Reklama

Reklama

Susedia

(seriál)
Slovensko, (2006–2022)

Scenár:

Andy Kraus

Kamera:

Peter Bencsík

Hrajú:

Andy Kraus, Peter Marcin, Viki Ráková, Zuzana Tlučková, Marta Sládečková, Helena Vondráčková, Eva Matejková, Martin Malachovský, Ivan Vojtek (viac)
(ďalšie profesie)

Série(10) / Epizódy(164)

Obsahy(1)

Na základe diváckej odozvy na krátke scénky v relácii Hurikán, v ktorých sa stretli rodiny Františka Stromokocúra (Peter Marcin) a Lászla Komároma (Andy Kraus), sa ich tvorcovia a televízia Markíza rozhodli preniesť ich osudy do samostatného komediálneho seriálu. Manželské dvojice síce bývajú vedľa seba, ale temperamentom, názormi a životným štýlom sú si dosť rozdielne. Zažívajú spolu humorné situácie založené na nedorozumeniach a náhodách, ktoré prináša život. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie používateľa MM_Ramone k tomuto seriálu (4)

Susedia (2006) 

Autorská dvojica Peter Marcin a Andy Kraus prišla s dovtedy pre slovenské komerčné televízie nezvyklým projektom. Natočili pôvodný sitcom. Seriál incesnovaných úsmevných príbehov obyvateľov jednej bytovky. Ako už i prostredie naznačuje, celé to je zamerané na nenáročnú "ľudovú" zábavu. Po ukončení natáčania vzniklo hneď ďalších pár podobných seriálov, ktoré sú však svojou kvalitou ešte nižšie ako "Susedia". ** ()

Prvý apríl (2007) (S02E05) 

Autorská dvojica Peter Marcin a Andy Kraus prišla v roku 2006 s dovtedy pre slovenské komerčné televízie nezvyklým projektom. Natočili pôvodný komediálny sitcom. Situačný seriál o dvoch susedských manželských pároch z jednej malej bratislavskej bytovky. Celé je to zamerané na nenáročného tv diváka. V poradí piata epizóda z druhej série nesie názov "Prvý apríl". František Stromokocúr a jeho manželka Zuzana sa dozvedia, že ich dcéra Milka, ktorá sa vrátila z Francúzska, je tehotná. Ildikó a László zase zistia, že ich syn Gergej má vážnu známosť s černoškou z Konga. Ani jedni, ani druhí, nie sú z toho nadšení. Nezávisle na sebe sa rozhodnú, že by mali svojich potomkov dať dohromady. Našťastie sa ukáže, že všetko je to jedno veľké nedorozumenie, nepodarený prvo aprílový žart. ** ()

Pyramída (2007) (S03E13) 

Autorská dvojica Peter Marcin a Andy Kraus prišla v roku 2006 s dovtedy pre slovenské komerčné televízie nezvyklým projektom. Natočili pôvodný komediálny sitcom. Situačný seriál o dvoch susedských manželských pároch z jednej malej bytovky. Celé je to zamerané na nenáročného tv diváka. V poradí trinásta epizóda z tretej série nesie názov "Pyramída". Lászlo Komárom sa s nadšením zapojí do pyramídovej hry. Je presvedčený o tom, že sa z neho onedlho stane milionár. Snaží sa do toho zainteresovať aj svojho suseda a najlepšieho kamaráta Františka Stromokocúra. Ten mu začne vysvetľovať, že sa jedná o podvod, a žiadne peniaze sa na tom zarobiť nedajú. Františkova manželka Zuzana je však iného názoru. Nakoniec sa všetci namotajú na túto nelegálnu pyramídovú hru. ** ()

Silvester u Susedov - Prekvapenie (2007) (S03E17) 

Autorská dvojica Peter Marcin a Andy Kraus prišla v roku 2006 s dovtedy pre slovenské komerčné televízie nezvyklým projektom. Natočili pôvodný komediálny sitcom. Situačný seriál o dvoch susedských manželských pároch z jednej malej bratislavskej bytovky. Celé je to zamerané na nenáročného tv diváka. Posledná, záverečná, v poradí sedemnásta epizóda z tretej série sa volá "Silvester u Susedov - Prekvapenie". Ako už názov napovedá, odohráva sa v posledný deň roka, na Silvestra. František Stromokocúr a Lászlo Komárom sa so svojimi manželkami vyberú osláviť príchod Nového roka na večierok do kultúrneho domu. Všetko by to prebehlo celkom dobre, kedy nemal František nezdravú záľubu v zábavnej pyrotechnike. ** ()

Reklama

Reklama