Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Season 21 (2021) (séria)


Nočná mora nad Severným morom (S21E05)

(epizóda)
  • Česko Noční můra (viac)

Obsahy(1)

Nad Severným morom zmietaným búrkou zasiahne blesk turbovrtuľové lietadlo. Prístroje v pilotnej kabíne zlyhajú, neovládateľné lietadlo rýchlo stráca výšku a rúti sa k zemi. Zdá sa, že katastrofe sa nedá zabrániť. 15. decembra 2014 let 6780 spoločnosti Loganair začal počas priblíženia na letisko Sumburgh v Škótsku nekontrolovane klesať. Pilotom sa našťastie podarilo ovládnuť riadenie, získať kontrolu nad strojom a núdzovo pristáť na letisku v Aberdeene, pričom nik nebol zranený ani neprišiel o život. neprišlo k žiadnym obetiam na životoch. Po zásahu bleskom sa piloti nesprávne domnievali, že autopilot sa odpojil, a pokúsili sa stúpať, pričom naďalej funkčný autopilot tlačil nos lietadla smerom dolu. Tento konflikt posádky s autopilotom spôsobil, že lietadlo začalo prudko klesať a takmer sa zrútilo na zem. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (3)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pesnička 7 seconds dobre znázorňuje tento príbeh. Len 7 sekúnd od smrti a zachráni ťa náhoda resp. činnosť stroja, ktorý zapne presne vtedy, kedy má, lebo ty si úplne bezradný. Letecké katastrofy niekedy prinášajú aj takýto šťastný príbeh. ()

Reklama

Sa.sa 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Joj jen 7 sekund je dělilo od katastrofy... Navíc Saab nevypne autopilot při pohybu řídící páky tak jako u ostatních letadel.. 😢😢 Nechápu proč to tak mají pouze tato letadla... 🤔🤔 Měli zatracené štěstí, že to přežili a jen pouze náhodou se autopilot sám odpojil, jinak by to skončilo nehodou...! Ale tohle patří k létání a životu ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama