Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byung-doo (In-seong Jo ) je gangster, pre ktorého je najdôležitejšie, aby jeho chorá matka a mladší súrodenci boli riadne zaopatrení. Vo svojich 29 rokoch, hoci už má svojich podriadených, stále je na najnižšom stupni v rebríčku hierarchii soulskej mafie. Jeho rodina sa práve ocitá v ťažkej finančnej kríze a životnej tiesni. Byung-doo sa preto rozhodne podstúpiť neľahkú úlohu, odstrániť zo scény prokurátora Parka, ktorý spôsobuje prezidentovi Organizácie Hwangovi (Ho-jin Chun ) veľké problémy. Jeho priateľ zo študentských čias, Min-ho (Min Nam-koong), je začínajúci režisér, ktorý píše scénar o mafii. Pre jeho nereálnosť je neustále u producentov zamietnutý, a tak vyhľadá dávneho spolužiaka. Byung-doo ho zoznamuje s reálnym gangsterským životom a Min-ho nakrúti film, ktorý sa stane návštevníckym hitom. Avšak film je natoľko realistický, že použitá scéna o zavraždení prokurátora Parka vzbudí oprávnené podozrenia. Je zjavné, že niekto sa dopustil fatálnej chyby... (sochoking)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (87)

Dragoni 

všetky recenzie používateľa

Dirty Carnival je díky silnému příběhu a atmosféře tak husté, že by se dala krájet, opravdu výbornou Jihokorejskou gangsterkou, možná se jedná o kýč, ale na tomto druhu filmu korejské produkce jsem hrozně závislý. A díky výborně napsané ústřední postavě Byung-doo a díky scénáři a režii, který si na nic nehraje a servíruje věci tak, jak se mají. Neuvěřitelná reálnost na mě dýchala po celou dobu a konec jen přidal na celkovém zážitku. 90% ()

lesumir 

všetky recenzie používateľa

Z novodobých Špinavých ulic jsem si odnesl hodně smíšené pocity. Scorseseho originál je naprostá nuda a tohle, i když je to samozřejmě jiné, nedopadlo o moc líp. Už jen motivace hlavní postavy je divná, když borec nohou zkopne všechno, co se na něj zle podívá, ale přitom v obličeji vypadá jako úslužný hlupák, jak se občas (spíš často) chová. __ Je to taky dost naivní, ona nahoněná představa o gangsterech (kde se slovo gangster sklonuje ne v sedmi, ale dokonce v osmi padech), "Ty jsi gangster, jo?; "Ja jsem gangster", "Natoc film o poradnych gangsterech", "Vis jak vypada poradny gangster?", "Bojim se te, ty jsi gangster", "Znas to, gangster muze vsechno"... COpak takhle mluvi podstevi na ulici s nekym, koho vubec neznaji? :-)) Ale no taaaak. __ Casto dlouhe, neposouvající a zbytečně mate hlavni pribehovou linii. Az na ten emocni zaver, kterej se da cekat nic zajimaveho. ()

Reklama

(mOnkey) 

všetky recenzie používateľa

Korejci si hráli na Itálii respektive Malou Itálii, ale na rozdíl od Divokého západu jim to vůbec nevyšlo. Problém je hlavně v tom, že ačkoliv se snažili udělat gangsterku se vším všudy, neodpustili si některé věci, které jsou pro jejich filmy tohoto žánru tolik typické. Jinak si neumím vysvětlit, proč snad ve všech snímcím z té hrstky, kterou jsem měl možnost vidět, mají mafiáni potřebu vyřizovat si účty ručně, baseballovými pálkami nebo v nejlepším případě noži (tady jako bonus kropáčem pomrkali na Husity). Tvůrci zde tohle absurdno navíc umocňují lokacemi, kdy se jedna z těchto (davových!) bitek odehrává někde pod mostem, takže rádoby drsné mafiánské praktiky daleko spíš připomínají potyčky mezi znesvářenými hooligans. Zatímco v Americe se hraje poker a všichni zúčastnění při něm celou dobu vypadají opravdu nebezpečně, Asiati pojídají koláčky na čas a svou sounáležitost s Rodinou vyjadřují večerní dávkou karaoke. Na chvilku bych se rád zastavil u hudby - u přistěhovaleckých Siciliánů totiž působí svižné motivy jejich rodné zěmě přirozeně, Korejcům to ovšem bylo málo a k Itálii přibalili i Balkán, což občas vytváří dojem špatně vykradeného Bregoviče. A nakonec, mladý In-seong Jo rozhodně není ani Pacino, ani De Niro, a překvapivě ani Pesci. ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Film, ktory nasleduje klasicku gangsterku schemu o tom, ako sa radovy gangster postupne splha rebrickom nahor. Nieje natom nic zle, je to proste namet, ktory pri dobrom spracovani vzdy chyti, zaujme. A Korejci, ti vedia ako do klasickej osnovy zapliest nieco originalne. A treba zatlieskat, aj v tomto pripade sa im to naozaj podarilo. Je tam presne to, co v takomto filma ma byt - vojna gangov, vydieranie, vrazdy, zrady - a je to cele prepletene jednym naozaj originalnym napadom, ktory nielenze z filmu robi nieco vynimocne, ale zaroven sa sakramentsky hodi do gangsterskeho zanru. Vo filme nechyba, tipicky korejska, emotivna vlozka a zaverecny epilog so mnou riadne zavybroval :). A preco teda nedavam plne hodnotenie? Pretoze mi tu chybala taka ta gangsterska tvrdost. Proste riadne drzky, ktore by ma po celu stopaz nenechali na pochybach, ze su to skutocny gangstri. Niektory herci mi tu proste nesadli, neposobili na mna tym spravnym, mafianskym dojmom. Samotne hercke vykony su ale viac nez slusne. Trochu sikovnejsi casting a bol by to plny pocet. (8.5/10) ()

Jhershaw 

všetky recenzie používateľa

Ve své podstatě mnohokrát vyprávěný příběh vzestupu jednoho gangstera. Potěšilo mě toho hodně, protkání romantickou linkou (střevíc!), realistické souboje (to fakt v Koreji nemají kriminálníci pistole?), zábavné pohlížení gangsterů sami na sebe.. jen si nejsem jistý, jestli režisérova linie nedostala ke konci až příliš prostoru. ()

Galéria (35)

Súvisiace novinky

Filmasia 2007

Filmasia 2007

01.12.2007

Festival asijských filmů FILMASIA (www.filmasia.cz) má letos čtyři sekce: Zaostřeno na Hongkong, Pocta režisérovi: Johnnie To, Novinky asijského filmu a Asijská hororová noc. V programu je například… (viac)

Reklama

Reklama