Reklama

Reklama

Anjeli slnka

  • Česko Andělé slunce (viac)

Obsahy(1)

Život dospelých sa začal pre negramotnú chudobnú brazílsku vidiečanku Mariu príliš skoro. Ako dvanásťročnú ju vlastný otec predal priekupníkovi s tým, že sa musí o lepšiu existenciu postarať sama ako slúžka. Lenže predstava spokojnej budúcnosti sa rozplynula potom, ako sa dievča dostalo k farmárovi, ktorý ju najprv pripravil o panenstvo a následne ju poníženú a zneuctenú prenechal svojmu synovi, aby mohol získať prvé sexuálne skúsenosti.. Tým sa ale pre Mariu nočná mora ešte len začína. Nasleduje cesta do zapadnutého a špinavého nevestinca pre zlatokopov v pralese, ktorému vládne tyranský a brutálny pasák Saraiva. Nikoho tam nezaujíma, že Maria je vlastne ešte dieťa, či vôbec ľudská bytosť. Stáva sa z nej tovar bez najmenšej nádeje na budúcnosť. Maria sa však nevzdáva a pokúsi sa o zdanlivo nemožné - útek... (STV)

(viac)

Recenzie (97)

Freemind 

všetky recenzie používateľa

Takový druh filmů mě začíná pomalu ale jistě štvát. Téma, které je tak životně důležité a které se prakticky točí samo, dostane do rukou břídil, který si myslí, že když tam nakonec dá "podle skutečných událostí", tak se může vykašlat na jakoukoliv další snahu. Trapní herci, amatérská kamera i hudba připomínající spíše televizní filmy ze začátku devadesátých let, toporný scénář i postavy. To jsem si zase dal. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ďalší z mnohých filmov z tretieho sveta, pri ktorých je vám smutno, v akom svete žijeme, na druhej strane ste radi, že žijeme v našej "iba nepohodlnej bavlnke". Brazília je krajina, kde sa neriešia vraždy, prostitúcia je zamestnanie ako každé iné a rodičia nemajú svoje deti radi tak, ako v civilizovanom svete. Aspoň v niektorých jej častiach a na niektorých predmestiach veľkomiest. Lagemann natočil scenár, ktorý by napísal aj druhák scenáristiky, čo ale nemusí byť na škodu, pokiaľ sa jedná o tak silnú tému. Takže sa viac sústredíme na herecké výkony mladých dievčat a aj starších hercov, ktorí nie sú nesympatickí, ale svoje postavy nesympatickými dokážu urobiť. Vyššie hodnotenie je čisto za tému, film je to inak priemerný. Ako inak by sme sa o problémoch tretieho sveta dozvedali, ak nie z filmov? Zo stručných správ našich televízií, venujúcim sa iba zopár konfliktným oblastiam? ()

Reklama

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

V tomto snímku sa nedá práve hovoriť o nejakých hereckých výkonoch a žiaľ ani príliš o atmosfére, čo je veľká škoda. Moje hodnotenie sa tak odvíja od hlavnej myšlienky a od toho čo sa vlastne film snaží divákovi priblížiť. Je smutné, že ešte aj v 21. storočí sa dejú takéto veci tým najbezbrannejším a že ani ich vlastná rodina nie je schopná tieto deti ochrániť, žiaľ práve naopak. ()

elanius 

všetky recenzie používateľa

Hocako kruté zobrazené skutočnosti nestačia na dobrý film, keď ten od začiatku pôsobí ako brazílska telenovela. Kamera, hudba, herci otras! Celý výsledok absolútne žiadnej gradácie príbehu bol ten, že ma absolútne nezaujímalo čo sa tým chúdiatkam týraným stane, možno mal pán režisér skorej točiť dokument...3/10 ()

rastlinka 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý sa svojim motívom dostane úplne pod kožu. Obchod s bielym mäsom. Tažko pochopiť, že sa takéto veci naozaj odohrávajú :( Starí hnusní chlípnici, čo sa ukájajú na mladučkých(!) dievčatách, bijú ich(alebo rovno zabijú..) a ponižujú, neskôr ich postrčia ďalej... ničia im životy... Otrasné! Film s reálnymi a drsnými prvkami, z ktorých sa mi dvíhal žalúdok. A koľko hnevu vo mne vrelo... A ako kontrast - krásne scenérie južnej Ameriky. Dej mal veľmi dobrý spád a aj kamera sa mi páčila. Filmík, ktorý určite stojí za pozretie. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (1)

  • Hlavní protagonistce bylo v době natáčení filmu teprve 11 let. (Pesosek)

Reklama

Reklama