Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Season 21 (2021) (séria)


Kolaps nad Káthmandu (S21E04)

(epizóda)
  • Česko Zmatky nad Káthmándú (viac)

Obsahy(1)

Let č. 211 spoločnosti US-Bangla Airlines bol pravidelný medzinárodný osobný let z Dháky v Bangladéši do Káthmandu v Nepále, ktorý sa zrútil 12. marca 2018 počas pristávania, pričom zahynulo 51 zo 71 ľudí na palube. Lietadlo Bombardier Q400 so 76 miestami, ktoré prevádzkovala spoločnosť US-Bangla Airlines, po havárii začalo horieť a 20 cestujúcich, ktorí prežili, utrpeli vážne zranenia spôsobené nárazom a požiarom. V čase nehody išlo o najsmrteľnejšie letecké nešťastie bangladéšskej leteckej spoločnosti a najsmrteľnejší incident s lietadlom Bombardier Dash 8 Q400. Komisia vymenovaná nepálskou vládou nehodu vyšetrila a vydala správu, v ktorej dospela k záveru, že pravdepodobnou príčinou havárie bola dezorientácia pilota a strata situačného prehľadu zo strany posádky lietadla. Správu kritizovala letecká spoločnosť a bangladéšsky zástupca v komisii, ktorý sa domnieval, že letoví dispečeri na medzinárodnom letisku Tribhuvan v Káthmandu nevykonávali svoju prácu správne a mohli nehode zabrániť. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (4)

Pepinec 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Souhlasím, že psychotesty by se měly provádět častěji. Především u chlapů, kterejm šéfuje ženská. Protože kdyby tak jako chlapy uměla ženská rozložit plast, bylo by po problému. ()

Sa.sa 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Příčina nehody byla : výlučně lidská chyba...! 😢😢😢 Jaj to byl zase masakr a hukot v pilotní kabině... Teda viděl jsem už hodně v tomto seriálu, ale toto je neuvěřitelné..! 🤔🤔🤔 ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Neviem, čo užívateľa DanJ rozčertilo natoľko, že tejto časti dal odpad, asi neznáša Nepál. V každom prípade ide o kvalitný diel, ktorý opäť dokazuje, že psychotesty treba robiť pravidelne a asi vo všetkých funkciách. Hlavne tam, kde je zodpovednosť za ľudí, začať by sme mohli kľudne aj politikmi. ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama