Reklama

Reklama

V roku 1966 sa neďaleko Saigonu odohrala jedna z najkrvavejších bitiek vietnamskej vojny. Počas záchrannej misie 11. apríla sa dvadsaťjedenročný medik William H. Pitsenbarger prezývaný Pits (Jeremy Irvine), rozhodol dobrovoľne opustiť bezpečie svojho záchranárskeho vrtuľníka, aby pomohol vojakom na zemi. S neobyčajnou odvahou a odhodlaním osobne zachránil a prepravil do bezpečia šesťdesiat mužov 1. pešej divízie americkej armády, ktorí sa ocitli uprostred ťažkej paľby odsúdení na istú smrť. O 32 rokov neskôr dostane mladý ambiciózny úradník Pentagonu Scott Huffman (Sebastian Stan) úlohu dokončiť posudok, ktorý má rozhodnúť, či údajné hrdinské činy vojaka Pitsenbargera vo vietnamskej vojne si naozaj zaslúžia najvyššie ocenenie za statočnosť - Medailu cti. Huffman zbiera svedectvá armádnych veteránov, ktorí boli priamymi účastníkmi bitky. Počas jeho vyšetrovania vyplávajú na povrch závažné a utajované skutočnosti, ktorých zverejnenie môže Scotta stáť viac než len kariéru. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (107)

angel74 

všetky recenzie používateľa

Snímek Nejvyšší pocta disponuje nesmírně silným příběhem a důležitou myšlenkou, jen se mi zdá, že ani jedno nedokáže opravdu prodat. Děj se neuvěřitelně vleče, chybí dramatické zápletky a závěrečná typicky americká vytleskávačka spolu s hromadou přehnaného patriotismu, sentimentu a patosu výslednému dojmu rozhodně neprospívá. Snaha ztvárnit lidské emoce a vyvolat v divákovi citové pohnutí se trochu minula účinkem. Tedy alespoň u mě. Nicméně musím připustit, že při pohledu na všechna ta herecká esa jsem si uvědomila, jak čas ve skutečnosti nehorázně rychle krátí dobu, která nám zde byla vyměřena. A to mě dojalo mnohem víc než samotný film. (50%) ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $20miliónovTržby USA $2,949,212Tržby Celosvetovo $3,331,111▐ Námet a teda dráma o vojnových veteránoch zaujme, slušné obsadenie, občas to šuchne o emócie ale určite v zručnejších rukách by sa z toho dalo vyždímať viac. /60%/ ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Z traileru to bolo trochu cítiť, no film je toho plný. Čoho? Patriotizmu, sĺz, cti, tlieskajúcich Američanov po stojačky...V podstate som dostal to čo som očakával, ale v kútiku duše som dúfal, že to snáď bude lepšie. Pripomína to rozprávku o dobrom úradníkovi z Pentagonu, ktorý našiel správnu cestu. Neveril som tomu čo vidím. Ja chápem, že musí byť niekto , kto to ocenenie musí overiť, ale aby sa s každým objímal, oplakával, púšťal večer lampióny..., to je možné len v americkom filme. Bojové scény boli celkom fajn, ale nebolo ich mnoho. U mňa bol vrchol trápnosti rozhovor úradníka s J. Hurtom tesne pred záverom, to bolo až otravné. Tlieskajúci záver po stojačky ma už neprekvapil, dal iba klinec do rakvy už aj tak slabého filmu. Dobrí a známi herci filmu nepomohli, toto by nezachránil ani Al Pacino. Váhal som v hodnotení, dve hviezdy by asi boli prísne, tak dávam také slabé tri. 50%. ()

Sharpooter 

všetky recenzie používateľa

Nejvyšší pocta je velmi, ale velmi dojemný film, u kterého se chytne za srdce snad každý. Sebastian Stan (jeho asi neznámější role - Winter Soldier) zde hraje hlavní postavu a musím říct, že bylo divné ho vidět jako úředníka než jako vojáka. Tato hlavní postava měla za úkol poskládat příběh jednoho padlého vojáka, aby mu mohla být 30 let po jeho smrti, za jeho hrdinství ve Vietnamu, udělena medaile cti. 30 let po jeho smrti! Je nutno podotknout, že je film inspirovaný skutečnými událostmi, a proto je to tak dojemné. Začátek filmu byl prostě pomalý, než jsme se dokousaly k příběhu padlého vojáka uběhlo snad 20 minut. Bylo zde hodně momentů, kterýma film natahovaly (například sestavování dětské postýlky a mluvení s manželkou, jako omlouvám se, ale proto tady nejsem..) a taky hodně momentů kdy jsem se chytal za hlavu. Rozuzlení příběhu bylo na můj vkus moc rychlé na to, jak se film celou dobu táhl a protahoval. I tak to bylo hrozně dojemné a většinu příběhu jsem si užíval. 7/10 ()

netWoor 

všetky recenzie používateľa

Válečnej film ve smyslu válečných scén to rozhodně není. Ačkoli tam nějaké prostřihy z války jsou, dost často je to stále tentýž záběr. Takže je to spíš takovej typickej americkej doják o vojácích, jejich traumatech a nedostatečným ocenění, amíci na něco takovýho jsou prostě ujetí. Ve své podstatě ale dost nuda a samo americkej konec. Dám tři, ale nejsem si jist, jestli to na to má, i když to špatně natočený neni. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (7)

  • V skutočnosti sa na evakuácii ranených podieľala helikoptéra typu Kaman HH-43 Huskie, nie vietnamskou vojnou preslávená Bell UH-1 Iroquois. (MikaelSVK)
  • Během bitvy padlo nebo bylo zraněno 80 % ze 134 vojáku Charlie Company, 2. praporu, 16 pluku. 34 vojáků bylo zabito a 71 bylo zraněno, Někteří zranění později podlehli svým zraněním. (ARI50)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v USA, Thajsku a Kostarike. Celkovo trvalo od 7. apríla 2017 do 30. júna 2017. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

De Niro s Malkovichem v produkci Petra Jákla

De Niro s Malkovichem v produkci Petra Jákla

16.02.2021

Po skončení natáčení Jana Žižky se režisér a producent Petr Jákl začal více věnovat zahraničnímu filmovému trhu. Po svých producentských počinech Best Sellers s Michaelem Cainem, Axis Sally s Alem… (viac)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené