Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantastické vesmírné dobrodružství tří dětí, jejichž nejdivočejší sny se splní, když je jejich doma vyrobená vesmírná loď, poháněná záhadnou silou z vesmíru, transportuje na neznámé neočekávané místo. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (34)

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Neskutočne hravý rodinný film pripomínajúci Donnerových Goonies s neopakovateľným kúzlom 80. rokov. Traja chalani sa za pomoci experimentov vydajú skúmať vesmír. Postavia si vlastnú vesmírnu loď z nepotrebných harabúrd a vydajú sa na najväčší dobrodružný zážitok ich života. Film obsahuje množstvo odkazov od Vojny svetov cez Star Wars až po Flash Gordona a staré sci-fi klasiky. Atmosféru filmu dotvára aj hudba Jerryho Goldsmitha ktorá obsahuje magický ústredný motív. Avšak podobne ako v prípade Gremlins Danteovi ide oveľa lepšie prvá polovica filmu čo je veľká škoda pretože ešte po prvej hodine som bol pevne rozhodnutý filmu udeliť minimálne 4*. Tie slizké gumové vesmírne potvory sú na smiech i keď si uvedomujem že je to v podstate dané dobou (Gremlins, Flight of the navigator, Labyrint, atď.) Nakoniec tie 4* predsa len dám posledných pár minút a záverečné lietanie v oblakoch je vážne kúzelné. Len ma mrzí tá príbehová stagnácia tretej štvrtiny filmu. No i tak je to jeden z najlepších rodinných filmov 80.rokov a spolu s Gremlins režisérov najlepší film. 75% ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mnoha predstavitelov detskej sci-fi/fantasy vlny 80s. Prve dve tretiny su detsky hrave a roztomile, posledna tretina je infantilne trapna. Ako keby scenaristom dosli napady a nevedeli ake vyustenie pribehu maju vymysliet. Tak tam hodili tu najväcsiu blbost, co ich napadla. Skoda pointa zhadzuje film o triedu dole. 6/10. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Keď sa v roku 1982 stal megatrhákom Spielbergov E.T. – Mimozemšťan, okamžite sa vyrojila záplava pohrobkov t.j. rodinných fantasy dobrodružstiev o skupinke detí na americkom predmestí bezstarostných 80. rokov, kde dospelí nie sú prítomní, nakoľko sú akoby nonstop v robote a deti si tak cez letné prázdniny žijú svojím vlastným spôsobom života. V roku 1984 prišli Gremlins, 1986 Noc husej kože, 1990 To, 1986 Pri mne stoj!, 1987 Záhrobné komando, 1986 Watchers... Len v roku 1985 sa na trhu objavila záplava podobne ladených záležitostí: okrem vlkolačej Striebornej guľky (s mladučkým Coreym Haimom) a Donnerových The Goonies (s Coreym Feldmanom, Seanom Astinom a Joshom Brolinom) to boli i Bádatelia Joea Danteho s Riverom Phoenixom a Ethanom Hawkeom. Herci fajn a atmosféra s výpravou super, ale mimozemsko-vojenská zápletka ma nebavila, miestami ma až otravovala a poviem na rovinu, že finále s „maskami“ ma vyložene nebavilo. S veľmi prižmúrenými očami 3* ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

První hodinka je opravdu skvělá. Mladí a talentovaní herci se ukazují ve skvělém světle stejně jako triky a celý příběh. Bohužel později přechází fantastická cesta po okolí rodného města v cestu do vesmíru za "těmi, kteří vložili schéma stroje do našich snů" a zábava se mění v podivnou nudu. Je to škoda, ale druhá část filmu opravdu ztrácí a je tu i patrněji cítit i Danteho "otec" Steven Spielberg (a to nemluvím o 2-3 narážkách na Star Wars:)). Je to až paradoxní, protože první část je v podstatě jednoduchá a tím i zábavná, ale druhá se snaží o myšlenky plné narážek na klasickou americkou vizuální kulturu a to válčení a ničení ve všech filmech/seriálech, ať kreslených pro děti nebo reálných pro jejich rodiče. Dante to myslel dobře, chtěl svým způsobem upozornit na možnost, jak se cizí formy života mohou zachovat a za co nás mohou považovat, když vidí obrázky plné násilí, hraného i skutečného, ale filmu to výrazně ubližuje a tak průměrné 3* jsou odpovídající hodnocení. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý sa chcel zviesť na detskej fantasy vlne 80. rokov, čo sa mu síce po komerčnej stránke nepodarilo, je však spolu so známejšími a úspešnejšími snímkami ( THE GOONIES a spol. ) v rovnakej lige. Vysoká technická úroveň, zábavný príbeh a sympatický predstavitelia. Pomerne zabudnutá klasika 80. rokov. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (5)

  • Chlapci bydlí ve městě Kingston Falls. Tak se jmenovalo město i ve filmu Gremlins (1984), který také režíroval Joe Dante. (Morien)
  • Wolfgangova "mluvící" krysa se jmenuje Heinlein podle spisovatele Roberta A. Heinleina, který napsal mnoho příběhů o chlapcích experimentujících s vesmírným létáním. (Morien)
  • Když Ben Crandall (Ethan Hawke) na začátku filmu spí v posteli a později, když se probudí a u stolu si na papír dělá náčrtek toho, o čem se mu zdálo, tak v televizi hraje sci-fi film Válka světů (1953). (Dlubal David)

Súvisiace novinky

Co chystá režisér Přízraku?

Co chystá režisér Přízraku?

08.11.2018

Režisér David Lowery (Přízrak, The Old Man & the Gun) se upsal novému filmu. Pro studio A24 Films natočí epickou fantasy Green Knight, která vychází z rytířské básni o Siru Gawainovi a Zeleném… (viac)

Reklama

Reklama