komunismem neutlačovaných zemích, kde ceny rostly strmě vzhůru, tohle nás, porevoluční „výchoďáky“, teprve čekalo… ()

Reklama

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Všetko dôležité a zaujímavé sa odohrá na začiatku. Nočná milenecká scéna za zvukov triangla, s čiernou mačkou, sledovaná utajenou voyerkou... Keď je ráno nájdená v práčke s kapacitou cca 150 kg dokrvava vypraná mŕtvola milenca, všetky štyri (z toho jedna slepá) dievčatá zo starého domu sú podozrivé a začína pomerne nudné vyšetrovanie vraždy. Ale dalo sa to pozerať. Dievčatá sa ochotne, aj keď sa to od nich vôbec neočakávalo, obnažovali a vytvalo zvádzali detektíva. Vo filme je plno erotiky, skoro žiadne gore a len chabý príbeh. Hudba aj kamera však ponúkajú zaujímavý zážitok a vytvárajú výbornú atmosféru. Podľa prostredia mesta bol tento film zrejme natáčaný v Budapešti. Je to vlastne neskoré giallo, ktoré dokazuje, že v tom čase (1993) mal tento žáner svoje najlepšie roky už za sebou. Bezdôvodná erotika je paradoxne korením filmu, ktorého názov síce znel bizarne a lákavo, ale principiálne bolo fuk, či by sa volal mikrovlnka alebo mixér, lebo vraždiaci stroj sa prezentoval iba 2x ( pričom to podstatné sa dialo mimo obraz) a tú čiernu robotu aj tak urobila žehlička. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

V práčke sa objaví rozsekané torzo, zo zločinu sú podozrivé tri osobnostne absolútne odlišné sestry, ktoré na seba navzájom hádžu vinu. Žandár, ktorý sa ujíma vyšetrovania, sa tak ocitá v klbku plnom lží a intríg. “Vortice mortale” je také ľahko erotické Giallo bez prezentácie násilia, pričom do horor žánru bolo zadelené z nevedno akých príčin. Treba sa teda nachystať na kriminálku, a to takú, ktorá síce diváka drží do samého záveru v šachu, kto je z čoho vinen, no v konečnom dôsledku ju docenia iba tí, čo nevedia oddeliť erotiku od krimi žánru, ktorý by mal byť vyslovenou prioritou snímku. Najviac ale dojímajú tie absolútne jednoduché, priam primitívne dialógy, ktoré písal snáď Čaputovej poradca. Veď predsa len, vo vlastnej krajine sa treba naučiť v prvom rade umierať, nie žiť, že? 🤦‍♂️ ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Zvláštně magický erotický thriller (zejména díky skvělé hudbě a kameře) v níž sledujeme hru na kočku a myš. Samá prsa, podivný zločin, lži a intriky, Budapešť. Precizní výtvarná stránka připomene filmy D.Argenta, především smyslem pro detail a důrazem na modrou a červenou, erotika se zaměřením na ňadra byla zase doménou T.Brasse. Jestliže v 9 a 1/2 týdne se u ledničky hlavně jedlo, zde se rovnou souloží. Film má několik působivých scén, jednou z nich je milování na chodbě muzea, kde si právě skupina slepců ,,prohlíží" plastiky a sochy. Deodato nezapomíná ani na své skandální Kanibaly, takže se dočkáme výživné lidožroutské scénky. Jen jsem si říkal, zda vidí režisér ve všech ženách bestie.... zde jsou ovšem skvostné! ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama