Reklama

Reklama

Extraordinary Cab Accident, An

všetky plagáty
Krátkometrážny / Komédia
Veľká Británia, 1903, 1 min

Réžia:

Robert W. Paul

Obsahy(1)

Angličan Robert W. Paul sestavil kopii Edisonovy kamery a pomohl tak vzniku nezávislé kinematografie. Je také zástupcem tzv. Brightonské školy. Amatérští kameramani a režiséři, kteří tvořili v rámci tohoto volného uskupení, experimentovali se stroptrikem, detailem, hloubkou záběru a natáčením v plenéru minimálně o deset let dříve, než si tato prvenství přivlastnil americký režisér D. W. Griffith. V tomto filmu Paul využívá stoptriku jako základního prvku pro humornou scénku. (Morien)

(viac)

Recenzie (8)

Morien 

všetky recenzie používateľa

Poté, co jsem se seznámila s filmy tzv. Brightonské školy, křičím ještě hlasitěji než kdy předtím: do háje s Griffithem a melodramatem! ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Veľká železničná lúpež ako najlepší film roku 1903? Pre mňa veru nie, lebo napríklad tento film so stoptrikom ma v dobrom prekvapil. Záver môže vyznieť zábavne a šťastne, no ktovie, koľkí si potom začali myslieť, že ak ich prejdú kone a voz, že to v pohode prežijú. Tiež sa jedná len o prakticky jednu scénku, takže nemôžem hodnotiť najvyšším hodnotením, ale za tú originalitu, 4 hviezdy zaslúžene. ()

wosho

všetky recenzie používateľa

Video bylo nějak poničené, moc zrychlené, že nebylo pochopitelné, dokud jsem si nepřečetl komentář. Nápad zajímavý-oživení grotesky o černý humor. ()

Reklama

Reklama