Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Season 21 (2021) (séria)


Kolaps nad Káthmandu (S21E04)

(epizóda)
  • Česko Zmatky nad Káthmándú (viac)

Obsahy(1)

Let č. 211 spoločnosti US-Bangla Airlines bol pravidelný medzinárodný osobný let z Dháky v Bangladéši do Káthmandu v Nepále, ktorý sa zrútil 12. marca 2018 počas pristávania, pričom zahynulo 51 zo 71 ľudí na palube. Lietadlo Bombardier Q400 so 76 miestami, ktoré prevádzkovala spoločnosť US-Bangla Airlines, po havárii začalo horieť a 20 cestujúcich, ktorí prežili, utrpeli vážne zranenia spôsobené nárazom a požiarom. V čase nehody išlo o najsmrteľnejšie letecké nešťastie bangladéšskej leteckej spoločnosti a najsmrteľnejší incident s lietadlom Bombardier Dash 8 Q400. Komisia vymenovaná nepálskou vládou nehodu vyšetrila a vydala správu, v ktorej dospela k záveru, že pravdepodobnou príčinou havárie bola dezorientácia pilota a strata situačného prehľadu zo strany posádky lietadla. Správu kritizovala letecká spoločnosť a bangladéšsky zástupca v komisii, ktorý sa domnieval, že letoví dispečeri na medzinárodnom letisku Tribhuvan v Káthmandu nevykonávali svoju prácu správne a mohli nehode zabrániť. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (4)

Sa.sa 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Příčina nehody byla : výlučně lidská chyba...! 😢😢😢 Jaj to byl zase masakr a hukot v pilotní kabině... Teda viděl jsem už hodně v tomto seriálu, ale toto je neuvěřitelné..! 🤔🤔🤔 ()

Reklama

Pepinec 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Souhlasím, že psychotesty by se měly provádět častěji. Především u chlapů, kterejm šéfuje ženská. Protože kdyby tak jako chlapy uměla ženská rozložit plast, bylo by po problému. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Neviem, čo užívateľa DanJ rozčertilo natoľko, že tejto časti dal odpad, asi neznáša Nepál. V každom prípade ide o kvalitný diel, ktorý opäť dokazuje, že psychotesty treba robiť pravidelne a asi vo všetkých funkciách. Hlavne tam, kde je zodpovednosť za ľudí, začať by sme mohli kľudne aj politikmi. ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama