Reklama

Reklama

Perzský vládca Šaraman kedysi prijal do rodiny k svojim dvom synom aj chudobnú sirotu Dastana a vychoval ho ako vlastného. Armáda kráľovského mesta Nasaf sa pod vedením vezíra Nizama a troch kráľovských synov vydáva na výpravu proti posvätnému mestu Alamut, ktorému vládne tajomná princezná Tamina. Po dobytí mesta sa bezstarostný a nezodpovedný Dastan stane obeťou sprisahania a obvinia ho z vraždy. Dastanovi sa podarí ujsť a jediným východiskom je spojiť sa so záhadnou Taminou, ktorá chce späť to, čo neurodzený princ v porobenom meste vzal – posvätnú prastarú dýku, ktorej prostredníctvom je možné vypustiť Piesky času, ktoré dokážu obrátiť tok času a svojmu držiteľovi umožní ovládnuť svet, pretože môže meniť budúcnosť. Dastan netuší, že o poklad usiluje aj zákerný brat jeho adoptívneho otca. V snahe očistiť sa zistí, ako sa veci majú, a postará sa o to, aby kúzlo nemohlo byť zneužité. Kým sa tak stane, musí vybojovať množstvo bitiek a súbojov a dokázať, že je veľkým mužom, ktorý sa rozhoduje srdcom... (TV JOJ)

(viac)

Videá (10)

Trailer 2

Recenzie (1 452)

Fr 

všetky recenzie používateľa

Byl to jeho osud..... Mám rád pohádky a příběhy Tisíce a jedné noci. A uznávám, že Sindibád už prostě nemá potřebné tempo. Takže zbývá jedině..... (jasně Indiana Jones). Princ Dastan lítá vzduchem, běhá po zdech, skáče po střechách, líbá princeznu a to vše s lehkým vtipem a v solidním tempu plného zábavné akce. JEDNODUCHÉ, EFEKTNÍ, FUNKČNÍ ! Takže v podstatě kravina, ale pohádky jsou tu přeci kvůli tomu, aby nás bavily. A to tady funguje! Obzvlášť proto, že se vlastně nic nestalo.... Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Mám rád pohádky. 2.) Chci vidět Indiana Jonese ,,řízlýho“ Sindibádem v pohádce 1000 a 1 noci. 3.) Jsem organizátorem pštrosích závodů. 4.) Ještě mi nikdo nevyprávěl o kmeni NGBAKA. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

70%. Neškodná a najmä príjemná americká zábava s peknou výpravou a hudbou, ktorá však príliš vsádza na predpoklad, že divák uveličený vizuálnou stránkou pozabudne na obsah a vystačí si s popcornom v ruke. Na scenár sa nesťažujem, bolo jasné, že tvorcovia podceňujú intelekt divákov, som však toho názoru, že aj letný blockbuster sa musí robiť poriadne, a to množstvo zmätených strihov, skratkovitých záberov a nejasných súbojov, mi znechucovalo celý film. Medzi Gyllenhaalom a Arterton to príjemne iskrí a stávajú sa na plátne najväčším potešením. Predpokladám, že bojovému umeniu princa priučil samotný Spiderman, pretože tie akrobatické kúsky, čo tam predvádza, sú vskutku znamenité :-) ()

Reklama

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Dlouho jsem nechtěla věřit tomu, že by celovečerák inspirovaný legendární hrou, mohl být takový propadák. Někdy je skutečně lepší projít si hráčský záznam a nechat film spát. Tady jediné, co mělo nějaký potenciál, byla princezna Gemmy Arterton, ale ani ona sama by nedokázala překročit stín takové Dejah Thoris. ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Trailery neklamali a Prince of Persia je presne tým, čo sľuboval - odľahčenou dobrodružnou jazdou v štýle pirátov z Karibiku a pritom aj vďaka účasti Jordana Mechnera, zostáva verný duchu série. Akurát výraznejší humor oproti Pirátom chýba, jeho absenciu som však takmer nepocítil. Možno je to neutíchajúcou nostalgiou na časy, keď som sa preháňal s princom nielen po katakombách ale táto disneyovská oddychovka sviští od začiatku až do záveru bez hluchejších miest a chémiu medzi mimoriadne sympatickým ústredným párom by dokázal zničiť azda len úplne netalentovaný režisér. A to aj napriek slabšie snímaným akčným scénam rutinér Mike Newell nie je. A ja v tomto prípade nevidím dôvod byť prehnane kritický a rád pár vecí odpustím, je to predsa len rozprávka z "tisíc aj jednej" noci"... ()

Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Tak zůstává filmový Silent Hill osamělým unikátem. Většinu času jsem si při sledování Prince z Persie vybavoval „písečně“ i žánrově spřízněnou Saharu s Matthew McConaugheym v hlavní roli. Podobně matný výsledek, který by hrozně moc chtěl být akčně-komediálním dobrodružstvím po vzoru Indiana Jonese/Mumie, ani jednu klíčovou šablonu se však nedaří naplnit. Výsledkem je utahaná nuda, která většinu času fascinuje akorát tím, kolik peněz se dá prošustrovat na něco, kde to vůbec není vidět. ()

Galéria (142)

Zaujímavosti (47)

  • Celému štábu počas natáčania scén na púšti hrozilo nebezpečenstvo vo forme jedovatých tvorov obývajúcich pieskové duny. Túto hrozbu vyriešili varovnými tabuľami na pľaci: "POZOR!!! V OKOLÍ KAMEŇOV MOŽNO NÁJSŤ HADY A ŠKORPIÓNY! BUĎTE OPATRNÍ!" Hlavných predstaviteľov ochraňoval domáci Maročan, ktorý pred nakrúcaním vždy vyčistil pľac a v prípade, že niečo našiel, hady a škorpióny, uložil to do sklenenej nádoby. Na konci natáčacieho dňa bola táto nádoba vždy po okraj plná. (Greenpeacak)
  • Jake Gyllenhaal (Dastan) sa počas príprav naučil parkour a veľa scén natočil bez pomoci kaskadérov. (Barbuchta)

Súvisiace novinky

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

22.05.2018

Po Princi z Persie se Jake Gyllenhaal vzdal blockbusterových ambicí a začal hrát v menších filmech. Díky Patrole, Zmizení nebo Slídilovi se z něj však znovu stalo žhavé zboží, po němž touží i drahé… (viac)

Jake Gyllenhaal jako nový Batman?

Jake Gyllenhaal jako nový Batman?

16.11.2017

Možná jste zaznamenali, že si Ben Affleck není úplně jistý svým pokračováním v roli Batmana. V červenci sice na Comic-Conu tvrdil, jak je všechno super, všichni ale předpokládali, že chce jen… (viac)

The Division verbuje Jakea Gyllenhaala

The Division verbuje Jakea Gyllenhaala

05.06.2016

Herní firma Ubisoft si po vzoru Marvelu založila vlastní filmovou pobočku, v níž hodlá převádět svoje největší značky do celovečerní podoby. Rozjezdem bude letošní Assassin's Creed, jemuž se upsal… (viac)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (viac)

Reklama

Reklama