Reklama

Reklama

Tepuy - Cesta do hlbín Zeme

všetky plagáty
Trailer

Obsahy(1)

Tepuy - dlhometrážny objaviteľský film o výprave slovenských jaskyniarov na Chimanta, jednu z päťdesiatich troch stolových hôr vo Venezuele. Dobrodružstvo na ostrove času, kde sa na povrchu i v podzemí zachovali prastaré rastliny a živočíchy. Strhujúci príbeh v gigantickom labyrinte najstarších jaskýň sveta, ktoré v tvrdom kremenci vyleptala voda a kolónie bizarných organizmov. Expedícia do trezoru času, kam ešte človek neprenikol... Kde si objavitelia pripadajú ako votrelci... Kde si v lone matky Zeme kladú základné otázky o mystériu života a ľudskej existencii. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (43)

kinej 

všetky recenzie používateľa

Další z řady úžasných Barabášových dokumentů. I zde vidíme plno autentických záběrů přetékajících adrenalinem. Lépe dokument o expedici snad ani natočit nelze. Krom přenádherných a unikátních záběrů z jeskyní a povrchu stolové hory musí každého, kdo vnitřně sní o skutečném dobrodružství, chytit za srdce i doprovodné vyprávění. Díky takovýmto filmům si může člověk přičichnout k adrenalinu i ve pohodlí obývacího pokoje. To sice asi není úplně ono, ale minimálně to vypovídá o síle Barabášových záběrů. ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Palo Barabáš je frajer a obdivudodný človek, v tomto zmysle nemôžem povedať viac ako RESPECT!:) Tepuy je ďalší zaujímavý exkurz na stolové hory Venezuely, tentokrát pod povrch obrovitých skalnatých masívov, do neprebádaných jaskýň. Téma "jaskyniarstva" mi veľmi blízka nie je, ale Barabáš opäť presvedčil. Ekvilibristická kamera, pútavé monológy a hypnoticky krásne scenérie jednoducho musia zaujať. Napriek tomu som sa pristihol (zvlášť k záveru) že sa trošku nudím a mal som pocit ako by bolo posledných 15 minút zrýchlených a tak trochu (sorry za výraz) odfláknutých...Barabáš ani náhodou nepodliezol svoju vysoko postavenú latku, no tentokrát to nevidím na plný počet. Možno aj preto, že som rozmaznaný kvalitou predchádzajúcich 7-mych vzhiadnutých filmov od tohto "dokumentárneho génia":) ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Pavol Barabáš hovorí o tejto expedícií ako o niečom čo mu dalo poriadne zabrať. Je to pochopiteľné. Po expedícií z Novej Guinei, ktorej následkom bola operácia kolena a siahodlhé zotavovanie , sa vybrať po nepreskúmanom teréne objavovať kremencové jaskyňe na stolových horách, je predsa len tvrdý oriešok. Počas prvých dní expedície sa rozbije jediná dostupná kamera a jej opravenie a funkčnosť je potom braná ako zázrak. Všetko nasvedčuje tomu, že tieto jaskyňe ešte nechcú byť objavené. Čo je umocnené aj faktom, že všetky vzorky nových foriem života sú na letisku ukradnuté. Jediné čo zostalo sú zážitky a tento záznam. Jedná sa o objaviteľskú expedíciu, plnú nadšencov, ktorý nám ukazujú a približujú niečo o čom nemáme ujasnenú predstavu. Ťažkosť celej expedície je na kamere jasne viditeľná. Znova sa vraciame na miesta, ktoré poznáme z Amazonie Vertical, ale ktoré sú náročnosťou niekde úplne inde. Jeden z tých lepších Barabášových dokumentov, kedy sami nevieme čo nás čaká, a Barabáš to ešte umocňuje legendami a povesťami, ktoré jaskyňe obklopujú. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Ako vždy barabášovsky zaujímavé a nabušené. Zaujímavá práca s technickou "postprodukčnou" stránkou, ale... V jaskyni sa da tažko dačo zázračné natočiť a potácanie sa v "zelenine" je postupom času únavné (zaujímavo však korešponduje s "únavou" účastníkov expedície). Zo začiatku energické, vyvolávajúce túžbu objavovať, nakoniec sa však prebúdza túžba vrátiť sa domov... ()

ripo 

všetky recenzie používateľa

Najkrajšia príroda je v džungli .... Najkrajšia džungľa je tá juhoamerická ... Stratený svet A.C.Doyla však možno nájsť len na stolových horách Venezuely ... Nádherný film, ani nie tak svojim dejom, ale svojim prostredím, tou krásou a panenskou nedotknutosťou a vedomím, že chodíš po miestach, kam ľudská noha nevstúpila, kde okolo teba žijú myriády živočíchov, o ktorých nikto nepočul a nikto ich nevidel ! ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama