Reklama

Reklama

VOD (1)

V hlbokých lesoch Západnej Virgínie sa má pod vedením bývalého armádneho plukovníka Dalea Murphyho (HENRY ROLLINS) nakrúcať reality šou v štýle Stroskotanca. Víťaz si má odniesť rovných sto tisíc dolárov. Účastníci musia prežiť v nepriateľských podmienkach divočiny. Nadšení súťažiaci i televízny štáb však čoskoro zistia, že skutočne musia bojovať – a to proti silnej, sadistickej a kanibalskej rodine, ktorej členovia sa podobajú skôr na obludy ako na ľudí. Až keď začnú umierať prví ľudia, podľa slov plukovníka Dalea vysvitne, že pred rokmi došlo v opustenej chemickej továrni k havárii, pri ktorej do potoka preniklo množstvo jedovatých látok, ktoré zabili zvieratá a transformovali potomkov miestnej rodiny na neforemné monštrá. Bez možnosti uloviť si zver či ryby, tak začali klásť pasce na všetkých, kto do lesa prenikli. A teraz ich potomkovia majú nádej na skutočne bohatý „úlovok“... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (401)

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Produkčný tím a partia súťažiacich prichádza do hlbokých lesov, aby tu začali nahrávať ambiciózny televízny projekt. Zúčastnení majú za úlohu prežiť niekolko dní v divočine bez akéhokolvek vybavenia, ale nikto z nich netuší, že v lesoch sídli zdegenerovaná rodina kanibalov, ktorá si podá každého, kto vkročí na ich územie. - Prvé pokračovanie série Wrong Turn sa na rozdiel od jednotky nesnaží o seriózne spracovanie ani napínavý dej, ale ide už len o jednoduchý video film, ktorý sa nedá označiť inak ako guilty pleasure pre hororového diváka. Tam, kde sa prvá časť snažila byť vážna a dávala do ústredia charaktery, o ktoré mal mať divák záujem, dvojka ponúka už len stereotypné postavičky hrdinského vojaka, vtipkujúceho tupca, skrachovaného atléta a všetky ďalšie klasické americké typy postáv. To je v podstate správnou volbou, pretože divák je hneď od začiatku pripravený na to, ako táto banda nesympatických súťažiacich začne padať dole. Ako nenáročný horor má dvojka oproti prvej časti výhodu v tom, že je explicitnejšia a ponúkne viac gore a nejakú nahotu, čo jednotke chýbalo. Kanibali sú tiež aktívnejší, majú medzi sebou aj mierne náznaky komunikácie a dozvieme sa aj niečo o ich rodinnej histórii, aj keď scén s ich otcom / dedom mohlo byť viac. Aj keď to objektívne na plné hodnotenie nie je, päť hviezd tu naďalej ponechám, pretože ide o jedno z diel, ktoré odštartovali moju lásku k hororu a ako reprezentant Hixploitation subžánru patrí tento horor medzi tie najsilnejšie. + herečka z Texas Chainsaw Massacre a Mischief Night + herec z He Never Died + herec z Final Destination 3 + herečka z The Veil a Holidays + herečka z The Hills Have Eyes II, The Collector a Re-Kill + herec z Wolves a Demon Legacy + herečka z Final Destination 3 a Final Destination 5 + herec z The Blackburn Asylum a Joy Ride 3 + herec z Horrified, Frozen a Victor Crowley ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Největším tahákem druhého dílu Wrong Turn byl pro mě namakaný intoš Henry Rollins, miláček amerického undergroundu, rockový zpěvák a pisatel syrových minipovídek typu: "Přišel domů z práce, sedl si do křesla a vystřelil si mozek z hlavy.". Sem tam se ve filmech mihne, ale tady dostal konečně větší prostor a zužitkoval ho do mrtě! No ale žádný alternativně kulturní biják od téhle dvojky nečekejte, klasická vyvražďovací řezničina s komediální nadsázkou. Ale určitě originální, to jo, kombinaci survival soutěže s vraždícími zmutovanými kanibaly jsem ještě neviděl... Mutantí herci hrozně přehrávají, méně by bývalo bylo více, ale jinak lahůdkové pokoukání, skvělá zábava a jedna z perel žánru. Nejoblíbenější scény (je jich spousta, tak aspoň tři) - kopulující mutantka s 'obličejovou maskou', mutantská večeře za účasti veganky a s modlitbou v mutantštině a začátek s nesympatickou blondýnou, které nejdřív mutanti ohlodají tlamu a pak ji rozpůlí širočinou; vtipný záběr na padající vnitřnosti a následné rozhození nožek považuju za vrchol filmu. Velké mínus - příšerná ruční skákající kamera; toho kreténa, který ji držel, bych hodil mutantům na hraní... ale to už se zase opakuju. ()

Reklama

T2 odpad!

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $4miliónyTržby za predaj DVD v USA $8,870,326 //počet predaných kusov 480,620║ Po celkom solídnej prvej časti prišla dosť odbitá druhá časť, čo vypadá ako čisto televízna produkcia bež štipky pokusu o nejakú zaujímavejší príbehu stavbu, k tomu masky sú odfláknuté ako všetko ostatné. Takýchto nezaujímavých kvázy horrorov tu už bolo nespočetne a v omnoho lepšej kvalite. /10%/ ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

První Wrong Turn, ač nepokrytě vykrádal jak Texaský masakr, tak Hory mají oči, mě překvapil tím, jak byl dobře, zajímavě a napínavě natočen. Na dvojku jsem byl hodně zvědavý, a asi proto jsem byl hodně zklamaný. To že to je opět vykrádačka a jedno velké klišé, mě ani tak nepřekvapilo, ale že to bude tak nezáživné, nudné a poruší to jedno z hlavních pravidel hororou, že málo je někdy více, jsem opravdu nečekal. Tady toho není více, tady je toho hodně, a až moc hodně. Veškerá děsivost (a takový ten respekt z ní) mutantní rodiny je rozmělněna rádoby romantickými motivy a snahou ukázat ji, coby sice dost zdeformovanou a s netradičním jídelníčkem, ale jako klasickou fungující rodinu. Na můj vkus se tady objevují až moc často a na dlouhou dobu. A to je špatně. Nevěděl jsem, jestli se mám smát, nebo to znechuceně vypnout. Kapitolou samou o sobě jsou hlavní postavy určené na porážku – vyjma Henryho Rollinse si všichni, co ve filmu zemřeli svou smrt „zasloužili“ a já jim ji přál. Ale to už je asi klasický fakt současných hororů. Wrong Turn 2 trpí všemi klasickými neduhy pokračování, ve snaze být drsnější a akčnější, se utopí v nudě, trapnosti a rádoby šokantnosti, která však působí spíše trapně odpudivě. Ani pořádně nevím, čímty dvě hvězdičky obhájit, snad první vraždou a Henry Rollinsem (a u něj ještě částečně ze solidarity, že jsme oba [byli?] punkeři). ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Ano, tudy vede cesta! Naložte do vrtulníku jednu zdegenerovanou rodinku ze Západní Virginie, pár mačet, seker, nožů plus kotoučovou brusku a vysaďte je u Hotelu Paradise, ať se trochu nadlábnou toho mírně zkaženého metrosexuálně-štětkovitého masa! Vsadím se, že by tomu tropickému reality průjmu ihned poskočila sledovanost.. Samotné Špatné odbočení 2 hodně doplácí na ztrátu atmosféry příklonem k odlehčenější rovině, tragikomické herecké výkony "soutěžících" a taky nevýrazný závěr v papírnách (Virginský masakr elektrickým drtičem). Zaplať pánbůh za Henryho Rollinse a jeho precizní part mariňácké gumy.. Konec s "prstovým dudlíkem" naznačil, že u porodu si nikdo nemohl být jist, jestli se první objevila hlavička, nicméně na takových detailech asi ta kanibalská famílie "já na bráchu, brácha do mě" dvakrát nebazíruje.. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (21)

  • Ve filmu se nikdy nezmínila jména kanibalů. Jeden z nich nám byl představen už v prvním díle, jde o kanibala Three Fingers. Ostatní čtyři kanibalové ovšem nikdy nezmínili své jméno, jsou zobrazováni jako Pa, Ma, Sister and Brother. V překladu se jedná o Mámu, Tátu, Sestru a Bratra. (Dines)
  • Tento film vznikl jako pocta hororovým pokračováním z 80. let. (LUKICKK)

Reklama

Reklama