Reklama

Reklama

Zbav nás všeho zlého

  • USA Deliver Us from Evil
Trailer

Obsahy(1)

Katolický farář Oliver O´Grady znásilnil stovku dětí. Jeho zpověď umožňuje nahlédnout do korupční hierarchie církve, jejíž představitelé mu poskytovali ochranu, ačkoliv o jeho jednání věděli. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (61)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Znepokojivý dokument, ktorý otvára oči. Pôsobivo natočené, autentická spoveď a rozhovor so smilníckym farárom pridávajú na hneve a poburujú ešte viac. Ideály cirkvi sa rúcajú ako domček z karát. Paradoxne práve takéto filmy mohli byť prostriedkom ako si očistiť meno, no podobné spoločenstvá majú toho za ušami zjavne oveľa viac. 80%. ()

NinonL 

všetky recenzie používateľa

Odjakživa zastávám názor, že víra v Boha nemá s církevním mocenským konglomerátem, založeném na vyvolávání strachu a pocitů viny v lidech, nic společného. Je mi líto všech, co potřebují, tuhle berličku. Protože to není berlička, ale nenasytná a krvelačná chobotnice, schopná ve jménu vlastní moci a vlivu, čehokoliv. ()

Reklama

coscarelli 

všetky recenzie používateľa

V poho docu -ment, vlastne o tom, ako jeden stary dedek (a je ich o par stoviek viac) asi "trocha zle pochopil" biblicku hlášku: "Milujte a množte sa " A pomylil si pohlavie a vek osôb ( mnohí to robia este do TERAZ). Niektorí by si zasluzili poriadnu po prdeli trstenicou , take veci sa nerobia.no. Je pravdou že snimok niekoho šokuje, niekoho naserie,niekoho rozosmeje, a niekomu sa bude chcieť až plakať,aká je dnes nespravodlivosť v tomto svete. Cirkev= mafia. Dakujem , neprosím. ()

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Takéto silné emócie dokáže vytvoriť len sám život. To, že je cirkev mafiánske zoskupenie s jediným cieľom a tým je zarábať vie mnoho ľudí. Mnoho je ale aj tých, ktorý slepo veria jej čistote a dávajú jej obrovskú moc. Moc, ktorá stojí dokonca nad zákonom. Keď sa už chce cirkev tak dištancovať od okolitých svetských vecí, prečo nezaviedla povinnú kastráciu farárov? Niečo na spôsob obriezky v židovstva, s ktorého pôvodne vzišla. Praktiky ktoré sú bežné v podobne hierarchicky fungujúcich drogových organizáciách fungujú aj tu. Nehľadiac na obete z radov zákazníkov obchody frčia ďalej takže nič sa nestalo, nikto nič nevidel a prípadne sa zaplatí mlčanie. Je smutné, že oči mnohým otvorí až rodinná tragédia. Jeden za všetkých, všetci za jedného...koľkých miništrantov skrýva potom vo vatikánskej kopke herr Sweinzinger? Do pekla pôjdu všetci papeženci bez rozdielu! Hnus! ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Oliver O'Grady bol kňazom vyše 30 rokov. Počas tejto dlhej doby hlásania dobra, lásky či porozumenia, znásilnil vyše 100 detí. Arcidiecéza ukončila jeho konanie svojským spôsobom. Presunula ho na inú farnosť, kde od začiatku mohol páchať to, s čím prestal v predchádzajúcom "kraji". Tento dokument je "úprimnou" spoveďou muža v rúchu, ktorý páchal činy nad ktorými sa rozum zastavuje. Vyobrazuje úprimnú spoveď ľudí, rodín, ktoré s ním prišli do styku v "dobrom i zlom", ale aj postoj samotného Vatikánu. Je len na Vás ako sa na danú vec pozriete. Každopádne - Boh s týmto nemá nič spoločné. Alebo, jedine - že by nebol. ()

Galéria (4)

Súvisiace novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (viac)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (viac)

Reklama

Reklama