Reklama

Reklama

Robin Hood

  • Česko Robin Hood (viac)
Trailer 1

Po smrti kráľa Richarda Levie srdce (Danny Huston) sa statočný a bystrý lukostrelec Robin Longstride (Russell Crowe) rozhodne obrátiť vojne s Francúzmi chrbát a vrátiť sa späť do Británie, do chudobou, hladom, korupciou a strachom, predovšetkým však brutálnym šerifom (Matthew Macfadyen) drveného Nottinghamu. Len ťažko uveriť, že práve na tomto bohom zabudnutom mieste nájde niečo, v čo už ani nedúfal – domov, rodinu a lásku, v podobe odvážnej a nezlomnej vdovy Lady Marion Loxleyovej (Cate Blanchett), ktorá sa zvláštnym riadením osudu zrazu stane... Jeho manželkou! A keďže je hrdá žena spočiatku viac ako skeptická nielen k jeho pohnútkam, ale i k nemu ako k mužov... Rozhodne sa získať si jej dôveru i náklonnosť, a tak sa obklopí skupinkou podobne zmýšľajúcich mužov a spolu s nimi sa rozhodne nielen vzdorovať šerifovi všade, kde je to len trochu možné, ale predovšetkým postarať sa o potrebných tým najjednoduchším a súčasne najspravodlivejším spôsobom - bohatým brať a chudobným dávať! Nanešťastie však jeho desaťročiami vojny oslabenej vlasti hrozí oveľa väčšie nebezpečenstvo, a tak sa Robin, azda najnepravdepodobnejší zo všetkých hrdinov, spolu so svojimi spojencami musí pokúsiť o nepredstaviteľné – zabrániť krvavej občianskej vojne a pokúsiť sa vrátiť Anglicku niekdajšiu slávu a jeho korune stratený lesk! (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (1 426)

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Hlavní slabinou tohoto filmu je, že se snaží býti historicky reálným politickým prequelem k legendě a vše podávat stroze a uvěřitelně, ale na konci servíruje teenagerský pytláky, co si na férovku dávaj francouzskou pěchotu. A taky bojovnou Cate Blanchett v brnění. Moc se tu nehraje na emoce. Tu válku a násilí všichni berou jako přirozenou součást doby, což mi přišlo fajn. Herci jsou bez výjimky super. Kdo jiný by už měl utáhnout film, než Russell Crowe že? Ridley režíruje zajímavě, ale ta dokonalost a pocit, že jste opravdu ve středověku, jako v Království Nebeském už v tom prostě není. Boží popcornová verze s Kevinem Costnerem holt zůstane nepřekonána. 7/10 ()

Psema 

všetky recenzie používateľa

Čert vem původní scénář Nottinghamu, z něhož nezůstalo v Helgelandově nástřelu absolutně nic. Scottův Robin Hood posílá i tak dost silný direkt diváckým očekáváním a místo standardní hollywoodské rychlokvašky předhazuje po dalším Gladiátorovi lačnícím divákům rom-kom středního věku, ke všemu v kulisách šedivého, blátivého a vůbec hodně nevlídného středověku. A výsledek funguje výborně. Tempo je sice pomalejší, bitvy méně epické, než jak jsme od Scotta zvyklí, a Helgelandova klišé a oslí můstky mnohdy vystrčí růžky podobně jako imbecilové z Universalu svoje střihačské nůžky. Jenže Scott jede na plný plyn a s bezchybným hereckým obsazením maže fanouškům středověkých kulis med kolem huby s intenzitou skautů prodávajících cukroví. A já mu to žeru i s poníky, Blachett v brnění, bez krve a dokonce i bez těch 20 minut navíc, jichž se (teď už oficiálně) dočkáme na "modrých plackách" a DVD a které dají finálnímu přesídlení mezi slavné listnáče ještě výraznější punc kvality. Vzpomeňte si na mě, až budete za pár měsíců přihazovat procenta k stávajícím hodnocení. Já jsem líný, takže jdu s klidem (takřka) na maximum už nyní. 9/10 P.S.: Potvrzeno, DC je boží. ()

Reklama

LihO 

všetky recenzie používateľa

Nebolo to zlé, no od kombinácie Ridley Scott a Russell Crowe som čakal ďaleko viac... 156 minút mi prišlo prehnane dlho a celkovo tam bolo priveľa vysvetľovania a málo boja. Akcia bolo to hlavné, čo mi tam chýbalo najviac a preto aj to hodnotenie. Inak obsadenie super, soundtrack tiež celkom fajn, pár spomalených záberov :) Osobne by som radšej prijal niečo, čo by bolo historicky nepresné, no zato atraktívnejšie pre diváka... ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $200miliónovTržby USA $105,487,148Tržby Celosvetovo $322,459,006Tržby za predaj Blu-ray v USA $18,355,625 //počet predaných kusov 759,402 Tržby za predaj DVD v USA $47,492,514 //počet predaných kusov 2,156,052║ __Fantázia!!!__ Legenda v novom filmovom šate! Tento film najlepšie vystihne slovo "Batman Začína", áno, Ridley Scott si natočil svojho Robin Hood Začína a absolútne ignoruje väčšinu zaužívaných dejových postupností či vykreslenia charakterov u tohto legendárneho zbojníckeho mýtusu. Dej nemá po celý čas najmenšie zaváhanie, stále má čo ponúkať, akciu, konšpirácie, jemný nádych romantiky, uvoľnenosť a zábavnosť scén,.. hlavne zaujmú nové pohľady na túto legendu, samozrejme kto by si chcel z toho čo Scott spolu zo scenáristom Brianom Helgelandom uvarili robiť vážnejšiu výpoveď o tejto legende robí chybu, lebo aj keď stavajú na úplne nových základoch, stále to ma až neskutočné blízko práve ku Costnerovmu Kráľovi zbojníkov, natož aby sa to bralo ako presná historická výpoveď. Rovnako tak sa film nedá porovnávať s predošlou Scottov tvorbou, dej je z úplne iného súdka, samozrejme že nechýba vyčačkaný vizuál ako u všetkých majstrových filmoch. Herecký ambasábel sa predstavil v tom najlepšom svetle, nikto neostal svojej povesti nič dlžný. A ešte tie súboje, dobývanie hradov, drevených pevností, vyloďovanie na pláži, lukostreľba, no, všetko spracované v prvotriednej úrovni, ja som si teda prišiel na svoje. Jediná možná výtka je smerom k hudbe, ktorá by mala byť určite výraznejšia. /videl v kine: 100%/ + predĺžená verzia ešte o niečo viac scelistvuje dej, fakt skvelý film ()

Viktooorka 

všetky recenzie používateľa

Dejte Scottovi peníze a udělá Vám z legendy legendu. Rozdělí „Anglii“ na dva tábory. Na ty, kteří ho budou nenávidět a na ty kteří ho budou vzývat. Z důvodu, že si Ridlík vypůjčil jméno (a) a vytvořil si příběh o Hoodovi sám. Na jednu stranu se odpůrcům nedivím, na druhou stranu Vás posílám do *píp*! Co je na tomto zpracování tak špatné? Už po několikáté se opakuji, ale když chci zabrouzdat do historie, vytáhnu si učebnici dějepisu či knížku. Od filmu chci pastvu pro oči, symfonii pro uši a nezapomenutelný zážitek pro srdce. Všechny tyto kritéria mi Scottík zařídil. Proč bych mu tedy neodpustila jeho inovaci? Odpustím bez problému a budu si užívat každou další projekci. A nesmím zapomenout na Crowea, který mi opět ukazuje to, co na něm zbožňuji (i když nikdy ne všechno :o) No a Mark Strong jako záporák též dokonalý. Bez sebemenšího zaváhání za mě 90%!! Mouchy snězte si mě :o) P. S. Zajímá mě Váš názor. Myslíte, že bude druhý díl o skutečné legendě, na kterou to Scott připravil? ()

Galéria (114)

Zaujímavosti (36)

  • Baranidlo, ktoré sa používalo počas natáčania, dostalo prezývku "Rosie" a stálo 60 000 libier. Na konci natáčania ho darovali škótskej charite Clanranald Trust. (Greenpeacak)

Súvisiace novinky

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (viac)

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

16.05.2014

Pokud chcete v Hollywoodu natočit oslnivou sci-fi nebo velkolepý historický film, nejdřív byste měli jít za Ridley Scottem. Šestasedmdesátiletá legenda má na kontě filmy jako Blade Runner, Vetřelec… (viac)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (viac)

Bourne nabírá luxusní protivníky

Bourne nabírá luxusní protivníky

24.07.2011

Tony Gilroy očividně napsal pro The Bourne Legacy parádní scénář. Film, který bude tentokrát i režírovat, totiž láká čím dál hvězdnější obsazení. Nejdřív hlavní roli získal Jeremy Renner (nebude hrát… (viac)

Reklama

Reklama