Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisérská dvojice J. Michael Straczynski a Sara Barnesová se ujala sci-fi dramatu, které navazuje po několika letech na oblíbený televizní seriál. Ocitáme se ve 23. století, deset let poté, co se John Sheridan (Bruce Boxleitner) stal prezidentem Mezihvězdné aliance a připravuje osudové sjednocení Babylonu 5, které by mohlo zachránit Zemi před blížící se zkázou. Katastrofě však může zabránit jen tím, že sleví ze svých zásad. Plukovnice Elizabeth Lochleyová (Tracy Scogginsová) se zase musí postavit nečekanému vetřelci, díky jehož přítomnosti se Babylon 5 stává volným přístavem na křižovatce mezi nebem a peklem. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (26)

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Prvý príbeh o zamestnancovi Babylonu 5, do ktorého vstúpil diabol jakž-tak ujde. Prenesenie tematiky posadnutosti pekelnými silami a exorcizmu do medzihviezdneho priestoru sa spočiatku javí ako zaujímavá myšlienka, no po čase to celé akosi stratí šťavu a ani záverečné rozuzlenie nefunguje tak prekvapujúco, ako si tvorcovia filmu zrejme želali. Druhý príbeh v ktorom prezident Medzihviezdnej aliancie Sheridan trávi čas s mladým centaurským princom regentom, pričom bojuje s rôznymi temnými vnútornými pohnútkami zrejme uspokojí iba zarytých fanúšikov seriálu, lebo mňa príliš neoslovil. ()

ripo 

všetky recenzie používateľa

Ako milovník sci-fi by som nikdy nebol predpokladal, že dám 1 hviezdičku Babylonu ... Kopec filozofujúcich drístov o nebi a pekle ... tak z toho by mohla byť akurát tak dobrá rozhlasová hra zo štúdia Banská Bystrica ... Obrovské sklamanie. A pritom mi bolo podozrivé, prečo dali film rovno na nosič, bez kinopremietania .... Teraz už chápem. V kinách by ľudia hromadne umierali v kreslách nudou. ()

Reklama

Magneto 

všetky recenzie používateľa

Lost Tales je viacmenej klasická B5 dvojčasť, avšak srší z nej nostalgia B5 univerza, čo určite poteší skalných fanúšikov Babylonu 5. Prvý príbeh sa točí okolo prítonosti diabla na stanici, tento príbeh ma veľmi nenadchol, na môj vkus sa Straczynski veľmi vyhýbal tým najpálčivejším otázkam...Ale druhý príbeh prezidenta Sheridana je super. Jedna z tých lepších epizód a objaví sa v nej môj obľúbený technomág Galen, opäť úžasne zahraný. Technická úroveň odráža pokroky v počítačovej grafike, takže úvodný výbuch Babylonu 5 je stokrát lepši ako v Sleeping in Light. Celkovo dávm hodnotenie 4 hviezdičky, ale to len z nostalgie. Hádam sa ďalšie časti tejto antológie vydaria viac. PS: Veľmi sa mi páčilo ako tvorcovia vzdali úctu zosnulým členom "posádky", keď na otázku novinárky, či sa desiateho výročia založenia Interstelárnej Aliancie zúčastní aj doktor Franklin odpovie Sheridan že nie, pretže sa pridal k G`Kharovi na jeho ceste objavovania vesmíru... ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Posledný film o Babylone 5, tentoraz však netočený televíziou, ale ako kinofilm. Vidno to hlavne na dobrých efektoch, nové hviezdne lode sú parádne, zápletka filmu rozdeleného na dve časti však nijako nevytŕča medzi ostatnými filmami. Prvá časť - s hororovým nádychom - skončila skôr ako začala a hoci je pozareteľná, nemá príliš čo ponúknuť. Druhá časť filmu o technomágovi, ktorý Sheridenovi ukazuje možnú skázonosnú budúcnosť, je podstatne lepšia. Je síce viac o dialógoch, ale bolo to zaujímavé, škoda tej nižšej stopáže. Chýbali všetci ostatní hlavní protagonisti seriálu, vlastne boli iba slovne spomenutí. 4 slabšie hvezdy si to zaslúži, ale takýto kult by si predsalen zaslúžil uchvácujúcejšie zakončenie. ()

PKD 

všetky recenzie používateľa

1.story...The Exorcist (neRkový;) ve vesmíru, není pro mě osobně, špatný či nezajímavý (navíc, hraje v něm Bruce Ramsay z toho nešťastného Hellraisera IV), ale ten druhý mu s přehledem nakopává zadnici. A suprově vylepšené CGI, je fakt žraso. Poté mě vždy napadne, jaké by to bylo maso, udělati s B5 to, co se Star Trek TOS či TNG. Byť ten 2.ST s., to dle mého zase tak nutně, nepotřeboval a pokud by to nedělali kvůli Blurej discům, tak by k tomu asi nedošlo.;-) Bod navíc, za Galena.:) a pokud máte bonusy, tak si pusťte krátkou taškařici, s názvem...Sock Puppets Issue. Já se vždy u toho řežu smíchy! Tady to je...https://www.youtube.com/watch?v=pYQ5A50lj8I od času 2:24 ;-) Enjoy! Ponožky válí!:) P.s. a všimněte si, totální pokrové tváře samotného tvůrce po celou dobu.;-) ()

Galéria (20)

Reklama

Reklama