Reklama

Reklama

Kým predchádzajúce filmy trilógie X-Men sa odohrávali v nie príliš vzdialenej budúcnosti, príbeh o Wolverinovi sa odohráva v 70. rokoch minulého storočia. Dej sa vracia k počiatkom Wolverinovej (Hugh Jackman) hrdinskej kariéry i tragickým udalostiam jeho života, z ktorých ho najviac poznamená smrť osudovej lásky Kayle Silverfoxovej (Lynn Collinsová). Jej smrť spôsobí, že sa Wolverine zapletie sa s tajným vládnym vojenským programom Weapon X, ktorý mu navždy úplne zmení život. Pod velením Williama Strykera (Danny Huston) sa sformuje tajná vojenská jednotka Team X, zložená výlučne z mutantov. Jedným z nich je tiež Viktor Creed alias Sabretooth (Liev Schreiber), neskrotná bytosť s neuveriteľnou silou. A práve s ním musí Wolverine zviesť svoj najťažší súboj... (TV JOJ)

(viac)

Videá (12)

Trailer 4

Recenzie (1 369)

robbiee 

všetky recenzie používateľa

[imdb: 6.8/10] | me: Hugh Jackman to nehrá, on proste je Wolverine. Neviem si predstaviť ako by som hodnotil ten film bez Jackmana,... ale našťastie ani nemusím, pretože tam bol a dodal tomu filmu, ktorý ma už aj v samotnom názve titulného hrdinu, ten správny "drive". Je vidno, že sa Jackman na túto rolu tešil a že pre neho už aj samotná postava Wolverina znamenala veľa. Samotný príbeh ako prequel k X-Menom je o ňom, jeho bytí, minulosti a zrode ... Ak niekto čakal čosi hlbšie a duchaplnejšie, tak sa pravdepodobne sklamal, ja však nie. Jedná sa o komixovku, kde proste dokonalý - Wolverín bojuje a cerí drápy, je zlý a chce svoju pomstu. Spolu s pohľadom do životov jeho vtedy mladých bodúcich x-kolegov sa dozvedáme čosi viac o tom ako to celé bolo. Miestami je však všetko trochu chaotické a jazda je až príliš zbesilá (hoci sa jedná o komixovku kde je takmer všetko dovolené, pár scén - priam až divočín by som vynechal),... čo spôsobuje pocit x-presýtenia, ale vždy ak je toho takmer veľa, odniekiaľ sa vynorí Wolverín so svojími drápmi a to je radosť sa pozerať. Tento film je o ňom a on tam je zobrazený dokonale. To je základ. ()

Psema 

všetky recenzie používateľa

Ratner udělal svého času odvážný krok, že na to šel po svém a místo Singerovy promyšlené psychologie vsadil na pozlátko a všudypřítomný efekt. Hood na to jde (naštěstí/bohužel) podobně a tahá Wolverina béčkovými cestičkami až k předpokládanému konci. Úvod je slušný, prostředek malinko trpí naivitou scénáře a dialogů, ale od chvíle, kdy Wolvie odhalí skutečné Strykerovy záměry, jsem se bavil náramně. Wolverine je de facto komiksovou verzí Komanda - tupý je rozhodně dost, ale má hlášky, má solidně odvedené akční scény a zatímco v etalonu osmdesátek stojí vysvalený Arnie, tady je sexy (a vysvalený) Jackman, na němž je ten zápal pro věc vidět neustále. Ano, Singerovým filmům se už asi nikdy nikdo nepřiblíží, ale z hlediska letního popcornu je Wolverine víc než slušný. A že je to trochu jízda rychlíkem, která toho o "Rosomákovi" zas tak neřekne? Ruku na srdce... vzhledem k tomu, v jaké části jeho života se film "musel" odehrávat, toho ani víc říct nemůže. Zrovna Wolverine má sám o sobě největší potenciál úplně jinde. ()

Reklama

somnar 

všetky recenzie používateľa

Nakonec zklamání. Wolverina bych srovnal s loňským Neuvěřitelným Hulkem. Tam bylo taky všechno na správném místě, na plátně ale ve výsledku nefungovalo nic. S tímhle konceptem už u mě prostě komiksové adaptace neuspějí. Koukat se na to dá, ale ničím vás to nestrhne. P.S. Horší triky letos pravděpodobně neuvidíme. 60% ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Film bez režiséra. Profi štáb si dal spicha bez šéfa a natočil Wolverina. A výsledkom je čačaný festival rutinných kompromisov a vykastrovanej pásovky betonujúcej potenciál za 1000000 mutantov. Aj ten Rattner aj keď už zďaleka tak nežďímal bohaté X-Menovské universum ako Singer, aspoň dokázal ulahodiť akčnému oku. Gavin Hood, režisér? Sa proste nedostavil. 50% ()

Arachneuss 

všetky recenzie používateľa

X-Men Origins: Wolverine je jako Coca Cola. Zaplatíte za ni, v pomalých doušcích si vychutnáte její chuť a za půl hodiny si uvědomíte, že byla naprosto stejná jako každá jiná a nic se na ní nezměnilo. Z Singerových X-Menů se stal vynikající akční film plný romantického patosu, jenž od průměru zachraňuje pouze titulní hrdina a stylový Gambit. ()

Galéria (114)

Zaujímavosti (71)

  • První prequel či spin-off v sérii o X-Men. (tyzmrde)
  • Přestože Wolverine (Hugh Jackman) po letu na ostrov skočí do vody, při vstupu do továrny nenese žádné známky namočení. I jeho účes vypadá stejně. (Mauzicek)
  • Postavy ve filmu jsou výsledkem práce tří generací autorů "X-Men". Wolverina (ve filmu Hugh Jackman) a Sabretootha (Liev Schreiber) vytvořili Len Wein a John Romita Sr., respektive Chris Clarement a John Byrne v 70. letech minulého století. Deadpoola (Ryan Reynolds) vytvořili Fabian Nicieza a Rob Liefeld během 90. let minulého století a John Wraith (Will. I. Am) vznikl díky Larrymu Hamovi, také v 90. letech minulého století. Program Weapon X byl ve světě "X-Men" poprvé představen Barrym Windsorem-Smithem v příběhu "Weapon X," vydaném v komiksech "Marvel Comics Presents" č. 72-84 z roku 1991. (HellFire)

Súvisiace novinky

Komiksový Gambit jako romantická komedie?

Komiksový Gambit jako romantická komedie?

01.10.2018

Komiksový Gambit, který se krátce objevil v cameu s tváří Taylora Kitsche v nezdařilém X-Men Origins: Wolverine, a má už x let dostat vlastní film, kde tentokrát hlavní postavu ztvární Channing Tatum… (viac)

Kdo si vyšlápne na Doctora Strange?

Kdo si vyšlápne na Doctora Strange?

16.11.2015

Marvelácký chirurg/kouzelník, který se podívá na plátna kin v listopadu 2016, už má za sebou natáčení v Káthmándú, hlavním městě Nepálu. Benedict Cumberbatch (Sherlock) se hned na to přesunul do… (viac)

Kdo natočí x-menovského Gambita?

Kdo natočí x-menovského Gambita?

15.11.2015

Mutantský zlodějíček z New Orleans, který umí manipulovat s kinetickou energií a rád hází karty, dostane už za rok tvář Channinga Tatuma (22 Jump Street). Gambit se sice objevil už v comicsovce X-Men… (viac)

Jak drsný bude Deadpool?

Jak drsný bude Deadpool?

03.07.2015

11. února 2016 čeká filmový reparát Deadpoola, ukecaného žoldáka, jenž si v X-Men: Origins utrhnul slušnou ostudu. Ryan Reynolds sice do nahláškované role seděl, jinak ale filmová verze postavy s… (viac)

Reklama

Reklama