Reklama

Reklama

Bobby Yeah

(festivalový názov)
  • Česko Bobby Yeah (festivalový názov) (viac)
Krátkometrážny / Animovaný / Horor
Veľká Británia, 2011, 23 min

Obsahy(1)

Bobby Yeah je neľudský tvor, ktorý zažíva sériu čoraz bizarnejších a desivejších stretnutí po tom, ako ukradne zlomyseľnému dieťaťu milované zvieratko. (Fest Anča)

Recenzie (19)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Tool, Věc, Švankmajer. Při sledování tohohle fantastického kousku mě napadá tolik věcí, až je to radost. Nespoutaná fantazie, kdy jeden bizarní prvek vytváří další a další, je doplněna výbornou hudbou, která mi v jistých tlačítkových sekvencích společně s animací připomněla Tool (Sober, Schism, Stinkfist a další). Rozhodně není tenhle snímek o hnusu, je totiž dekadentní. Dekadence nalézala krásu tam, kde ji dříve nikdo nehledal, proto je tenhle snímek o kráse. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Mutácie, brutalita, tlačítka, halucinácie, prelínanie reality a unikátne dizajnérske nápady. Lee Hardcastle sa v rámci jedného LSD tripu rozhodol stať Lynchom a pod pseudonymom si natočil svoju vlastnú verziu Eraserhead (ktorý je v početných scénach doslovne citovaný), bez onoho šerosvitu, zato so zachovanou postindustriálnou atmosférou. Jedinečná bizarnosť a budúca modla filmových sadistov. 85% ()

Reklama

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Totálny psycho bizár. Ja netuším, čo to kurva bolo, netuším ani, čo tým chcel autor povedať (asi najskôr nič), ale niečo podobné sa často nevidí. Vlastne som počas celého trvania tohto animovaného zázraku čakal, kedy sa to "záhadné" červené tlačidlo opäť objaví a aké peklo potom nastane. Potom som sa už nechal unášať jedným šialenstvom za druhým, plným slizu a všelijakých možných aj nemožných kreatúr. Toto rozhodne sadne málokomu, pre mňa je však Robert Morgan neskutočne talentovaný umelec, aj keď fakt neviem, čo sa mu pri tvorbe tohto kraťasu honilo hlavou. ()

Seabeast 

všetky recenzie používateľa

Bobby Yeah je velmi zvláštní, psychedelický a atmosférický kraťas, kde každá postavička vypadá jakoby měla kožní nemoc. Do toho si přimíchejte hororový nádech a zpracování, které se blíží pohádkám pro děti, jenže tahle pro nejmenší není ani omylem. Maximálně pro ty, kterým chcete způsobit trauma a bezesné noci s bubákama... :-D Koncepce je velmi snová až na hranici halucinace a za podpory velmi vydařené zvukové složky, vše je do puntíku dotaženo. Doporučuji shlédnout večer bez přečtení obsahu, protože jedinně tak zapojíte svoji fantazii a tuhle excelentně ztvárněnou "zvrácenost" nejlíp vychutnáte. K vidění ZDE. ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Bobby Yeah je bizarná, úchylná groteska pravdepodobne pre veľmi úzky okruh filmových nadšencov. Nemá to dej a ani zmysel (Pokiaľ má tak som naňho neprišiel) Ide tu iba o audio vizuálne (plastelínové) orgie. V takomto originálnom podaní mi tento art sedel. Skôr ako obsah toho čo je tu oficiálne vložený je výstižnejšie to že sa tu jedná o chlapíka ktorý ukradol bábätku domáce zvieratko. Bábo si svoj majetok značí tým že na ne lepí tlačítka. Po stlačení toho tlačítka sa dejú s osobou ktorá to má na sebe prilepené nenormálne prasačiny. Bobby Yeah je na nešťastie tlačítkom tiež poznačený a chráni sa aby mu to nejaký kumpán nestlačil. ()

Galéria (2)

Reklama

Reklama