Reklama

Reklama

Keď si raz vnútri, už sa nikdy nedostaneš von. Šestica študentov nastúpi na univerzitu, kde údajne straší.
Madison McBridová dodnes trpí nielen traumou zo straty pomäteného otca, ktorý zomrel, keď mala deväť rokov, ale aj traumou z minuloročnej samovraždy svojho milovaného brata. Madison chce prekonať svojich démonov, a tak sa rozhodne nastúpiť na Univerzitu Richarda Millera, kam dochádzal aj jej brat. Na prechádzke po areáli sa stretne s čudáckym školníkom Wilburom Mackeyom, ktorý jej povie, že tu vraj straší. Madison si tam však rýchlo nájde nových priateľov - od drog abstinujúceho Holta, strešteného Stringa, sexuálne zneužitú Ivy a Mayu a tiež vtipkára a atléta Tommyho. Všetci spolužiaci trpia určitými traumami. String objaví na internete správu, že v roku 1935 ich internát a ďalšiu opustenú časť spravoval Dr. Magnus Burke a ústav bol útočiskom pre problémových a nebezpečných tínedžerov. Roku 1939 však proti šialenému doktorovi povstali stážisti a odhalili pravdu o jeho liečbe, resp. o jeho zabíjaní. Ukáže sa, že Dr. Burke v budove stále je a hľadá duše, ktoré by mohol mučiť... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (94)

Adramelech odpad!

všetky recenzie používateľa

Film ukazuje skupinu antipatických spratků, kteří si o zákrok vraždícího ducha vysloveně koledovali. Škoda, že je nestačil odrovnat všechny do třiceti minut, to by se na ten film snad i dalo koukat. Neohrabané pokusy o retrospektivní psychologizování postav působily trapně. Termín "bezduchá tupárna", jímž zde jeden kolega charakterizoval scénář, sedne jak prdel na hrnec. Celkově hodně chabý horor. ()

mira.l 

všetky recenzie používateľa

Jedna hvězdička za jediné pozitivum tohoto kusu, kterým byla Sarah Roemer, a nemám tím na mysli zrovna tu scénu, kdy byla nahá ve sprše. Ach jo, proč tahle holka nemá taky nějaké seriózní role, které by jí daly vyniknout?? Začátek nevypadal špatně, ale pak se to zvrtlo do úplné pitomosti, nelogické přemisťování postav v prostoru a snad i v čase, duchařina, tma na obrazovce, no nic pro mě. ()

Reklama

Heroine odpad!

všetky recenzie používateľa

Takhle neuvěřitelně slabý, neoriginální, a nelogický horor, je větší ztráta času než koukat 93 minut do zdi. Ani jeden nový nápad, příšerná parta idiotů jako hlavní postavy, je to nudné, ani jedna scéna není strašidelná, dokonce ani na leknutí. K tomu hromada směšných blbostí, které straší jen tupé vypatlance (tlustá šídla na lobotomii, poblikávání světel, nebo doktor, který vypadá prostě jako doktor), a ještě k tomu nedůvěryhodná napucovanost všeho, kdy nevěřím nikomu že byli v minulosti feťáci, potenciální sebevrazi, nebo že je zneužívali rodiče. Všichni vypadají jako debilové z reklamy na prací prášek. A to finále v lese? Totální ostuda! ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Tento film vidím po rokoch a 1* musím zobrať. A aj tie 2* sú asi na tento film veľa, ale tie zatial ponechám. Keď som pred rokmi dal 3*, asi sa mi na nom niečo páčilo, ale teraz to bola čista hrôza. Nezabalil som to lem kvôli Sarah, na ktorú sa veľmi dobre pozerá a aj herecky bola jednoznačne najlepšia. Dialógy ako z materskej školy, postavy sa chovali totálne jeble a kopírovanie Freddyho sa teda vobec nevydarilo. Freddy mal štýl, vtip a efektnosť, čo tento trápny doktor nemal šancu sa k nemu ani priblížiť. Celé to bolo ako zo zlého vtipu a čoraz viac ma iritoval, chvalabohu to zachránili titulky na konci filmu. Tak 1* za Sarah a tá druha za aspoň trocha slušne znázornene vraždy. A dúfam, že sa už tak ľahko nestretneme. ()

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

** a půl. Azyl má v sobě výrazný potenciál i divácky oblíbený námět, který je však bohužel až příliš pečlivě zabalen v moderních žánrových klišé s doplňkem osvědčených "teenagerských" postupů. Film má být horor, ale já se snad ani chvíli nebála, ani se nelekla. Atmosféra poměrně žádná, nijak výrazná. Jako by čekala za dveřmi, ale pan režisér nechtěl otevřít. Takto na Vás prokukuje jen klíčovou dírkou. Výrazným prvkem je také psychologická stránka "problému." Tvůrci sází na duševní rozbory jednotlivých postav a pátrají v minulosti po původech jejich chování. Velká část dialogů v těchto sekvencích však působí křečovitě a nepřirozeně, místy až směšně. Rozhodně to mohlo být lepší. Takto jen průměr, a to ještě s (velkou) bídou. ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama