Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhujúci príbeh plný lásky, túžby a intríg rozpráva o vzťahu dvoch sestier Anny a Mary Boleynových, ktoré bojujú o priazeň kráľa Henricha VIII. Jediné, čo sa môže postaviť medzi dve sestry je kráľovstvo. Historická výpravná dráma Kráľova priazeň sa odohráva na dvore Henricha VIII. Zrada i milostné vzťahy sa odohrávajú na pozadí udalostí, ktoré odštartovali anglickú reformáciu. Strhujúci príbeh plný lásky, túžby a intríg rozpráva o vzťahu dvoch sestier Anny a Mary Boleynových, ktoré bojujú o priazeň kráľa Henricha VIII. Život mladučkej Mary je lemovaný rozhodnutiami jej otca a strýka. Vo chvíli, kedy sa kráľ začne obzerať po milenke, majú Boleynovci v ohni hneď dve želiezka. Ich cestu hore, po spoločenskom rebríčku nesmie totiž nič ohroziť. V dobách, keď o osude žien rozhodovala rodina, Mary nasledovala pravidlá a Anna sa rozhodla vzoprieť. Túži zvíťaziť nielen nad svojou sestrou, ale aj nad samotnou Katarínou Aragonskou. Chce sa stať anglickou kráľovnou... (TV Wau)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (500)

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Romantika z červenej knihovny alebo historické drama? A čo tak oboje naraz? Fajn, povedal si niekto z hora. Do party zregrutoval na post režiséra neznámeho zelenáča Justina Chadwicka a ako ústrednú dvojicu doporučil slečnu Portman a slečnu Johansson. Hej, hej, môže byť, no nie? Rozhodne, ak by režisér vlastnil nejaké užitočné skúsenosti. Bohužiaľ podobné rozumy ešte jaksi nemal kde nachytať a tak sa nám naskytol pohľad len na slabučko nadpriemerný snímok.. __ Scéna strieda scénu, intriga intrigu a medzi tým rozruchom môžme pozorovať náznak stredovekého dejstva. Všetko je na svojom miesto, všetko je naozaj v poriadku, ale.. mená ako Portman-ová, Johannsson-ová a Bana jednoducho nemôže utiahnuť začiatočník (a teraz sa ospravedlňujem za moju úprimnosť) bez výrazného talentu. A práve v ňom spočíva kameň úrazu. Nevravím, že celý film stojí za starú bačkoru, to rozhodne nie. Počas 115 - tich minút som odbíjajúci čas sledoval naozaj minimálne, čím chcem vlastne naznačiť, že "Králova přížeň" sa v žiadnom prípade nevlečie - práve naopak, odsýpa veľmi plynulo, ba až rýchlejšie než by ste predpokladali. No každopádne sa dala udalosť tohto rangu sprezentovať vo výraznejšej a kvalitnejšej forme. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Taká otázka: Koho napadlo, že by Chadwick mohol zvládnuť takto veľký projekt?? Televízny režisér možno, ale režisér Ríma, Tudorovcov alebo Hry o tróny a nie toto. Historická dráma o sexe, so Scarlett a Natalie, to mohol (a mal) byť kult a je to iba limonáda. Cudná limonáda s minimálnu ochotou pritlačiť na pílu, pričom si to látka vyžadovala. Pri všetkej objektivite, odmyslite si že každú nepodstatnú rolu hrá nejaký známy herec a čo vám ostane? Červená knižnica. Koniec to potom trochu zachraňuje (byť je ľahko predvídateľný), ale nudu z dvojhodinového sledovania prázdneho uslzeného príbehu o intrigách jednej šlapky, rozhodne nevynahradí. PS: Obsadiť ústrednú duo do spoločného filmu bol vynikajúci marketingový ťah, uznávam, lenže sú obsadené opačne. Ich výzor, vystupovanie, imidž aj celá ich kariéra hovorí o tom, že Natálka je neviniatko a Scarlett vamp. Divný casting. ()

Reklama

Jacinda 

všetky recenzie používateľa

Wow, dvě nejlepší herečky v jednom filmu? samozřejmě přichází srovnání se seriálem Tudorovci. Hodně mi pomohl abych se orientovala v postavách. A Kateřina ze serálu je určitě lepší a vznešenější. Problém u filmu nastává v nevyrovnanosti děje. rozvleklé intro a rychlé smrti. ovšem nemění to nic na kvalitě hereckých výkonů. ()

teutates 

všetky recenzie používateľa

Svedomie mi nedovolí neporovnávať to so serialovým kolegom "The Tudors"... no a ak to v tomto prípade porovnám "Tudors" vedie minimálne o triedu. Kráľová priazeň nie je zlým snímkom ale nefunguje ako ma... intrigy, zlosť, slasť, podlosť, klamstvo tuna necitím v takom množstve ako som mal možnosť vidieť tam... 6/10 ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

„Á, Boleynovic děvky..“ Královský dvůr Tudorovců plný intrik, sňatků z rozumu i nerozumu a pokládání hlav královen na špalek odměnou za neschopnost zplodit mužského následovníka trůnu. Ideální prostředí pro chytré Boleynovy dcery, které, ač se o nich tolik nemluví, velmi významně otáčely kormidlem Albionu 16.století. V čem má prsty BBC je už tradičně ku prospěchu věci bez rádoby efektních pozlátek a navíc podporované precizními hereckými výkony (za všechny bych jmenovat trojici Thomas, Bana a šestiprstá čarodějnice Portman). Chápu, že byla jiná doba, ale čekání se ztrátou panictví na svatební noc a navíc v košili odkrývající maximálně 10 % těla se mi jeví jako značně nepraktické a buďme rádi, že tento zvyk již prakticky vymizel, neboť se tím vyloučila hrozba zakoupení mrtvého zajíce v pytli.. ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (41)

  • Charlesově manželce Kateřině nebylo v době svatby sedmnáct, ale třináct let a byla nejprve zasnoubená s Charlesovým synem, ale když mu zemřela manželka, zasnoubení zrušil a sám se s Kateřinou oženil, vzal si ji v den, kdy Anna Boleynová rodila Alžbětu. (ČSFD)
  • Veľká časť natáčania sa odohrala v Kente v Anglicku, hoci hrad Hever sa nepoužil, napriek tomu, že bol pôvodnou domácnosťou Thomasa Boleyna (Mark Rylance) a rodiny v rokoch 1505 až 1539. Namiesto reálneho Toweru bol použitý hrad Dover, Penshurst Place zas zastupoval londýnsky Whitehall. Domov Boleynovcov predstavoval Great Chalfield Manor vo Wiltshire. Ďalšie scény sa natočili aj v Derbyshire (Cave Dale, Haddon Hall, Dovedale). Film sa natáčal od septembra do 13. decembra 2006, no z dôvodu nutných opráv bolo od 30. augusta do 22. septembra 2007 dokrútených niekoľko scén. (Arsenal83)
  • Film zobrazuje Katarínu Aragónsku (Ana Torrent) s tmavými vlasmi a olivovou pokožkou. V skutočnosti mala Katarína gaštanové červené vlasy a svetlú pleť. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (viac)

Holky a tradiční britská romantika

Holky a tradiční britská romantika

13.05.2008

Ellen Page může zapomenout na volné, pohodlné ošacení, které nosila jako těhotná Juno. Brzy si navleče těsný korzet. Vydá se totiž do viktoriánského 19. století a stane se Janou Eyrovou, mladou… (viac)

Scarlett přijde o hlavu

Scarlett přijde o hlavu

12.01.2008

Když chcete hezkou mladou herečku, která dobře vypadá v historickém kostýmu, zavoláte Keiru Knightley (viz trailer na její novinku The Duchess)... anebo Scarlett Johansson. Ta se brzy ukáže v… (viac)

Reklama

Reklama