Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S.O.S. je úspešným televíznym výtvorom Slovenskej televízie (STV), v ktorom štvorica protagonistov v podaní Daniela Dangla, Romana Pomajba, Petra Sklára a nežnejšiu časť zastupujúca Petra Polnišová si robia srandu s každého a všetkého. S.O.S vytvoril nové hviezdy televízneho priestoru ako Monsterovcov, Editu „ Cicu“ Papeky, Haló Paberu a množstvo iných postavičiek vystupujúcich vo vtipom sršiacich skečoch. (pravo)

(viac)

Recenzie (102)

Blackberry 

všetky recenzie používateľa

Predovšetkým scénka Ebéncy s moderne zmýšľajúcimi starenkami ma dostala ("a čo budeš variť moja, knedľu, knedľu?? nie, Rogalo"). K výborným skečom patria aj Monsterovci, niekedy Fakrašovci, ale najlepšie sú aj tak scénky, kde hráva Pomajbo. Ten to tam úžasné ťahá. Dokáže zahrať hocijakého debilka a vždy to stojí za to. ()

RigorMortis 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku možno fajn a neotrelé, postupom času to zdegenerovalo na primitívny humor pre masy, aký vidíme na slovenských obrazovkách dodnes. Polnišovú a Dangla som nikdy nemal rád, obaja mi prišli netalentovaní a nasilu vtipní. Pri Danglovi ma navyše iritoval jeho hurónsky smiech na jeho vlastných vtipoch, pri ktorom vždy odhalil svoj kompletný chrup. Pomajbo bol na hrane a na Sklára sa dobre pozeralo v Mafstory. ()

Reklama

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Tele Tele po slovensky, pro mě osobně jako Čecha lehce vylepšené tím, že mi slovenský spolubydlící objasňoval některé karikatury, narážky vtipy atd., u kterých se smál jenom on (z titulu své státní příslušnosti, ne inteligence). Po řadě dílů musím konstatovat, že se občas vedlo, ale většinou to někde drhlo. Nic co by se dalo srovnávat s kultovním statusem To Je Vražda... jsem nezaznamenal, a je mi celkem fuk jestli bratia Slováci áno (lesní zvěř na čele s neurotickou veverkou si jich pamatuje docela dost). Takže za mě slabší hodnocení než pro český předobraz. 50%. Aj keď taký Chruňo Monster...:) ()

Triple H 

všetky recenzie používateľa

Bohužiaľ. Bol by som rád keby u nás vznikol podarený program skečového formátu, ale S.O.S. ním rozhodne nie je. Vtipy sú nenormálne trápne a prvoplánové. Parodovanie známych osobností (Zdenka Predná- Fretka Zdechlá, Laco Lučenič - Lečo Latentič) je o ničom a vtipy s politikmi, ktorí sú buď "vtipne" predabovaní, alebo im novinári kladú "vtipné"otázky a ich odopovede sú "vtipne" zostrihané (á la "ste debil pán Dzurinda?" "Áno, to je pravda..."), sú zúfalé a kŕčovité. Je vidieť, že tvorcovia nemajú žiadne nápady a silene robia humor len preto, aby nejaký mohli odvysielať a zarobiť. Miestami sa snažia o absurdný humor ako Monty Pythoni, ale chýba tomu akákoľvek koncepcia, či len pochopenie čo robilo humor tejto skupiny takým vtipným. Problémom je aj to, že zúčastnené osoby nie sú komici, ale herci. Nevylučujem, že Pomajbo a spol. sú slušní herci, ale humor robiť nevedia (a nevedia ho ani dobre zahrať- i keď, s takým materiálom...). Nedávno som videl diel, kde bola paródia na Rozvedených so záväzkami. Taká neskutočne trápna scénka aká z toho vzišla by sa nehodila ani na Stužkovú. Niekedy to možno aj bolo lepšie (podľa okolia - nie podľa mňa) - treba skončiť. To sa mi páči na Pythonoch (s ktorými si táto zostava vlastne ani nezaslúži byť menovaná v jednom literárnom útvare) - nežmýkali z toho čo sa dalo, keď už nemali nápady. 4 sezóny a toť vsjo. Spása televízneho humoru u nás je v nedohľadne. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Karči, si pravák alebo ľavák?" - "Ja neviem, Lajči." - "Ktorou rukou cikáš?" - "Ja necikám rukou, Lajči." - "Hovado, pravák!" Výborná záležitosť, zmietajúca sa na vlne paródie, politickej satiry, Tele Tele a Monty Pythónov. Pomajbo, Dangl, Polnišová a predovšetkým vynikajúci Peter Sklár (toho odporúčam ale hlavne v jojkárskej "Mafstory") dali dokopy výbornú televíznu šou. Záverečné titulky, plné pokazených záberov, naznačujú, že banda Gu-NaGu sa pri nakrúcaní baví tak dobre, ako aj my, hoci tempo je často nevyrovnané. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (6)

  • Prvá epizóda SOS bola odvysielaná 30.1.2004. (VasylDeBylak)
  • Pôvodne bol program vysielaný raz do mesiaca a trval 45 minút. (Crash master)
  • Pri pozornom sledovaní je možné zistiť, že niekoľko skečov bolo natočených na rovnakom mieste - aj keď nemajú nič spoločné. (Crash master)

Reklama

Reklama