Reklama

Reklama

Hrdinovia - Série 1

(séria)
USA, (2006–2007), 16 h 39 min (Minutáž: 43–53 min)

Tvorcovia:

Tim Kring

Hrajú:

Santiago Cabrera, Tawny Cypress, Noah Gray-Cabey, Ali Larter, Masi Oka, Hayden Panettiere, Adrian Pasdar, Sendhil Ramamurthy, Milo Ventimiglia (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(23)

Recenzie (6)

PKD 

všetky recenzie používateľa

Absolutní námrd,který i po letech dokazuje,že i bohapustá kopie brilantního Straczynského majstrštyku-Raising Stars (Vycházející Hvězdy),může být klidně naprosto geniální!!! Tak jest! Sylar goes to Hollywood!!!! A zeptejte se sami sebe,co byste dělali,pokud byste měli nějakou tu superschopnost? O tom to totiž,miláčkové celé jest! P.s.pokud vám je více jak 12 let a něco jste se superhrdiny četli,po tomto (a samoz.té nepřiznané předloze),musíte prohlásit,že všichni ti šašci v kostýmech jsou akorát tak k smíchu.Dovede si snad někdo v reálu,po tomto, představit Batmana? Supermana? A Marvel tzv.hrdiny? Na to nechť si každý odpoví sám. Já mám jasno. ()

Desmond04 

všetky recenzie používateľa

Epicky vytvarované postavy s cool schopnostmi a poměrně jednoduchým, ale stoprocentně účinným příběhem. Je ale pravda, že 23 dílů bylo na jednu sérii moc a pár dílů děj a zábavnost trošičku pokulhává. Stále je to ale skvělá podívaná. Skvěle působí samotný fakt, že ačkoliv to v úvodu nevypadá, zkrátka celý svět Heroes je skrz na skrz propojen. Vše souvisí se vším a v podstatě každý souvisí s každým. Je pravděpodobné, že každému divákovi sedne někdo jiný, ale podle mě sérii jednoznačně táhne trio Peter Petrelli, Hiro a Noah Bennett. Ano Sylar je badass jak vínko, ale přeci jen jsem od něho čekal něco víc a hlavně něco více cool.To samé se dá říci o samotném finále, ke kterému se schylovalo v podstatě už od prvního dílu. Opět jsem předpokládal, že na stupnici "coolovosti" to bude trošičku výše, ale to je spíše vinou skvěle gradovaného děje, který k velkolepému finále chtě nechtě směřoval. I přes mnou zmíněné nedostatky, není možné dát prvním sérii méně než 4 hvězdy, obávám se ale, že v dalších sezonách bude kvalita postupně klesat. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak po Loste si dávam repete ďalšej seriálovej hitovky. V dobre premiéry som videl 2 série. Prvá ma pred rokmi nadchla. Teraz mi to pripadá v mnohých ohľadoch ako len taký solídny nadpriemer. Prvá séria má aspoň dobre premyslenú ústrednú zápletku, ktorá postupne pekne graduje do napínavého finále, kde sa všetci stretnú a pobijú. Horšie je to s osobnými príbehmi postáv. Niektoré sú viac a niektoré menej sympatické, ale hlavný problém je, že sú to príliš jednorozmerné figúrky bez akejkoľvek hĺbky. V Loste si ma postavy podmanili po pár dieloch a prvé série som hltal aj ich súkromné podzápletky, kým vďaka scenáristickej prekombinovasti všetky postavy nezdegenerovali. V Heroes mi bolo celkom jedno, keď niekto zomrel. A tvorcovia sa nedržali skrátka a postavy tu prekvapivo umierali vo veľkom. Mrzelo ma len to, že to často schytali herečky, ktoré sa mi páčili. Už behom prvej série sa vynoril otáznik, čo s postavami (Peter, Syler), ktoré získali príliš veľkú moc. Budú to mať scenáristi ťažké a riešenie v druhej série ma pred rokmi nebavilo, tak uvidím, či mi to teraz sadne viac. Z postáv som si tentoraz nikoho naplno neobľúbil a zachraňuje to hlavne vydarený kasting. Znova ma potešil v pár dieloch Eric Roberts. V tej dobe mal šťastie na pár dobrých projektov. Zbytočný mi prišiel Isaac Mendez. Toho som si vôbec nepamätal. A schizofrenička Ali Larterová ma čím ďalej tým viac otravovala. Trošku trápne bolo jak rýchlo odpratali zo scény veľkého manipulátora v pozadí Lindermana. To že je celý príbeh a všetky postavy nejakým spôsobom prepletené, už nijak nešokuje a ani nenadchne. Na level Lostu sa to nechytá. Technická stránka je ale špičková. Dokonca je to aj na TV tvorbu prekvapivo brutálne a krvavé. Aj keď krvavé  to je hlavne v prípadoch, keď to súvisí s nadprirodzenými schopnosťami postáv. Keď niekto niekoho picne pištoľou, tak je to mimo záber. Celkovo je prvá séria u mňa za 6/10. Proste taká príjemná nenáročná TV variácia na X-Menov. ()

andalin 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tahle série byla první, kterou jsem si ve svých nácti sama sehnala na internetu a vlastně pro mě takový gateway do seriálového světa obecně. Dokonalá řada, škoda, že se jí pak už ty další nemohly rovnat. A zde v hlavní roli samozřejmě i moje dětská láska Milo Ventimiglia aka hlavní důvod, proč na Netflixu aktuálně sjíždím Gilmorky. ^^" Mimo něj jsem milovala i Hira a jeho superschopnost cestování časem a milovala jsem Claire, protože mi byla věkově blízká a představovala jsem si, jaké by to bylo být v její kůži. Obecně na tento seriál velmi ráda vzpomínám a i dnes, když si to pouštím po letech znovu, mám husí kůži a strach ze Sylara. ()

Likan7 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Komorní, atmosférické a zajímavé. Úvodu Hrdinů možná trochu ubližuje moc postav a příběhů. Sledujeme tu snad 5 nebo 6 příběhů, kde každý má několik postav a každý musí dostat alespoň minimální prostor. Hlavní příběh se tedy ubírá dopředu na můj vkus moc pomalu, proto jsem první sezónu nezkoukl během pár dní, jak je u mě zvykem. I přes tenhle mínus jsou ale Hrdinové nový neokoukaný seriál, dostatečně zajímavý, aby diváky navnadil na dvojku. ()

Galéria (352)

Zaujímavosti (5)

  • Pilotní díl sledovalo v USA více než 14 milionů diváků, což byl ve své době nejlepší výsledek pilotního dílu dramatického seriálu stanice NBC za posledních pět let. (Hal_Moore)
  • Komiksový scenárista Stan Lee se tu objeví v cameo roli řidiče autobusu. (Chevees)
  • Celosvětová premiéra epizody proběhla 22. července 2006 na Comic-Conu v San Diegu. (Varan)

Reklama

Reklama