Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svet sa znovu ocitol na pokraji katastrofy. Keď dostane špeciálny oddiel americkej námornej pechoty Navy Seals úlohu, aby zničil severokórejskú raketovú základňu a odvrátil tak možný atómový útok, neúspech nepripadá do úvahy. Misia je však neočakávane prerušená a hlboko v nepriateľskom území zostanú odrezaní štyria vojaci. Ak chcú prežiť, musia premôcť povstalecké sily, ktoré usilujú nielen o životy ich samých, ale aj o životy spojencov a všetkých obyvateľov slobodného sveta... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (91)

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Volné pokračování celkem slušného prvního dílu, se opravdu zrovna dvakrát nevyvedlo. Nebyla to sice vyložená akční katastrofa, ale moc jsem se u toho nebavil. Zvláště proto, že původní film měl jakžtakž slušnou atmosféru, sympatickou hlavní postavu, která utíkala před hromadou magorů, genocidu formou masových hrobů no a tady tomu dost nepomáhala třepotající se kamera, chaotický střih, nepříliš dobré herecké výkony většiny zúčastněných, atmosféra i příběh taky výrazně slabší, konec byl vyloženě k smíchu a nereálný (ten výbuch mluví sám za sebe), prostě tohle nebylo ani na průměrné ohodnocení. Pasáž s taxíkem úsměvná ale pomalu nejlepší na celém filmu…A v dnešní době by už tenhle film asi neprošel, protože jak si mohl tvůrce dovolit dát do filmu jen pár černochů, z nich ten jeden zařve skoro hned na začátku a druhý je totální vojenská guma…to je přeci rasově nevyvážené a nekorektní. 40% ()

MickeyStuma 

všetky recenzie používateľa

Předchozí kinosnímek se odehrával v Bosně, druhý a už dějově skromnější videosnímek se podíval na dění v Severní Korei. Změna je hodně výrazná. Dějově slabší, avšak akčnější a v rychlejším tempu. Námět se drží prvního snímku, takže tu je opět převážně kritika vlastní politické síly a způsobu velení. Žádné oslnivé herecké výkony, dramatizace či nějaké napětí nelze očekávat. Jen prostoduchá střílečka, jak se na obyčejný akční videofilm sluší a patří. ()

Reklama

helrohir 

všetky recenzie používateľa

No neviem či mám tento film brať ako pokračovanie podľa mňa výbornej jednotky. Skôr by som povedal, že ide o očividné priživovanie sa na relatívne známom a úspešnom filme. Mimo to ani jeden z aspektov tohto filmu nedosahuje silu svojho "vzoru". Úplne sa vytratila tá atmosféra a napätie, ktoré som pociťoval, keď Owen Wilson utekal horami-dolami pred srbskými prenasledovateľmi. Miesto toho tu máme skupinku veľmi zlých hercov, ktorí sa ocitli vo filme podľa brakového scenára, pod vedením amatérskeho režiséra, snímaných opitým kameramanom a na konečný výsledok pre istotu "dohliadol" aj strihač so šedým zákalom (viď akčné scény). A úplne najviac ma štvali tie dementné reči od vládnucej "elity" vo White House, ktorých charaktery sa už snáď "americkejšie" vymyslieť nedali (milučký pán prezident, bezohľadný zelený mozog, atď.). No a samozrejme ako celok je to len prahsprostá pro-americká a antikomunistická propaganda, ktorá nestojí za deravý groš. 15%. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Za nepřátelskou linií 2: Rudá vosa zlá aneb multikárou technických služeb po Severní Koreji.. Tragikomická hrůza střídající jednání armádního štábu, kde v souladu s nejbrutálnějšími klišé je hlavní generál militantní guma a prezident přemýšlivý lidumil, s pasážemi akčními, které odpůrcům "shaky" kamery umožní zažít ještě vyšší level tortury - kameramana s permanentním záchvatem padoucnice. Pustit tohle Kim Čong-ilovi v jeho "Posledním vlaku", pln beznaděje odejde do rudého nebíčka už o dvě stanice dřív.. ()

GILLWANDER 

všetky recenzie používateľa

Veľmi slabé pokračovanie. Dej je jednoducho načrtnutý, lineárny a nepravdivý. Sem tam je zdĺhavý a niekedy aj uponáhľaný. Film je podfarbený oku dráždivými farbami, akčné scény kde poletujú projektily rôznych zbraní sú zle zostrihané a naukladané chaoticky. Divákovi z toho začína pomaly a iste bolieť hlava, jeden zostrih je spomalený a o pár sekúnd ďalší je bezhlavo zrýchlený. Celý formát filmu je pochmúrny a miestami to vyzerá na béčkovú záležitosť (domnievam sa, že asi aj je). Ako keby to chcelo byť dynamické a efektné no výsledok je dosť rozpačitý. Mne sa to osobne nepáčilo, predchádzajúca časť, kde Owen Wilson utekal pred Srbskou ťažkou paľbou bola síce obyčajná a ničim nevynikala od priemeru no tento diel stojí fakt za nič. Taká nízkorozpočtová vojnová zlátanina, ktorá opäť chcela pozdvihnúť Ameriku v dobrom zmysle slova. Chcieť je pekné no mať ešte krajšie. 25% ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (1)

  • Robert James (Nicholas Gonzales) nosí hodinky značky Casio G-Shock Twin Sensor. (dyfur)

Reklama

Reklama