Reklama

Reklama

V Saudskej Arábii dôjde k teroristickému útoku, pri ktorom zomrú desiatky zamestnancov ropnej spoločnosti. FBI vyšle do akcie svoj najlepší tím, vedený energickým agentom Ronaldom Fleurym (Jamie Foxx). Na vyšetrenie celej udalosti majú iba päť dní. Saudskoarabská realita im však uštedrí tvrdú životnú lekciu. Napriek tomu, že nechápu kultúru, v ktorej sú nútení dočasne žiť, a cez neochotu úradov spolupracovať sa im nakoniec podarí zdanlivo nepolapiteľným teroristom dostať na stopu. Otázkou ostáva, či nebude táto teroristická bunka pre štvoricu agentov a pár ich miestnych kolegov príliš veľkým sústom. (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (617)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Na Kralovstvi jsem sel s tim, ze podobnej film - Cerny jestrab sestrelen se mi nelibil, ale tohle toci Berg, jehoz filmy mam rad a tudiz jsem doufal. Ale mel sem tusit, ze jmeno Michael Mann tu neni jen tak pro nic za nic. Pokud je ve filmu akce, tak ji asi neni co vytknout, pekne realisticka, krvava a bez nakejch hrdinskejch scenek. Skoda, ze tu je poradna akce jen na konci a krome toho jen par malejch prestrelek. To mezi tim se tvari jak neco mezi reportazi CNN a dramatem ve stylu americani se zas do vseho serou. Takze mi film vetsinu casu pripominal film Michaela Manna, tudiz nuda. Nastesti se precejen sem tam projevi Berg a je tu nejaky odlehceni nebo vtipek. Ze zacatku me film naprosto zahltil desitkama jmen a udalosti, ze jsem mel problem se orientovat a pritom ve vysledku jde o obycejny vysetrovani teroristickyho utoku. Nemuzu rict, ze bych se vylozene nudil, precejen Berg Mannovi uplnou devku nedelal, ale ani me film nak vyrazne nezaujal a krome ty akce se tu vlastne nic moc nedeje. A ani ty herci nejsou nak vylozene sympaticky, nejlepsi je asi Cooper, Foxx spatnej neni, Bateman je zbytecnej, Piven je aspon vtipnej a Garner me rozcilovala. Ale hezky 3* to budou. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

Nadupané, emocionálne silné, efektné. Strich je šialený kolotoč, ktorý sa rúti od začiatku až do poslednej tretiny, kde sa už nevládzete držař a ani dýchať. A na konci spadnete, ako sa patrý. Obsadenie tiež bezchybné, Jamie Foxx to je... A že potom čo vadilo? Čo nedovolilo maximálne hodnotenie? Čo bolelo? Krutá pravda na konci. S elegantnosťou jednej vety. Od tej sa Vám chce plakať, no samý obsach filmu Vám to nedovolí. Barbarstvo. ()

Reklama

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Na zaciatok otvorene priznavam, ze nepatrim k Bergofilom, resp. nadsene chvalospevy niektorych kolegov nielen z tohto portalu na Bergov rezijny styl su mi zahadou. V mojich ociach aj Kralovstvom Berg (vo filme si strihol i par sekundove cameo) potvrdil, ze je "iba" zrucnym rutinerom, aj napriek pravdepodobne najputavejsim uvodnym titulkom tohto roku. Film nijak nevybocuje z ocakavatelnej trajektorie tak v linii pribehu, ako i v prevedeni akcie. Lenze tam, kde napr. u Bournea (i ked sa pohybujeme v odlisnych zanrovych mantineloch) permanentne rucna kamera viaze s kazdou dalsou akciou moje emocie do pevnejsie zaangazovanej vyvrtky, tam u Berga ostava iba ciste sledovanie scen bez zvysenia tepu. Vyssie napisane mozno brat ako nazor na film optikou bez politickeho kontextu. Ovsem Kralovstvo je typ filmu, kde sa k naviazaniu na sucasny stav vo svete nevyhnete a prave skrz tento kanal si chtiac-nechtiac k filmu vztah vytvorite. V tomto smere predstavuje film jednu z dalsich moznych rozbusiek polarizujuc nazory od "prilis jednostranne a nasilne proamericke" az k "nesmierne autenticke a kruto pravdive bez zjavneho pridrzania jednej ci druhej strane". Moj nazor z tohto hladiska sa pohybuje niekde v strede, vidiac vo filme priblizne v rovnakom pomere prvky obidvoch protipolov, spajajucich sa v nepekny obraz o chorosti nasho sveta nasou vinou. [Kontrolna projekcia] ()

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Naprosto klasická šablona, kdy maso je boj proti terorismu, knedle jakési vyšetřování a omáčka boj hodných proti zlým. A závěrečná věta to nevytrhne. Protože celou dobu sledujeme Američany, kteří se snaží být za hodné a poslední hláška je jaksi popřením toho všeho. Tohle nevypovídá nic o aktuálním stavu světové politiky, tohle si může myslet jen člověk, který v téhle oblasti má malý přehled. 70%. ()

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Řemeslo výtečné, Berg má akci v malíku, byť to všechno působí tak vypulírovaně, až je to neosobité. Schematismus ve vidění světa se dá unést, je cítit, jak moc se scénárista snažil o plastické vidění problému. Ne že by se to úplně povedlo, celkové vyznění ve stylu "všichni máme rodiny a máme je rádi, takže jsme jen lidi" příjemně otupuje závěrečná pointa. Nevím, jestli to chytře cynické vyznění chtěli tvůrci na poslední chvíli tlumit, volbu hudby jsem vážně nepochopil. Díky hereckým výkonům a opravdu frenetickým a nabušeným posledním dvaceti minutám se Království určitě vyplatí... Zvládnutá žánrovka, ale do brilance Manna či Scotta Peteru Bergovi ještě chybí značná dávka osobitosti. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (25)

  • Do kin doručen jako „Sand Trap.“ (HellFire)

Súvisiace novinky

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

07.03.2012

Wahlberg a Berg spojí síly. Po Bitevní lodi, jasném kandidátovi na popcornový výplach roku, se Peter Berg pokusí o něco vážnějšího a realistického ve stylu Království. Před časem se osobně seznámil s… (viac)

Foxx se šťourá v rasových vraždách

Foxx se šťourá v rasových vraždách

30.10.2007

Jamie Foxx se ožehavých témat neleká. Po vyšetřování bombových útoků na Blízkém Východě se opět spojí se scenáristou Království Mattem Carnahanem, aby se tentokrát popasoval s rasovými problémy.… (viac)

Reklama

Reklama