Reklama

Reklama

Moje čučoriedkové noci

  • Česko Moje borůvkové noci (viac)
Trailer 1

Elizabeth (Norah Jonesová), sklamaná mladá žena, sa vydáva na púť po Spojených štátoch, aby spoznala samu seba a vyliečila si zlomené srdce. Na potulkách prežíva nečakané situácie - filozofuje s majiteľom nočnej kaviarne, odhaľuje zúfalé plány hazardnej hráčky, ktorej sa lepí smola na päty, a spoznáva zničený vzťah medzi policajtom a jeho spurnou manželkou. Všetky tieto zážitky menia Elizabethin prístup k životu, vzťahom a nakoniec aj k sebe samej. Oslobodzuje sa od pút minulosti a objavuje novú cestu, na ktorej konci čaká naozajstná láska. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (360)

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Je to nuda; děj nemá spád. Začátek filmu, zápletka, pak se jakoby musí hodinu a půl odehrávat víceméně nezajímavý příběh, aby se děj mohl vrátit zpět na začátek a bylo možné celý snímek ukončit rádoby happy-endem. S hereckými výkony nemám problém, Natalie Portman byla nejsvětlejším místem filmu, kdy jsem se chvíli i bavil. Ale sebelepší herecký výkon nevylepší nezáživný scénář. ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Nie je to az tak prazdne vykradanie seba sameho ako u Kima s Breath, ale horka pachut na jazyku ostava aj po "skonzumovani" a krasne obrazy vyzeraju u Wonga tentokrat gycovejsie ako kedykolvek predtym. Kto nevidel jeho predchadzajucu tvorbu, pravdepodobne zakusi jeden z najchutnejsich blueberry pie. Ostatni si iba smutne povzdychnu, ze predavat dvojdnovy kolac ako prave cerstvo napeceny, sa nerobi. Jeho chut je uz iba pomalo sublimujucim vyparom toho neopisatelne krasneho a melancholickeho, co HK kucharik vedel dakedy znamenite piect. PS pre zvieratko za plotom: Royston mal zial pravdu :( 5/10 ()

Reklama

teutates 

všetky recenzie používateľa

Príbeh o láske, ktorý je takpovediac podaný úplne inak ako obyčajne... prielom sa nekoná a aj keď mená hercov, ktorý plnia záverečné titulky sú svetoznáme a sľubujú kvalitu, opak je pravdou. Zišli sme sa tu dnes aby som Vám s poľutovaním a patričným sklamaním oznámil, že tu sa niekto sekol! Myšlienkové pochody, vnímanie lásky a následne prevedenie ma neoslovilo a v celku mi nič nedalo... Čučoriedkový koláč taktiež nemusím! 4/10 ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Kar wai Wong vyvoláva vďaka svojmu menu a hereckému obsadeniu vysoké očakávania. Keďže poznám dva jeho ázijské filmy, žiadne očakávania som nemal. Napriek tomu mal film ničím neupútal. Žiadne silné myšlienky (aj keď sa tak tvári), žiadna katarzia, žiadna scenáristická logika. Toto je typ filmu, pri ktorom musíte rozprávať v spoločnosti, že sa vám páčil, inak si o vás budú myslieť, že pozeráte iba blockbustere. Tak spoznáte pseudointelektuálov. Bavil som sa viac menej iba hviezdnou účasťou. VIDENÉ ZNOVA: Aj by som dal tri hviezdy, je to celkom príjemné, ale keď je dramatickou potrebou hlavnej postavy kúpa ojazdeného auta a režijný štýl, využívajúci pri každej scéne trhané spomalovačky, pripomína príjazd rútiaceho sa vlaku v akčných filmoch Tonyho Scotta, tak sa k tomu neodhodlám. Sympatická myšlienka mala byť podaná výstižnejšou formou. ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Nevím, proč tohle někdo vydává za artový snímek (asi kvůli asijskému jménu a původu režiséra...exotika je sama o sobě vnímána jako art), coby zástupce žánru romantický film je to však snímek nadprůměrný a hodně povedený. Jde o ten progresivní přístup, neortodoxní rámec, který Kar-wai Wong i coby scénárista, svému romantickému dramatu dává. Dva se sice na začátku potkají a na konci to skončí podle očekávání, ale vše mezitím je dosti osobité - narativní složka si chytře pohrává s osudovostí, konec předznamenává začátek druhého, nově vznikající vztah je potřeba konfrontovat se vztahem právě dohořivším (výtečná dějová odbočka v podobě rozpadu manželství notorického alkoholika-policisty a alkoholičky), sama sebe je hrdinka nucena konfrontovat se svým charakterovým opakem, aby došla k racionální sebereflexi... Dějová linka je koncipována jako několik až přízračných barových zastavení (epizodičnost je pro tenhle styl zřejmě dogma...), opojný trip (road-movie) po barech amerického středozápadu, odér barové ospalosti a malátnosti (symbolizující i těkání hlavní hrdinky) je formálně tvořen zpomalenými záběry, které v tomhle snímku jednoznačně dominují. Zpomalení a detaily evokuje neustále příchod čehosi stěžejního, možná osudového...celé to barové bloudění je vlastně osudová cesta k nejmenovanému baru newyorskému... Do toho Kar-wai Wong přimíchal několik klipových sekvencí, dění v baru většinou snímal zpoza výkladního skla skrze sofistikované nápisy (symbolický ,,ključ" v azbuce), nádherně si vyhrál s obrazem a ozdobil Moje borůvkové noci silnou vizuální stránkou... Příjemný, neprávem podceňovaný romantický snímek... ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (10)

  • Pro Kara Wai Wonga první anglicky mluvícím film, který režíroval. (HappySmile)
  • Norah Jones ani režisér nemají rádi borůvkový koláč. (HappySmile)
  • Název Jeremyho kavárny "Klyuch" znamená rusky klíč. Na předních dveřích je vidět tento název v azbuce. (HappySmile)

Reklama

Reklama